Hercai (Dizi)

Doğruyu yazmak gerekirse ilk tanıtımları yayınlanmaya başladığında büyük bir ön yargım oluştu. Hatta yayınlanmaya başladığı ilk dakikalar olumsuz bir post yazmak için kafamda yazı bile tasarlamaya başlamıştım. Fakat dizi ilk 20 dakikasından sonra bende bir albeni oluşmasını sağladı. Konu ve işleyiş ilginç bir şekilde sardı ve tüm ön yargımı kırdı.

Akın Akınözü'nün oyunculuğunu hiç sevmiyorum. Fakat bu dizi de aşırı çekici ve karizmatik olmuş. Hala his konusunda izleyiciyi etkilemiyor ama içimden bir his bu dizi ile kendini geliştireceğini düşünüyorum. Çünkü diğer karakterlerine bakarak bu karakteri oynaması daha kolay. Yalnız yakın çekimlerde dikkat ettim de pudrayı fazla mı kaçırmışlar yoksa gözlerine kırmızı kalem mi çekmişler anlamadım. Biraz tipi garip duruyor ama nedenini çözemedim.

Ebru Şahin'i bir önce ki dizisi ve konuk oyuncu olduğu takip ettiğim dizide izleme şansı buldum. İki dizide de iyiydi ama başrol olmak için yeterli mi pek bilemedim. Gerçi fiziksel olarak doğu kadının güzelliğine uygun ama performans olarak ilk bölümde pek beni tatmin etmedi. Akın Akınözü ile yakışmışlardı.

İlay Erkök çok tatlı bir kız olduğu halde hep gıcık, nerede nefretlik karakter varsa orada oynatıyorlar. Ne zaman şöyle cici bir kız olarak izleyeceğiz merak ediyorum... Dizi de başrolün fettan fesat kuzenini oynuyor. Tabii ki hep aynı karakteri oynadığı için performansı yerindeydi.

Macit Sonkan'da İlay Erkök gibi genelde kötü adam karakterine can veriyor. Usta oyuncuyu bu dizide tonton bir dede karakterinde görmeyi isterdim.

Tansu Taşanlar'ın performansına bayıldım. Başrolde değil ama başrolden daha iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Duruşu, mimikleri, duygu geçişleri muazzamdı. Bence ilerde kötü bir karakter olacak ama ben çok sevdim.

Gülçin Santırcıoğlu ve Oya Unustası'nın karakterini başta tam anlayamadım. Tam olarak kimler, Miran ile bağları ne çözemedim. Spoiler vermeyim ama sonlarına doğru şok edici farklı bir gerçek oluyor. Bağları gerçekten garip geldi. Nasıl işlenecek çok merak ediyorum.

Serhat Tutumluer, Serdar Özer, Gülçin Hatıhan ve Feride Çetin en sevdiğim oyunculardandır. Bu yüzden ikisini izlerken severek izledim. Umarım ikisinin de bol bol sahnesi olur. Serdar Özer ve Gülçin Hatıhan fettan bir rolde olduğu için eminim ki nefret edeceğizdir.

Dizinin başlangıcı bir rüya ile başladı, keşke rüyadan sonra evin başladığı kısımdan başlasaydı. Ben rüya kısmı ile başlamasını sevmedim. Jenerik kısmı ilk bölümde yoktu küçük bir açılış sahnesi oldu. O küçük açılış sahnesi bölümünü beğendim. Sanki bir kitabın kapağının açılışı hissi verdi. Dizinin konusu klişe bir konu olsa da işleyişi çekiciydi. Oyuncuların birbiri ile uyumu hoştu, göze batan bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Zaten başka projelerden tanıdığımız oyuncular olduğu için az çok hepsinin nasıl bir oyuncu olduklarını biliyordum. Yönetmen Cem Karcı'yı severim ama uçurumda salıncak sahnesi çok toy yani nasıl desem acemice duruyordu. Keşke farklı olsun diye o sahneyi çekmeseydi. Bunun harici çekimini sevdim. Seveceğimi düşünmüyordum ama diziyi sevdim bence izlenebilir bir iş ortaya çıkmış. Entrika, aile türünde Doğu dizilerini seviyorsanız bir şans verebilirsiniz.
Dipnot:  Hercai'nin hazırlanan afişleri Hercai Youtube kanalından izleyicilerin beğenisine sunuldu. Hepsi birbirinden başarılı olan afişler arasında yapılan seçimler sonucunda en çok beğenilen afiş birinci seçildi.
Dipnot 2:  Sümeyye Koç'un  Hercai adlı romanından  uyarlanmıştır. 
 Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 5. sırada, tekrarı ise 27. sırada tamamladı.
HERCAİ
Tür: Aile, Romantik, Dram
Senaryo: Eda Tezcan, Feraye Şahin
Yönetmen: Cem Karcı
Uyarlama: Hercai (kitap) - Sümeyye Koç
Yapım: mia Yapım
Yapımcı: Banu Akdeniz
Yapım yılı: 2019
Yayın günü: Cuma
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: ATV
Başlangıç tarihi: 15 Mart 2019
Konu:
Aslanbey ailesinin entrika dolu hikayesinden ve intikamdan doğan imkansız bir aşkın hikayesi anlatılacak.
Oyuncular: 
Akın Akınözü
Ebru Şahin
Gülçin Santırcıoğlu
Serhat Tutumluer
Ayda Aksel
Macit Sonkan
Serdar Özer
Oya Unustası
Tansu Taşanlar
İlay Erkök 
Gülçin Hatıhan
Feride Çetin

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Diziyi hiç izlemedim ve muhatemelen de izleyemeyeceğim ama her yerde karşıma çıktığı için senin blogunda buldum soluğu. Kitaptan uyarlama diyorlar ama bilmiyorum. Konusu nedir? Kim kimdir herhangi bir araştırma yapmadım. Akın Akınözü'nün saç tipi çok yakışmış. Ama bir o kadar da tuhaf durmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Bende tanıtımlar yayınladığında dizi hakkında aşırı ön yargılıydım. Hatta diziyi öve öve bitiremeyen annemle bile dalga geçmiştim. Derken Atv cumartesi gün boyu dizinin tekrarını yayınlayınca bir baktım dizi garip bir şekilde beni içine çekmiş yeni bölümü sabırsızlıkla bekler olmuşum sorun bende mi derken çevremdeki herkes diziden övgüyle bahsederken anladım ki doğunun atmosferini ve töre dizilerini ülkecek özlemişiz.. Yoksa dizinin öyle ahım şahım bir yanı yok ama garip bir şekilde kendini izletiyor :D

    YanıtlaSil
  3. Romandan uyarlandığını bilmiyordum. Bende çok ön yargıyla yaklaştım fakat çok beğendim umarım sonradan bozmazlar :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)