Siyah Kalp(Dizi)

Bu diziyi ilk açıklandığı günden bu yana bekliyordum. Çünkü hikayesi hoşuma gitmişti ve kıymetlimiz Işıl Yücesoy ekranlara dönüyordu. Yalnız nasıl işlenir emin değildim. Bence ilk bölümde güzel işlenmişti. Biraz klişe biraz klişe olamayan şekilde işlemişlenmişti. Ben bu ortalama dozu beğendim.

Ece Uslu yaş aldıkça daha da güzelleşiyor. Her dizisinde hayranlığım daha da artıyor. Bu dizide çocuklarını bırakan kötü kalpsiz bir anneyi canlandırıyor. Fakat öyle olmadığını düşündüren diyaloglarda vardı. Bu yüzden karakteri merak uyandırdı. Gerçekten bıraktı mı yoksa bırakmak zorunda mı kaldı kısmını çok mera ediyorum. Bölüm boyunca ustalığını konuşturdu.

Aras Aydın sonunda değeri bilinen oyuncular listesine yavaş yavaş giriyor galiba. Yıllardır hak ettiği değeri görmemesini bir türlü anlayamam. Hem yetenekli, hem sempatik, hemde magazinsel olarak samimi bir insan. Yavaş Yavaş bir iki projedir dikkat çekmesi, hak ettiği yere doğru ilerlemesine bu yüzden seviniyorum. Dizide karakterini sevdim. Fakat para söz konusu olunca bozulacak gibi bir havası vardı. Leyla Tanlar ile kimyalarına bayıldım nokta atışı seçim olmuş.

Hafsanur Sancaktutan dram dizilerinde daha iyi gibi sanki. Yani siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama romantik komedi türünde biraz pot duruyor gibi geliyor. Bu yüzden dramda daha iyi olduğu için diziye çok yakışmış. Özellikle ninesini kaybettiği kısımda performansına bayıldım. Bu kıza ağlamak yakışıyor. Gerçekti ağlamasının yanı sıra estetik bir şekilde ağlıyor. O hissi verdiği içinde izleyiciden tam not alıyor. Bir önceki televizyon dizisine göre bu dizide performansını bayağı beğendim. Kesinlikle dram işlerinde oynamalı.

Leyla Tanlar büyüdükçe güzelleşti, güzelleştikçe de ekrana çok yakıştı. Şu an ki fiziksel görünümünü umarım bozmaz. Çünkü hem dikkat çekici hemde çok güzel görünüyor. Çocuk oyuncuyken de oyunculuğunu beğenirdim şu an da beğeniyorum. Dizide ki karakterini beğendim omurgalı duruşu olan bir karakter. İlerde nasıl işlenir bilmiyorum ama umarım kuzen evliliği üzerine işlenmez. Ben Aras ile çok beğendim.

Burak Tozkoparan dizinin esas adamı, kilit noktası. İlk bölümde Hafsanur ile güzel duruyorlardı ama ikisinin arasında çift enerjisini tam olarak alamadım. Fiziksel olarak yakışıyorlar ama olmayan bir enerji vardı. Belki ilk bölüm olduğğu için birbirlerini tanımıyor olabilirler ondan kaynaklı olabilir. Bunu es geçersek performansını beğendim. İlk bölüme göre gayet güzel oynamıştı. Sinirlendiği, üzüldüğü ve ya aşık olduğu sahnelere bana geçti. bir önceki karakterini unutmak için biraz zaman geçmesi lazımdı. Haliyle o karakteri ile karşılaştırmadan kendimi alamıyorum. Tek sorun buydu bana göre.

Dizinin kadrosu fazla güçlü. Çok fazla ustalaşmış ve kendini kanıtlamış oyuncu vardı. Bana göre tam bir yıldızlar geçiti olmuş. Bunun hatrına bile şans verilir diye düşünüyorum. Yukarıda da yazdığım gibi dizinin hikayesi güzel, işlenişi de kıvamında olmuştu. Aras ve Hafsanur'un ikiz seçimine bayıldım. Gerçekten kardeş gibilerdi ve bilerek mi yaptılar bilmiyorum çoğu hareketi de senkronlu şekilde aynı yapıyorlardı. O kısım beni benden aldı. O kadar uyumlulardı ki tıpkı bir ikiz gibi beden dilleri aynı şekildeydi. Bölüm boyunca en çok dikkatimi bu kısım çekti. İkisi de birbirinin aynası olmuştu.

Bunun yanında kıymetlimiz Işıl Yücesoy'u tekrar ekranda görmek beni çok mutlu etti. Hem çok güzel, hemde gerçek bir usta. Işıl Yücesoy'u izleyip onun hayranı olmamak elde değil. Hala ekranda görebildiğimiz için ve yeni jenerasyonundaonu tanıyor, izliyor olabilmesi bence bir şans.

Kapadokya'nın enerjisi, ambiyansı diziyi mistik bir hale getirmişti. İşlenen hikayeyi almış bambaşka bir yere götürmüştü. Kapadokya'nın büyüsü ekrandan hissediliyordu. Birde görüntü yönetmeni güzel güzel çekince ortaya özel bir iş çıkmıştı. Teknik olarak baktığımda da her şeyini beğendim. Fakat bu sezon başlayan tüm dizilerde olduğu gibi bu dizide de ilk bölüm replik, diyalog açısından dümdüz yazılmıştı. Günlük konuşmalar yerine biraz daha akılda kalıcı altı çizilesi cümleler duymak isterdim. Bunun haricinde çok beni rahatsız eden kısım yoktu. Hikaye işlendikçe daha da oturacağı için daha da güzelleşeceğini düşünüyorum. Bence diziyi kaçırmayın. Benden tam not aldı.
-reklam değildir.-
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

SİYAH KALP

Tür: Aile, Dram, Romantik, Entrika
Yönetmen: Uluç Bayraktar
Senaryo: Yıldız Tunç
Yapımcı: Timur Savcı, Burak Sağyaşar
Yapım: Tims&B Productions
Yapım Yılı: 2024
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Kanalı: Show TV
Başlangıç Tarihi: 12 Eylül 2024
Konu:
Genç yaşta ikizlerini terk eden Sumru (Ece Uslu), varlıklı iş adamı Samet (Burak Sergen) ile evlenir. Yıllar sonra ikizler Nuh (Aras Aydın) ve Melek (Hafsanur Sancaktutan), annelerinin kim olduğunu öğrenip Kapadokya’ya gelirler. Geldikleri ihtişamlı konakta Nuh, Sevilay (Leyla Tanlar) ile karşılaşır. Melek’in yolu ise Samet'in ilk evliliğinden olan oğlu Cihan (Burak Tozkoparan) ile kesişir. Sumru, çocuklarını ailesinden saklamaya ve uzak tutmaya çalışsa da, Melek ve Nuh aileye ve Cihan ile Sevilay’ın kalbine sızmayı başaracaktır.

Oyuncular:
Ece Uslu
Aras Aydın
Hafsanur Sancaktutan
Leyla Tanlar
Burak Tozkoparan
Işıl Yücesoy
Esra Dermancıoğlu
Burak Sergen
Genco Özak
İlker Aksum
Bülent Polat
Ayşe Tunaboylu
Gözde Çığacı
Derin İnce
Deniz Karabaş
Ferda Işıl

Yorum Gönder

2 Yorumlar

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)