Kör Nokta (Dizi)

Dizinin ilk bir saatini asla sevmedim. Hatta kapatmayı bile düşündüm ama sabırla izlemem gerekti. İlk 40 dakikadan sonra dizi yavaş yavaş açıldı ama işleyişini gerçekten sevemedim. Yani ilk bölüme göre yavan bir başlangıcı vardı. Birde klişesi boldu. Fakat yazdığım gibi kaza sonrasında dizi heyecanlandı ve beni biraz çekti.

Rabia Soytürk toksik fan kitlelerinden kurtulmuş öncelikle bunu yazayım. Sosyal medyada şu lise dizisinin hayranlarından soyutlandığı için mutlu oldum. İkinci olarak kendini yine geliştirmiş olarak karşımıza çıktı. Bölümün kahramanı kesinlikle Rabia'ydı. Hem güçlü bir karaktere hayat veriyordu hemde oyunculuğu gerçekçiydi. Ben performansını çok beğendim.

İsmail Ege Şaşmaz'ı ekranda görmeyi özlemişim. İlk bölüm olmasınan mı bilemedim biraz durgun bir oyunculuğu vardı. Fazlasıyla donuk ve soğuktu. Rabia ile fiziksel olarak yakıştırdım ama çift olarak olmamış bir şeyler vardı. Belki ilk bölüm olduğundan kaynaklıdır. İlk defa İsmail'in bir partneri ile arasında mesafe hissettim. İlerleyen bölümlerde inşallah düzelir bu durum. Bölüm boyunca en çok kardeşi için endişelenip koştuğu sahneyi beğendim. Genel olarak ortalama bir performansı vardı.

Çağla Boz kesinlikle harcanıyor. Bir önceki dizisinde de bunu düşünüyordum burada da bunu düşündüm. Bu kız yardımcı oyuncu değil başrol olmalı. Acayip iyi performansı vardı. Gerek ağlama sahnelerinde, gerek hırcın sahnelerinde, gerek varoş sahnelerinde gerçekten iyiydi. İlk bölümde kendinden nefret ettirdi ve ALLAH düşmanıma bile Gece gibi bir arkadaş vermesin dedirtti. Yemek yediği sahneye bayıldım.

Cansu Fırıncı'ya pislik karakterler çok yakışıyor. Kemalim yapmaz üstüne yapışmış gibi gözükse de öyle değil. Bazı oyunculara kötü olmak hem fiziksel olarak hemde performans olarak aşırı yakışıyor. İyi karakterlerde asla sevemiyorum. Bu dizide de mesleğini kötüye kullanan bir avukatı canlandırıyor. Her şeyi tam istediğim gibiydi. Keşke mafya, aksiyon türünde bir dizide de görebilsek.

Öyküsu Özyürek çok güzel bir performans sergiledi. Karakter seçimi için nokta atışı diyebiliriz. Bana gerçekten sorunlu bir çocuk hissi verdi. Ayrıca ilk defa başbelası olan erkek karakter değil kız karakter bu yüzden de hoşuma gitti. Hep böyle bağımlılıkları olan, aşırı davranan, zayıf kişilikli zengin karakteri bir erkek canlandırırdı. Bu tabuyu bozmaları güzeldi. Çağla ve Rabia'dan sonra performansını beğendiğim oyunculardan oldu.

Hikayeye dizinin sonundan başlamaları kısmına bayıldım. Belkide kurgunun en iyi kısmı buydu. Diziyi farklı işleyecek gibi düşünmemize sebep olmuştu. Bu başlangıç için jenerik isterdim. Jeneriği olmayan dizileri eksik gibi görüyorum. Dizinin hikayesi iyi ama işeyişi aşırı sıcıkıydı. Yukarıda yazdığım gibi kapatmayı bile düşündüm ama sonlarına doğru dizi açıldı ve heyecanlı hale geldi. Sanıyorum ki ikinci bölümünde hikaye oturup açılacak ve daha iyi hale gelecek. Son kısım merak ettirdi açıkçası.

Teknik kısım kendine hayran bıraktırdı. Kaza sahnesi, intihar sahnesi, kavga ve ya tartışma sahneleri çok güzeldi. Özellikle kaza sahnesinde ve devamındaki hastane sahnesinden çok etkilendim. Çekimin açısı, seçilen mekanlar, mekanlar için seçilen renkler, güçlü müzikler olduğu gibi hikayenin enerjisini yansıtıyordu. Tek sorun çekim renginin çok koyu olması. Kapkaranlık bir çekim rengi vardı. Ben bu pastel koyu çekimi çok beğeniyorum hatta tüm sezon içi dizilerin bu renkte çekilmesini istiyorum ama bu bayağı koyuydu. Rengin yine koyu olması ama bir tık açılması lazım gece ve ya akşam sahneleri tamamen simsiyahmış hissi veriyordu. Çekim rengi ve işleyişi haricinde (fazla klişe ve yavan olması) her şey çok güzeldi.

Bence tam total işi olmuş. Fakat fragmanda yanlış sahneler konulduğu için yüksek ihtimal diziyi cumartesi akşamı izlenilecek dizi olarak görmedi izleyici. Çünkü cumartesi günü insanlar evlerine misafir alıyor ya da ailecek televizyon başında oluyorlar. Bu yüzden cumartesi günü aile dizisi diyebileceğimiz bir diziler seviliyor. Bu dizide aşk üçgenli ve aşk ihaneti üzerine olacakmış gibi algılandı. Oysaki bir avukatın kardeşi için verdiği savaş ve en yakınlarının ihaneti anlatılıyor. Bu yüzden ilk bölüm reytinglerinin bu kadar düşük geldiğini düşünüyorum. İlk bölüm reytingleri istenilen sonuçları vermese de yükselme ihtimali olduğunu düşündürdü inşallah reytingleri yükselir. Çünkü cumartesi akşamına rakip iki dizi diyebileceğimiz ikinci bir dizi henüz gelmedi. Bu dizide de o potansiyel var. Umarım uzun ömürlü olur da çekişmeli bir cumartesi akşamımız olur.
-reklam değildir.-
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

KÖR NOKTA
Tür: Dram, Entrika, Romantik
Yönetmen:Yusuf Ömer Sınav, Yücel Hüdaverdi
Senaryo: Funda Alp, Didem Kaplan
Yapımcı: Osman Sınav, Yusuf Ömer Sınav
Yapım: Sinegraf
Yapım Yılı: 2024
Yayın Günü: Cumartesi
Yayın Kanalı: ATV
Başlangıç Tarihi: 21 Eylül 2024
Konu:
Kör Nokta; suçun suçlunun birbirine karıştığı bir trafik kazasından sonra verilecek bir adalet savaşın hikayesidir. Ama bu savaşın galibinin de mağlubunun da tek bir belirleyeni olacaktır; aşk...
Oyuncular:
Rabia Soytürk
İsmail Ege Şaşmaz
Çağla Boz
Yalçın Hafızoğlu
İlayda Çevik
Kürşat Alnıaçık
Mehtap Bayri
Ruhi Sarı
Hilmi Özçelik
Cansu Fırıncı
Öyküsu Özyürek
Görkem Kasal
Aylin Kabasakal
Şendoğan Öksüz
İrem Kübra Bakırtaş
Erhan Çircioğlu
Göktan Oktay Göztepe
Uluç Avcı ‎

Yorum Gönder

0 Yorumlar