Leyla (Dizi)

Sezona gümbür gümbür başladık. Ben bu diziyi de çok beğendim. Aslında ilk bölüme göre biraz şiddet fazlaydı ama dizinin başında ve şiddet sahnelerinde altta bildiri çıktı. Bu yüzden taktir ettim. Hem şiddetin kötü olduğunu hemde şiddetin içinde olduğunda nereyi araman gerekli onun bilgisini veriyordu. Bu yüzden çok rahatsız olmadım birde açık açık gösterilmemesi de güzeldi. Dizinin tek kötü tarafı Uğur Aslan'ın konuk oyuncu olmasıydı. En azından bir kaç bölüm izlemek isterdim.

Cemre Baysel her seferinde değişik bir karakterle karşımıza çıkması hoşuma gitmeye başladı. Keşke aksiyon işlerinde de görebilsek. Bir polis, asker ya da tam tersi suçlu biri olarak görmeyi isterim. Cemre'de o kapaaitenin olduğunu düşünüyorum. İnşallah bir gün belki bir film ya da yine dizide böyle bir karakteri oynar. Yazarken aklıma geldi psikopat birini de güzel oynar gibi geliyor. Çünkü bir projesinde kötüyü güzel oynamıştı. Dizinin Leylası olarak diziye yakıştırdım tam beklediğim gibi bir performansı vardı.

Alperen Duymaz'ın bir dizisindeki karakteri çok sevildiği içni hayranları hala toksik davranışlar sergiliyor. O diziyi bende finaline kadar izledim ve final oldu bitti. Hala partner yakıştırması o karakter ile karşılaştırma yüzünden insan o biten diziden soğuyor. Bazı karakterlerin hayranları yüzünden oyunculara karşı itici yaklaşımlar başlıyor. Umarım bu başına gelmez. Yani bırakın artık bitti gitti karakter, seviyorsanızda o karakteri sevmeye devam edin oyuncunun üstüne yapıştırmayın. Maalesef yine Alperen'in her oyununu bak şu hareketi yaptı o krakter gibi yazdıkları için yorumları tahlil edemedim. Bana göreyse performansı çok güzeldi ben Cemre ile yakıştırdım.

Gonca Vuslateri yine çirkef bir karakter bulmuş kendine. Hangi karakterini izlesek bir çirkeflik kesin oluyor. Sitcom'da oynadı orada da yaşlı bir kadını canlandırdı yine çirkefti. Böyle karakterler yakışıyor ama farklı karakterde de görmek isterdim. Gonca'nın yüzüne bir güzellik gelmiş fark ettinz mi annelik acayip yaramış.Zaten güzeldi ama böyle bembeyaz, kanlı canlı bir yüzü olmuş. Gonca güzel kadın ama soluk ve çökük yorgun bir yüzü vardı. O durum tamamen gitmiş, bayıldım. Oyunculuğu her zamanki gibiydi. Usta oyuncu olma yolunda iyi ilerliyor.

Yiğit Kirazcı ters köşe yapan bir karakterle karşımıza çıktı. Kötü, iğrenç, pislik bir karakter. Yiğit'i çok sevdiğim için karakteri yakıştıramadım. Pot durmuştu üzerine, garipti. Belki zamanla göz aşinalığı ve kabulleniş ile sevebilirim. Karakteri nasıl ilerleyecek bilmiyorum ama umarım karakter gelişimi olur.

Halil İbrahim Ceyhan ilk bölüm ilk saniyede karşımıza çıktı. Daha doğrusu dizi Halil İbrahim ile başladı. Anladğım kadarıyla dizinin kilit karakteri olarak izleyeceğiz. En merak ettiğim karakter Tufo karakteri oldu. Çünkü geçmişten günümüze döndüğü zaman Tufo'nun hayatı çok değişmişti. Halil İbrahim'i bir önceki projesinde izleme şansım olmuştu orada beğenmiştim. Burada da ilk bölümde iyi iş çıkarmıştı.

Dizinin orijinal yapımını izlemediğim için haliyle orijinal bir iş gibi izledim. Ben ilk bölümde senaryoyu, hikayeyi ve kurguyu başarılı buldum. Teknik anlamda bir problem yoktu. Her şey güzel görünüyordu ama geçişleri sevmedim. Oradan oraya pat pat geçti. Mesela başlangıcı Bursa'ydı ama kaç yılı olduğunu bilmiyoruz birden 2024 yazdı. Aradan kaç yıl geçti, kaç yılını izledik anlamadım. Bu kısımdan hiç hoşlanmadım. Senaryoda da replikler dümdüzdü. İlk bölümde böyle bir hikaye varken anlamlı kitap gibi bir anlatım olsun isterdim. Dizide kullanılan kıyafetleri beğenmedim. Müzikleri her ay yapım müziği kadar güzeldi ama jenerik kısmı yoktu. Jenerik kısmı olsa güzel olurdu. Genel olarak bakarsak ben diziyi beğendim. İzlemeye devam edeceğim. Vaktiniz varsa siz de bir şans verin.

Dipnot: 
Brezilya yapımı Avenida Brazil isimli diziden uyarlamadır.

-reklam değildir.-

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

LEYLA:HAYAT…AŞK… ADALET...


Tür: Dram, Entrika, Romantik
Yönetmen: Hilal Saral
Senaryo: João Emanuel Carneiro (Avenida Brazil)
Senaryo Uyarlama: Yılmaz Şahin 
Yapımcı: Kerem Çatay
Yapım: AyYapım
Yapım Yılı: 2024
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Kanalı: NOW
Başlangıç Tarihi: 11 Eylül 2024
Konu:
Küçük yaşta annesini kaybeden ve babasından başka kimsesi olmayan Leyla’nın hayatı, babasının yeniden evlenmesiyle altüst olur. Üvey annesi Nur tarafından bir çöplüğe bırakılan Leyla, zorlu sınavlardan geçtikten yıllar sonra Nur’dan intikamını almak için geri döner. “Leyla” bu genç kadının, hayatını mahveden üvey annesine karşı vereceği mücadeleyi ve intikam arayışında aşkla sınanacağı duygusal yolculuğu ekranlara taşıyacak.
Oyuncular:
Cemre Baysel
Alperen Duymaz
Gonca Vuslateri
Yiğit Kirazcı
Halil İbrahim Ceyhan
Gamze Karaduman
Dilara Aksüyek
Seda Güven
Meltem Baytok
Melisa Duru Ünal
Berfin Ant
Zeyno Eracar
Mustafa Avkıran
Cengiz Bozkurt

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. yeni dizileri izleyince hangileri en heyecanlı sürükleyici diye sölesene bizeee :) bi liste yapar mısın yani :)

    YanıtlaSil
  2. Dizi beni pek çekmemişti açıkçası ama incelemeni okuyunca bir şans versem mi acaba dedim. :))
    Kalemine sağlık ♥

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)