Deha (Dizi)

İlk açıklandığı andan itibaren beklediğim ve beklediğime değen o müthiş dizi ekranlara merhaba dedi. Dizideki tüm oyuncuları hepsini çok seviyorum ve izlemek hoşuma gidiyor. Yalnız yapımın kadrolu oyuncularının biraz ara vermesi güzel olurdu. Her ay yapım dizisinde oynamaları biraz durun deme ihtiyacı oluşturuyor. Açıkçası aynı oyuncular olunca Alper Çankaya'da gelecek mi diye düşünmeye başladım. Herhalde ilerleyen bölümlerde ya da sürerse ikinci sezonda filan görürüz bence.

Aras Bulut İynemli bambaşka bir seviyede oyuncu. Kendi kulvarında olan genç oyuncu kesiminde bu kadar iyi olan başka bir oyuncu var mı emin değilim. Evet çok iyi erkek oyuncularımız var ama bu kadar seviyede olan yok sanırım. Dünya standartlarında bir oyunu var. Bana göre bu yaşında usta bir oyuncu. Doğuştan bir yetenek ALLAH vermiş yani. İlk bölümde ağlattı, tüylerim diken diken izledim.

Uğur Polat'a bu tür roller yakışıyor. Ufak şerefsizlikler içeren karakteri iyi çeviriyor. Sahne hakimiyeti, karşısındaki oyuncuyu tamamlama konusunda tam bir usta. Öyle güzel performansı vardı ki tüm bölüm boyunca en tatlı hakaretlerimi sıralamam sebep oldu. Her zamanki gibi dört dörtlüktü.

Taner Ölmez ilk bölümde çok fazla yoktu. Bu durum biraz hayal kırıklığı yarattı. Yine de az sahnesi olmasına rağmen performansından bahsettirdi. Bu dizide Taner'in saç şeklini beğenmedim. Saçlarına jöle sürüyorlardı. Zaten bir işler çevirecekse saçını düz yapıp jöleye iyice boğuyorlardı ama normal saçları da kirli gibi duruyordu. İnşallah şu saç stilini değiştirirler daha işlemsiz bırakırlar.

Onur Saylak yine farklı bir karakterle karşımıza çıktı. Bu oyuncumuzun bu tarafını çok seviyorum. Asla aynı karakteri tekrar etmiyor her seferinde yeni bir karakter olarak ortaya çıkıyor. Bu durumda her seferinde oyuncu ile yeniden tanışmamıza sebep oluyor. İlk bölümde çok fazla etkisi yoktu. Fakat akıl hocası olarak daha fazla izleyeceğimizi düşünüyorum.

Melis Sezen ilk bölümde bir ya da iki sahnede anca gözüktü. Olduğu kısımda oyununu pek beğenmedim açıkçası. Daha fazla sahnesi olduğunda daha iyi anlarız.

Ahsen Eroğlu ve Aras Bulut yıkılıyordu. Herkes bir önceki ismi geçen oyuncuyu çok istiyordu ama bana göre Ahsen nokta atışı olmuş ve hatta iyi ki Ahsen olmuş. Diğer oyuncuyu da seviyorum ama diziyi izlerken asla olduramadım. Hem sesi çok dominant bıcır bıcır değil hemde Aras biraz bebeksi bir tip yanında uzun kemikli birinin olması tam uygun karakter açısından olmazdı gibi geliyor. Ahsen hem minyon hemde bıcırık bir tip ondan aşırı yakıştırdım. Performansını da bayağı iyiydi.

Diziyi her şeyi ile çok beğendim. Müzikler Toygar Işıklı'ya ait. Haliyle arka planda sahneleri destekleyen bir güç var. Bunun yanında yönetmenlerde iyi iş çıkarınca film tadında bir ilk bölüm ortaya çıkmış. Seçilen mekanlar, kıyafetler ve dekor güzel görünüyordu. Çekim rengini de sevdim. Biraz koyu bir çekim isterdim yaz dizisi kıvamında renkliydi. Dizinin hikayesi ve ilk bölüm işleyişi gayet yerindeydi. Aslında senaryonun Damla Serim'e ait olması biraz beni korkuttu. Hasta eden saç baş yolduran bir işeyiş yazmaz inşallah. Çağan Efe Ak'ın konuk oyuncu olması biraz üzdü. Daha fazla izlemek isterdim. Bölüm boyunca heyecanlandım, üzüldüm, ağladım ve sinirlendim. Bence her duyguyu içinde barındıran bir ilk bölüm olmuştu. Oyuncular da iyi oyun çıkarınca keşke iki bölümü birden yayınlasalar diye düşündüm. Bana şahsi olarak tek bölüm yetmedi. Pazar gününe takip edeceğim yeni dizimi buldum. Aksiyon seviyorsanız şiddetle diziyi tavsiye ederim. Kesinlikle kaçırmayın.
 -reklam değildir.-
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
DEHA
Tür:
Dram, Romantik, Aile, Aksiyon
Yönetmen: Umut Aral
Senaryo: Damla Serim
Yapımcı: Ay Yapım
Yapım: Kerem Çatay
Yapım Yılı: 2024
Yayın Günü: Pazar
Yayın Kanalı: Show TV
Başlangıç Tarihi: 22 Eylül 2024
Konu:
Alanında bir deha olan Devran'ın yıllar sonra babasıyla olan hesaplaşmasını konu almaktadır.
Oyuncular:
Aras Bulut İynemli
Uğur Polat
Taner Ölmez
Onur Saylak
Melis Sezen
Ahsen Eroğlu
Seda Akman
Zuhal Gencer
Emel Göksu
Taner Rumeli
Cenk Kangöz
Umutcan Ütebay
Eylül Ersöz
Oğulcan Arman Uslu
Abdurrahman Yunusoğlu
Çağrı Atakan
Ali Berge

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Şu an bir numaralı dizim oldu. Yargı'nın pazar günkü boşluğunu dolduracak diye ümitliyim.

    YanıtlaSil
  2. pekii teşekkürler :) hepsini izleyince en iyilerin listesini yapcan amaa işallah :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)