Karadut (Dizi)

Sanırım bu sezon izlerken tüm duyguları yaşadığım ilk dizi bu dizi oldu. Kendini simena koltuğunda bir romantik film izliyor hissi yaşadım. İnsanlar nasıl televizyon ile konuşur tepki verir derdim. Ben size yemin ediyorum hem televizyonla konuştum hemde beden dilim kıpır kıpır oldu. Kendimden bir şeyler mi buldum karakterde bilemiyorum. Fakat anlamlandıramadığım şekilde dizi ile bir bağ kurdum. Belkide kızın hiç hayatına erkek girmemesi ve ilk defa bir karşı cinse karşı hisler beslediği için değişik gelmiştir. Dizinin enerjisi on numara beş yıldızdı.

Şükrü Özyıldız'ın oynadığı Tayfun karakteri hayali bir karakter. Bu hayali karakter kısmını asla unutmamalıyız. Çünkü izlerken sanki böyle erkekler varmış gibi çıta yükseliyor. Sonrada dizilerdeki erkekleri aradığımız için yalnız kalıyoruz. Bu yüzden bu diziyi izlerken bu karakterin hayali olduğunu ara ara kendimize hatırlatmalıyız. Ayrıca bu Şükrü neden bu kadar güzel bir adam ve yaşlanmıyor onu da anlamıyorum. Sonuç olarak nokta atışı bir seçim olmuş ve performansı harikaydı.

İrem Helvacıoğlu ve Şükrü Özyıldız geç kalınmış bir partnerlik olmuş. Fiziksel olarak yakışmaları bir yana kimyaları o kadar çok uymuş ki resmen izleyiciye doğru ateş şeklinde enerji fışkırıyordu. İrem'in karakterine başlı başına bayıldım. Yalnız kurban ya da öğrenilmiş çaresizlik mi yazsam bilemiyorum değişik bir adanmışlığı vardı karakterin. Herhalde bu konuyu derinlemesine işlerler diye düşünüyorum. En çok ilgimi çeken kısmı bu oldu. Spoiler vermek istemiyorum ama tüm aileyi olduğu gibi sırtına kambur etmiş bir karakter. Karakter gelişimi ile kamburdan kurtulmasını izleyeceğiz gibi algıladım. Bölümün kahramanı kesinlikle Zuha'di, İrem'in performansına bayıldım.

Aslı İnandık'ın karakteri ve karakterinin eşi ile birlikte daha fazla sahnesinin olmasını isterdim. İlk bölümde çok havada kalan bir karakterdi. Hatta ilk saniyelerde bir ara aşk üçgenin üçgeni mi diye düşündüğüm bile oldu. Karakteri dümdüz ve aralarda geçiş gibi işlenmişti. Bu durum inşallah ilerleyen bölümlerde olmaz. Bozmazlarsa karakteri sevdim.

Burak Dakak'ı Ali Cabbar olarak görünce biir tık sinirlendim bölüm boyunca kız aldatılsın diye totem yaptım. Neyseki başrollerde olduğu için sonunda platonik gerçeğe dönecek biliyorum. İlk bölümde çok arkaplandaydı doğru düzgün sahnesi bile yoktu ama olduğu sahnelerde de etkisi büyüktü. Bu gün tüm gün Burak Dadak editleri gördüm sosyal medyada.

Selin Türkmen bir önceki karakterinin yanlış seçim alıklığını devam ettiriyor diye düşündüm. O kadar sinir oldum ki size anlatamam. Fakat maalesef böyle kadınlar gerçek hayatta da var. Hayır diyemeyen evleneceği erkeğin ve ailesinin her dediğine evet diyen sonunda da pişman olan kadınlar... Umarım gözünü hızla açar ve gerçekleri görür.

Ebrar Karabakan'ı ilk oynadığı diziden bu yana beğeniyorum. Hatta geçen sezon başlayan dizi dizinin ilk bölümünde konuk oyuncuydu orada da çok beğenmiştim. Çok duru, nahif bir güzelliği var. Ben karakteri çok beğendim. Çünkü karakter üzerinden okullardaki akran zorbalığına, öğrencilerin yaşadığı psikolojik durumu çok net gösteriyorlardı. Begüm karakteri birazda saf bir karakter o kısmını da sevdim.

Dizinin her şeyine bayıldım. Gerek senaryo, gerek işleyiş, gerek replikler, gerek müzikler, gerek jenerik, gerek kıyafetleri gerek mekanlar aklınıza gelebilecek her şeyi ile çok sevdim ve hemen benimsedim. Teknik kısım çok güzeldi, hikayenin enerjisi çekime yansımıştı. Tek oroblem babanın davranışlardıydı. Televizyon karşısında resmen kriz geçirdim. Sırma Yanık'a ait tüm senaryoları izledim muhakkak bir tane psikolojisi bozuk bir karakteri oluyor ama bu bambaşka bir şey. ALLAH kimseye böyle baba vermesin adam narsist mi, takıntılı mı ne anlamadım. O kadar gıcıktı ki bölüm boyunca babanın kısımlarını hızlıca atlamak istedim. Birde bir sürü aynı çiçekten saksıya filan dikmiş, saat kuruyor bilmem ne tövbe tövbe dedim. Adam değişik bir tip daha çok kurdeşen döktürecek gibi geliyor. Bu sezon şimdiye kadar başlayan tüm dizilerin içinde en çok bu diziyi sevdim. İnşallah reytingleri yüksek olur ve uzun ömürlü olur. Ben bu diziyi çok sevdim ve takip etmek istiyorum.
 -reklam değildir.-
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
KARADUT
Tür: Dram, Romantik, Aile
Yönetmen: Murat Saraçoğlu
Senaryo: Sırma Yanık
Yapımcı: Timur Savcı ve Burak Sağyaşar
Yapım: Tims&B
Yapım Yılı: 2024
Yayın Günü: Pazartesi
Yayın Kanalı: atv
Başlangıç Tarihi: 23 Eylül 2024
Konu:
Zuhal Erdem, kişisel gelişim uzmanı olarak kariyerinde zirvede olan bir kadındır. Aşk ve ilişkiler üzerine danışmanlık yaparak başarı kazanmıştır. Ancak ailesiyle yaşadığı evde bambaşka bir hayat sürmektedir. Genç yaşta annesini kaybettikten sonra babası ve üç kız kardeşine kendini adamıştır. Yıllarca süren yalnızlığının ardından, asistanı Eylem sayesinde Tayfun ile tanışır ve bu ilişki uğruna büyük zorluklarla yüzleşir. Babası Çetin'e karşı çıkacak, aşk ve hayal kırıklıklarıyla dolu bir yolculuğa adım atacaktır.
Oyuncular:
Şükrü Özyıldız
İrem Helvacıoğlu
Aslı İnandık
Burak Dakak
Selin Türkmen
Ebrar Karabakan
Onur Gürçay
Naz Elmas
Rami Narin
Elif Nur Kerkük
Yaşar Aydınlıoğlu
İpek Ayaz Kortunç
Engin Şenkan 

Yorum Gönder

0 Yorumlar