Bir Gece Masalı (Dizi)

2024-2025 dizi sezonunu an itibarıyla açmış bulunuyoruz. Umarım güzel dizilerin olduğu finaline kadar izleyebileceğimiz dizilerin olduğu verimli bir sezon geçiririz. Sezonun ilk dizisi Bir Gece Masalı oldu. Baştan yazayım ben beğendim. Ufak tefek, minik minik mantık hataları vardı ama kesinlikle göze batmıyordu.

Burak Deniz için ön yargılıydım daha doğrusu yaşı için ama çok yaşı büyük durmuyordu. Çok iyi bir oyuncu zaten oyunculuğu için bir şey yazamam ama Mahir için yazabilirim. Mahir iyi bir karaktere benziyor. Nasıl devam ettirecekler bilmiyorum ama umarım düşmanının kızı diye kızdan intikam alan aptal bir karaktere dönüşmez. Çünkü bu klişe gerçekten bıktırdı. Karakteri sevdim. Su Burcu Yazgı Coşkun ile kimyaları uymuştu, ilk bölümde bana çift enerjisi verdiler.

Su Burcu Yazgı Coşkun 'un bölüm boyu tek dikkatimi çeken 90lar konseptli makyajıydı. Ağır makyaj yapınca yaşı büyü gözükecek filan mı düşündüler anlamadım. Zaten yaş farkı pek belli olmamış. Burak'ın saçları da kısa yapınca yaşı küçülmüş gitmiş. Tamamen kızı boyamaları komik geldi. Yıl 2024. Bu kadar ağır makyaj ile günlük yaşam süren kimse yok. Kıza acilen günlük ve günümüz makyajı yapılması lazım. Cenfeza karakteri inşallah Asiye gibi mıy mıy yazılmaz. İlk bölümde gayet açık ve kendini güzel ifade edebilen bir karakter ortaya çıkmıştı. Artık dizilerde güçlü ve hakkını yedirmeyen kadın istiyorum.

Gürkan Uygun'a kötü adamı asla yakıştıramıyorum. Evet fiziksel olarak kötü adamı kaldırabilecek bir oyuncu ama magazilsel olarak sevdiğim için bir türlü olduramıyorum. Yani kafamdaki o kötü adam asla olamıyor. İnşallah karakter gelişimine giderde iyiye döner. Mesut Akusta'ya da yıllardır kötü adamı yakıştıramıyordum artık iyi adamı oynuyor. Bu oynadığı mevkinin karakterlerini çok yakıştırıyorum kendisine. Mesut Akusta'nın yüzü resmi ciddi karakterleri çok iyi kaldırıyor. Keşke bir defada Savcı karakterinde görebilsek. Cübbe filan çok yakışırdı.

Yıldız Kültür ve Özlem Türkad gibi usta oyuncular diziye renk katmış. Annemde bende bölüm boyunca ne kadar kaliteli sahneleri var dedik. Zaten daha jenerikte annem oyuncu kadrosu çok iyi değil mi demişti. İkisini de dizide gördüğüm için sevindim. Keza Rüçhan Çalışkur ve
Kenan Bal'ı da kadro da gördüğüm için çok sevindim. Büyük ustalar, büyük değerler.

Yukarıda da yazdığım gibi diziyi beğendim. NGM yapımın her jeneriğinde olduğu gibi bu jenerikte de sözlü müzik yapılmıştı. Jeneriği seslendiren isim ise Simge Sağın'dı. Ben Simge'nin sesinin iyi gittiğini düşünüyorum. Jenerik kısmı bir bütün olarak hoşuma gitti. Yine dizide kullanılan kıyafetlere bayıldım. Özellikle Yazgı çok güzel giyinmişti. Yalnız Burak Deniz artık dizilerde şu deri ceket giyme işini bitirse çok iyi olur. Her dizide aynı kıyafet olunca karakter devamlılığı hissi veriyor. Tamam tarzı ama her dizide de aynı model ve ya benzeri de giyilmez. Aramaya ''Burak Deniz Deri Ceket'' yazın bakın görsellerden. Ne yazmak istediğimi net anlayabilirsiniz.

Dizide ufak tefek mantık hataları vardı. Bunlar göze çapmıyordu ama iki sahnesi gereksiz geldi. Birincisi kızın suya yattığı yerdi. Kız gusül abdesti alıyor, adam bakıyor. O kısım gereksiz geldi. İkincisi Selim karakteri kıza zorbalık yapıyor kız babasına diyor ve babası kızı korumak yerine şiddet gösteriyor. Senaryo olarak yazılmasa da olurmuş denilen sahnelerdi. Mantık hataları bir nebze kabul edilir ama saçma bir işleyiş yazılması diziyi çekilmeze doğru sürüklüyor. İlk bölümün günahı olmaz elbet ama inşallah saçma sapan sahnneleri sadece ilk bölümde izlemiş oluruz.

Dizinin atmosferi harikaydı. Seçilen şehirler, mekanlar, dış ve iç çekim kusursuzdu. Seçilen renkler, çekim rengi, açılar, ses, ışık ve görüntü yönetmeninin olağanüstü gözü diziyi bambaşka bir enerjiye sokmuştu. Hikayenin ve işeyişin güçlü enerjisini çekimle hissettirmişlerdi. Benim bu sezon salı gününde dizim kalmamıştı, günü de iyi seçilmiş. Bu yüzden ben bu diziye devam etme kararı aldım. Bence diziyi kaçırmayın, benim gibi sizinde seveceğinizi düşünüyorum.

 -reklam değildir.-

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

BİR GECE MASALI

Tür: Dram, Entrika, Romantik
Yönetmen: Emre Kabakuşak
Senaryo: Eda Tezcan
Yapımcı: Nazlı Heptürk
Yapım: NGM
Yapım Yılı: 2024
Yayın Günü: Salı
Yayın Kanalı: atv
Başlangıç Tarihi: 3 Eylül 2024
Konu:
Dizi, Pamukkale'den İstanbul'da Asaf Bey konağına uzanan imkansız bir aşkı konu alıyor.
Oyuncular:
Burak Deniz
Su Burcu Yazgı Coşkun
Gürkan Uygun
Mesut Akusta
Rüçhan Çalışkur
Kenan Bal
Yıldız Kültür
Özlem Türkad
Eren Vurdem
İrem Altuğ
Kerem Aslanoğlu
Emel Çölgeçen
Ecem Çalhan
Nazan Diper

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Çok uzun isimli kadın oyuncuyu ilk kez izleyeceğim ,merak ettiğim bir dizi.İlk bölümlere şans vermek lazım zaten anlaşılır izlenip izlenmeyeceği. Burak Deniz izlediğim bir oyuncu özellikle ses tonuna hayran olduklarımdandır. Bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için ben teşekkür ederim, evet şans vermek lazım. :)

      Sil
  2. maraşlı adlı diziden dolayı burak deniz in iyi oyuncu olduğunu düşünüyorum. bu yaz hudutsuz sevda izledim yutuptan şimdi de prens adlı yerli komediyi izliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Diziye bakayım diyordum misafir gelince unutmuşum. İzlemediğim için pek yorum yapmayım ama kız oyuncu adama göre bayağı küçük duruyor bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş olarak küçük ama çok belli olmuyor izlerken daha doğrusu göze batmıyor. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)