Yalan (Dizi)

Yalan yazmayayım  ilk bölümünü hiç sevmemiştim dizinin. Fakat tüm yaz başka dizi olmaması ve haftanın tek dizisi olması sebebiyle devam etme kararı aldım. İlk iki bölüm gerçekten sıktı beni ve nasıl ilerleyecek hiç merak etmedim ama üçüncü bölümden itibaren dizi birden beni sardı. Bu dizi için sonradan açılan bir dizi yazabilirim. Tüm yaz tek dizi olacağı için hemen ilk bölümden yazmak yerine beşinci bölümünü de izleyip öyle yazmak istedim. İlk iki bölümüne sabredebilirseniz sonradan beğenebileceğinizi düşündüğüm bir dizi. Ben diziye Aslıhan Güner için başlasamda şu an Serra Pirinç için izliyorum. Ve diziyi Serra Pirinç'in götürdüğünü düşünüyorum. Onun sahneleri ilgi çekiyor.

Aslıhan Güner harika bir oyuncu ama bağırarak oynama durumu var. Bundan hoşlanmıyorum. Evet komedi dizisi götürüyordu ama dram dizisinde olmuyor. Şu tepki verirken bağırma işini keşke bıraksa. Çok kulak tırmalayıcı bir bağırma stili var. Komedi dizisinde o kadar rahatsız etmiyordu ama tür değişince göze batıyor. Bu durum harici dört dörtlük bir oyuncu karaktere de çok yakıştı.

Feyyaz Duman sonunda iyi adamı oynayacağı karaktere geldi. Evet çok iyi bir oyuncu ama aksi adamdan ötesine geçince ben bir türlü olduramıyorum. Yüzünde mazlum, saf bir duruşu var o da izin vermiyor. Gerçi gerçek hayatta kötü insanlar genelde saf gözüken insanlar oluyor ama benim kafamda karaktere oturmuyor ne kadar iyi performas sergilerse sergilesin. Bu yüzden karakter bozmazsa ben çok beğendim karakter olarak nokta atışı olmuş.

Eylül Tumbar kendini yavaş yavaş geliştiriyor ve buna seviniyorum. Abartılı mimiklerini bayağı azaltmış. Belki eleştirileri görmüştür bu konu da dikkat ediyordur bilemiyorum, iyi olmuş. Bir kaç yine kaş kaldırma, göz süzme gibi ütopik hareketleri var onlarda göze çarpmıyor daha doğal duruyor. Kendini geliştiren oyuncuları seviyorum Eylül'de de bu potansiyel vardı zaten. Umarım çok iyi yerlere gelir. Ben Eylül ve Aslıhan'ın çok benzediğini düşünüyorum. Eğer tanınmamış iki insan olsalardı ve sokakta yanyana görseydim abla kardeş sanırdım. Cast'ı hazırlayanda nasıl göz varmış ki ikisini bir araya getirmiş pes dedim. Benim asla eşleştirmek aklıma gelmezdi. Atakan ile uyumlu olmuşlardı. Fakat bana çift enerjisi vermedi. Daha doğrusu şu an iki partneri var Eylül'ün ikisi ile de çift enerjisi hissedemedim.

Serra Pirinç gerçekten kulvarının en iyisi. Bir önceki dizisi resmen okul gibi olmuş. Lise dizisi ile bu dizi arasındaki performansı o kadar fark ediyor ki o arada plato içinde oynadığı dizinin etkisini hissettim ve evet pişmeye başlamış dedim. Eğer değeri bilinirse Serra gelecekte çok iyi bir aktris olacak. Yukarıda yazdığım gibi bu diziyi Serra için izliyorum. Her sahnesine bayılıyorum. Aslıhan ile Serra'nın anne kız ilişkisi bana daha çok geçiyor. Birde Atakan ile daha çok yakıştırdım çift enerjisi var. Keşke dümdüz işlenmek yerine Serra ile partner yapıp farklılık yaratsalardı.

Atakan Hoşgören'i hep sinsi karakterlerde görüyoruz. Hak ettiyse eyvallah ama dijital bir dizisi var. Farklı bir ülkede okumaya gidiyor Pakistanlı bir arkadaşı ile serüvenleri var. (İnşallah o dizinin ikinci sezonu çıkar). Orada öyle bir ön yargıları yıktı ki sevmeyen bile sevdi. Bu adama sinsi olmayan karakter daha çok yakışıyor. Umarım karakter gelişimi olur da şu sinsi enerjisinden kurtarırlar. Gerçekten hep aynı tarz karakterde olması sıktı. Bu kadar iyi bir oyuncunun tek tip karaktere sığdırılması haksızlık.

Yeşim Ceren Bozoğlu, Özge Borak, Emir Benderlioğlu,Zeynep Eronat'ı aynı kadroda gördüğüm için sevindim hepsi sevdiğim oyuncular. Fakat Zeynep Eronat'ın sahnelerinin fazla olmasını isterdim. Şipşak sahneleri var bu da tatsız hal alıyor.

Dizi yazdığım gibi üçüncü bölümde oturuyor ve açılıyor. İlk iki bölümü sarmasa bile bırakmayın hemen. Dizi fazlasıyla hızlı devam ediyor. Sanırım sadece yaz boyu devam edecek ya da yılbaşına kadar edecek ki olaylar hızlı hızlı ilerliyor. Açıkçası sünmediği için benim hoşuma gitti. Sabırsız bir izleyiciyim ve bir konu sünüyorsa o diziden uzaklaşıyorum. Bana göre olayların ortaya çıkması yerinde gidiyor. Bu bende artı puan oluşturdu.

Dizide kıyafetleri sevemedim. Yeşim Ceren Bozoğlu sadece karakterine göre giyiniyor ve bence bu da Yeşim Ceren Bozoğlu'nun bu konuya hakim olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. O seviyede bir karakterin nasıl giyinmesi gerektiğini daha önce oynadığı karakterlerden dolayı bildiğinden kendi seçtiğini bile düşünüyorum. En tuhaf Aslıhan Güner giyiniyor. Spoiler vermeyeyim ama bir yerlere katılıyor, böyle toplum içinde olacak oralarda giydiği kıyafetler hem yaşının kıyafetleri değil hemde sanki bir personel giyimi gibi. Evet kocaman kızı olan bir anne karakterine hayat veriyor ama bir yandan kumaş, terzi böyle işlerin içinde bir karakter. Giyinmeyi bilmesi lazım alamıyorsa bile dikmesi lazım. Bana biraz saçma geldi.

Dizinin çekim tarzını beğendim. Tam yaz gününe uygun renkler, mekanlar, sahneler. Deniz kenarı, sahil kısmının kullanılması hoş. Senaryoda eksik ya da mantığa uymayan yerler olsa da bölümler ilerledikçe tamamlanıyor. Müzikleri hikaye ve dizinin enerjisine uygun. Kadro kesinlikle çok iyi. Genel olarak diziyi sevdim, yaz boyu da izlemeye devam edeceğim. Umarım senaryo bozmadan bu şekilde devam eder. Reytingleri de ortalama gidiyor, yolu açık olsun. Bence şans verin seveceğinizi düşünüyorum.
 -reklam değildir.-

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

YALAN
Tür: Romantik, Dram, Entrika, Aile
Yönetmen: Hakan İnan
Senaryo: Cem Akyoldaş, Murat Boyacıoğlu
Yapımcı: Ali Gündoğdu, İnci Gündoğdu
Yapım: Süreç Film
Yapım Yılı: 2024
Yayın Günü: Pazartesi
Yayın Kanalı: Kanal D
Başlangıç Tarihi: 27 Mayıs 2024
Konu:
Masum olduğu halde kocasını öldürmekten hüküm giyen Melike, yirmi yıl sonra dışarı çıkar. Tek hayali, daha kundaktayken ablasına emanet ettiği kızı Hazal’a kavuşmaktır. Ancak Melike’yi dışarıda yalnız kızı değil yalanlarla örülü yeni bir hapishane bekler. Bu yalanlar hapishanesini yerle bir edecek olan, Melike’nin anne yüreğindeki o büyük güçtür.Melike kendisine söylenen yalanları bir bir ortaya çıkarırken, nasıl bir oyunun içine düştüğünü de anlayacaktır. Yıllardır başkasına anne demiş olan kızına adım adım yaklaşırken, kocasının gerçek katilini ortaya çıkartmak için de elinden geleni yapacaktır. Yalanlardan örülü bu hikâyede en vicdanlı görünenler en merhametsizler, en sadıklarsa gerçek hainler olacaktır.
Oyuncular:
Aslıhan Güner
Feyyaz Duman
Eylül Tumbar
Yeşim Ceren Bozoğlu
Özge Borak
Emir Benderlioğlu
Serra Pirinç
Atakan Hoşgören
Renan Bilek
Kubilay Tunçer
Zeynep Eronat
Ozan Yiğit

Yorum Gönder

0 Yorumlar