Mehmed: Fetihler Sultanı (Dizi)

Jeneriği güzel, hikayesi güzel, oyuncuları güzel bir dizi bize merhaba dedi. Bana göre dizi güçlü bir başlangıç yaptı. Özellikle başlangıç kısmı ve müjdelenen kısmı beni duygulandırdı. Manevi olarak kendimi iyi hissettirdi.

Serkan Çayoğlu için herkes karakterin üstesinden gelemez yapamaz yazıyordu ama ilk bölümde öyle bir performans sergiledi ki herkesin ağzını bir hamlede kapadı. Bir kere Serkan aksiyon dizilerinde oynayan bir oyuncu yanni akıl mantık işi değildi o yorumlar ama gözardıda edemedim. Ben ilk bölümde performansını beğendim gayet güzel karakteri üstüne giymişti altında da ezilmemişti. Diksiyonu, ses tonu, beden dili ve oyunu gayet yerindeydi.

Selim Bayraktar tarihi dizilerin demirbaşı gibi bir şey oldu. Öyle iyi oynuyor ki sanki tarihten çıkmış gelmiş hissi veriyor. Bölüm boyunca oyunu beni benden aldı. Mükemmel bir usta oyuncu.

Seçkin Özdemir çok korkunç gözüküyordu. Yani tipi biraz ürkütücüydü bakışları filan tedirgin ediciydi. Ben oynadığı karakteri iyi oynadığını düşündüm. Bu karakterinde farklı bir enerjisi vardı Bizans'ı iyi temsil ediyordu. Güzel bir karakter ortaya çıkarmıştı.

Tuba Ünsal diziye yakışmış. Ben karakterin üstesinden gelemez diye düşünmüştüm ama gayet güzel bir şekilde karakterin üstesinden gelmeyi başarmıştı. Sosyal medyada da performansı hakkında olumsuz bir şey okumadım. İlk bölüme göre performansı güzeldi.

Dizi sinema tadında bir başlangıç yaptı. Görüntü kalitesi çok iyiydi. özellikle savaş sahnesi çok güzel çekilmişti ve sahne uzun olduğu için seyir zevki yüksekti. Kamera açılarına bayıldım. Saray sahnelerini sevdim. Jeneriği muhteşemdi, müzikleri oldukça güzeldi. Yalnız sahnelerde kullanılan müziklerin bir tık kısılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bazı sahnelerde çok yüksek olduğu için diyaloglar duyulmayabiliyordu. Dönemin kıyafetleri güzel duruyordu ve o dönemin enerjisini veriyordu. Efekt kısmı yerindeydi. Etkileyici sahneleri çoktu.


İkinci Mehmed'in ormanda sıkıştırıldığı sahne, savaş sahnesi, müjdelenen sahne, ikinci Murad'ın odasında yaptığı sanatlar bbeni etkileyen sahnelerdi. İlk bölüm olmasına rağmen bölüm boyunca hiç düşmemesi de hoşuma gitti. Diyaloglar yormuyordu, günümüz Türkçesi kullanılması benim açıkmdan güzeldi. Günlük konuşmanın yanı sıra güçlü ve anlamlı cümleler de mevcuttu. İlk bölümün kurgusu güzeldi, hikayenin doğru işlendiğini düşündüm. Şimdiye kadar çok fazla Fatih Sultan Mehmed adına proje yapıldı ama televizyonda tutan iş olmamıştı. Bu yüzden bu dizinin tutmasını ve Fatih Sultan Mehmed'in güzelce anılmasını çok istiyorum. Ben diziyi sevdim, tarihi dizi seviyorsanız diziyi kaçırmamanızı tavsiye ederim. Oyuncusuyla, konu örgüsüyle, anlatımıyla ve çekimiyle on numara beş yıldız bir iş ortaya çıkmıştı.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

MEHMED: FETİHLER SULTANI

Tür: Tarih, Aksiyon
Yönetmen: Şafak Bal
Senaryo: Ozan Bodur, Fatih Güler, Cihan Bozkaya ve Enes Şengönül
Yapımcı: Eyüp Gökhan Özekin 
Yapım: Miray Yapım
Yapım Yılı: 2024
Yayın Günü: Salı
Yayın Kanalı: TRT1
Başlangıç Tarihi: 27 Şubat 2024
Konu:
Devlet-i Aliyye'yi büyük bir cihan devleti haline getiren Sultan Mehmed Han'ın hikayesini konu ediniyor.
Oyuncular:
Serkan Çayoğlu
Selim Bayraktar
Fikret Kuşkan
Seçkin Özdemir
Tuba Ünsal
Sinan Albayrak
Teoman Kumbaracıbaşı
Ali Nuri Türkoğlu
Bülent Alkış
Kenan Çoban
Ertuğrul Postoğlu
Esila Umut
Ayşegül Günay
Açelya Akkoyun
Emine Ün
Ali Sinan Demir
Kaan Yalçın
Volkan Keskin
Tolga Akkaya
Recep Çavdar
Beyti Engin
Mim Kemal Öke
Soner Türker
Sidar Tublek
Cebrail Esen
Ferhan Tülmen
Ghassan Massoud

Yorum Gönder

0 Yorumlar