Kül Masalı (Dizi)

Tablo gibi afişli, sanatsal jenerikli yeni dizimiz hayırlı olsun. Bu ara o kadar iyi dizi üst üste geldi ki hangisini seçsem diye düşünürken bu dizide başladı. İlk bölümünü çok beğendim beni yormayan bir dizi oldu. Yalnız dizinin reklamı ve tanıtımı çok yapılmadı çok az bir reklam ile yayın hayatına başladı. Bu biraz beni üzdü. Dizi güzel olup reklamı olmayınca kendi kendine de belli bir kitleye ulaşabiliyor. Keşke bazı dizilerin reklamını çok yapsa yapım ve kanallar. Neyse nasip artık...

Gökhan Alkan karakterini çok güzel oynuor. Tıpkı iyi görünümünün altında bir psikopat havası var, bayıldım. Diziye gizem katan karakteri çok güzel oynadığını düşünüyorum. Özellikle sinirlenip ortalığı dağıttığı zaman bambaşka biri gibi oluyor. İki farklı ruh halini doğru yansıttığı içinde duygu değişimi izleyiciye iyi geçiyor. Ben karakteri ile empati kurduğunu ve bunu iyi aktardığını düşünüyorum. İlk bölümde çok iyiydi.

Sevda Erginci hep böyle mıy mıy kadını oynuyor. Bir kurtulamadı şu kadından. Keşke hep aynı karakteri oynamak yerine ters köşe karakterlerde oynasa nasıl yakışır ona... Mesela kötü kadında görmeyi çok isterdim ama asla oynamadı tüm kariyeri iyi ve mıymıy kız olarak geçti. Hep aynı karakterin farklı hayatlarını oynadığı içinde performansı iyiydi. İyi bir oyuncu olarak artık kötü kadını, psikopatı ya da aksiyon dolu mesleği olan bir kadını oynamasını isterim. Oyunculuğunu aynı karakterle perdeliyor. Gökhan Alkan ile uyumlu olmuşlar, enerjilerini sevdim. Yalnız ikili diyaloglarda replikler fazlasıyla zayıf olduğu için tutkulu aşk hissi vermedi.

Ushan Çakır her zaman farklı karakter seçerek kendini yeniliyor bu dizide de polis karakterine hayat veriyor. İşine aşı, gözü kara bir karakter yakışmış. İlk bölümde gayet iyiydi karakterini de sevmişe benziyor ama nasıl işlenecek bu karakter emin olamadım. Gizli polisi oynayacak galiba o yöne doğru evriliyor karakteri.

Özgür Çevik'e bayılıyorum. Hem oyunculuğu çok iyi hem yelpazesi çok geniş hemde her duyguyu net yaşıyor. İlk kötü karakterde gördüğümde şok geçirmiştim. Fakat şimdi alıştım ve bu dizide de kötü bir karakteri oynuyor hissi yarattı bende. Umarım yanılırım ama o tarz bir havası vardı. İlk bölümde gayet güzeldi.

Dizi gayet güzel başladı ilk bölümün kurgusunu başta çok sevmesem de daha doğrusu geçişler havada kalmış gibi dursa da yarısından sonra oturdu. Hikaye çok güzel, işleyiş tam istediğim gibi gitti. Dizinin replikleri fazla düz, bir aşk hikayesi var ama romantik sözleri duymadım. Replikleri biraz daha anlamlı güzel sözlerle yazabilirler. Bence hikayesiyle kitap gibi bir dizi olacak potansiyeli var. Evdeki kasvetli hava ve eski eşin gizemi ilgimi çekti. Gelin kaynana savaşı da diziye entrika katmıştı daha doğrusu tek taraflı kaynana savaşı.

Dizinin çekiminin bazı sahneleri sanki rüya sahnelerinde kullanılan ton şeklindeydi bazı sahneleri koyuydu tek bir tip çekim rengi kullanılsa daha iyi olur sanki. Özellikle ev sahnelerinde bazı sahneler rüya ve ya hayal sahnelerinde kullanılan renge dönüyordu. Bunun haricinde hiç bir problem yoktu. Yani iki sorun vardı birincisi geçişlerde ikincisi tonun değişmesinde. Jenerik kısmına aşık oldum. Ben bu kadar güzel bir jenerik görmemiştim. Korku filmi havası veriyor bu da hikaye ile birbirlerini tamamlamalarına sebep olmuştu. diziyi izlemeseniz bile jeneriğine bir bakın sizde beğenirsiniz bence. Sahne müzikleri çok güzel yerleştirilmişti. Konuşmaların üzerine çıkmıyordu. Maalesef son dizilerde yüksek müzik kullanıldığı için konuşmaları duyamıyoruz bu dizide öyle bir durum yoktu gayet ölçülü yerleştirilmişti ve müzikleri sahneleri destekliyordu. Kullanılan kıyafetleri çok beğendim. Özellikle Behiye'nin kıyafetleri benim tarzımdı. Dizi bir bütün olarak hoştu, ben beğendim hatta ikinci bölümünü iple çekiyorum. Yeni dizim sanırım bu dizi. Yolu açık, reytingi bol olsun. Bence br şans verin seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
KÜL MASALI
Tür: Dram, Gizem, Romantik
Yönetmen: Metin Balekoğlu
Senaryo: Nehir Aytamay, Filiz Küçük Yücel, Sıla Aras Erdem
Yapımcı: Cemil Cengiz
Yapım: Vernant DP
Yapım Yılı: 2024
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Kanalı: TRT1
Başlangıç Tarihi: 15 Şubat 2024
Konu:
Türkiye’nin en zengin ve köklü ailelerinden Giraylı ailesinin veliahtı Arat Giraylı (Gökhan Alkan), yoksul ve mütevazı bir geçmişten gelen Özge (Sevda Erginci) ile karşılaşıp ilk görüşte aşık olup evlenirler. Özge yaklaşık 6 yıldır bir restoranda aşçılık yapmaktadır. Özge’nin Arat’ın ailesinin yaşadığı konağa gelin olarak girmesi onu bir anda bir aşk masalından entrikalarla dolu bir dünyaya sokar. Kocasının geçmişinden gelen öfke patlamaları, Özge’nin kız kardeşi Behiye'nin (Gizem Güneş) zenginlik ihtirası ve Arat’ın şaibeli şekilde ölen eşi Jale’nin (Başak Gümülcinelioğlu) peşini bırakmayan gölgesi Özge'nin bu zorlu yolculuğunu daha da karmaşık hale getirir.
Oyuncular:
Gökhan Alkan
Sevda Erginci
Başak Gümülcinelioğlu
Hülya Darcan
Ushan Çakır
Özgür Çevik

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. TRT güzel diziler çıkarıyor. Diğer kanallarınkine nazaran daha da izlenebilir oluyor. Erkek başrolü başka dizilerden biliyordum. Tanıtım için teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet daha güçlü hikayeleri olan diziler oluyor. :)

      Sil
  2. inci taneleri ve ömer i izliyorum. ömeri başından beri sevdim :) inci taneleri pek sevmeden izledim beş bölüm ama bırakırım yakında onu :) yabancı dizilerden fırsat olmuyor yerlilere yaa :) yerli dizilerde oyuncular çok yavaş :) şimdi cast away diva izliyorum keyifle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi izlemeler ben yerli dizileri daha çok seviyorum. :)

      Sil
  3. Dizinin fragmanını gördüm ekranlarda henüz izlemedim ama anladığım kadarıyla güzel bir diziye benziyor. Sevda Erginci konusunda haklısın hep benzer rollerde sıkıştı kaldı.

    YanıtlaSil
  4. Çok merak ediyordum bu diziyi.İki bölüm izledim ama senaryo ve diyaloglar zayıf geldi biraz nedense.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senaryo zayıf değil de kurgu da problem var.

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)