Aşka Düşman (Dizi)

Çok beklediğim ama beğenemediğim bir dizi daha yayın hayatına başladı. Beğenmeyi o kadar çok istedim ki o kadar çok kendimi zorladım ki olmadı. Hikayesi güzel de işleyişi saçma geldi bana birde birinci bölüme göre çok yavaştı açıkçası sıkıldım.

Buse Meral'ın yetenekli genç oyunculardan olduğunu düşünüyorum ama hep haşin kızı oynuyor. Hep kızgın, hep bağırıyor, çağırıyor, azarlıyor ve üstüste geldi dizileri. Bu yüzden aynı karakterin farklı hayatlarını oynuyor hissi vermeye başladı. Daha nahif bir karakter olmasını umuyordum olmadı. Fakat performansı gerçekten güzeldi zaten iyi bir oyunu var.

Cem Yiğit Üzümoğlu ile Buse Meral'ı yakıştırdım çok tatlı olmuşlardı. Kimyalarını da sevdim gerçekten aşk hissini verdiler bana ama hikayeleri çok kötü. Çünkü Merve Nur ile aşk üçgeni yapılmış. Merve Nur ise Buse Meral'ın ablası. Yani iki kız kardeşin bir adamı paylaşamaması hoşuma gitmedi. Cem'in oyunculuğu zaten iyi, karakter içinde güzel olmuş.

Nazan Kesal'ın bazı saheleri o kadar saçma yazılmıştı ki üzülmem gereken sahnelerde güldüm. Erkek düşmanlığı başlı başına zaten saçma ama bazı sahneleri de daha saçmaydı. Usta bir oyuncuya gerçekten bunu mu yazmışlar dedim. Karakterini hiç beğenmedim ve sevmedim.

Merve Nur dizinin takıntılı ve kötüsü olarak karşımıza çıktı. Böyle karakterler yakışıyor üstesinden kolay geleceğini düşünüyorum. Performansı güzeldi, izleyiciyi çok sinirlendirecek gibi duruyor. Cem ile Merve'yi yakıştıramadım.

Esra Ruşan'ın hikayesi çok ilgi çekiciydi. İsminin Feraset olması gari geldi. Anlaşıl, sezgi anlamına geliyormuş. Ferasetli insan deriz mesela hemen bir işi kavrayan çözen kişiye ama isim olarak ilk defa duydum. Dizide Feraset'in iki çocuğu var eşinden şiddet görüyor ve ailesi retdetmiş. Derin ve acı bir hikayesi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden de dizide tek ilgimi çeken karakter Feraset oldu. Karakteri ile bütünleşmişti Esra. Bu yüzden etkileyici bir performansı vardı.

Dizinin işleyişinde kopukluklar vardı, mantık hataları vardı . Fazla erkek düşmanı bir diziydi ki kadın düşmanı dizilerden ne farkınız kalmış dedim. Aslında anlatılmak istenen hikaye çok güzel güçlü kadını anlatıyor, ezilen kadını anlatıyor. Dizideki her kadında bir kadının farklı hali anlatılıyor ama... Erkek kuşa dahi yemek verilmeyecek kadar, daha minicik çocuk erkek diye eve alınmayacak kadar saçmalama da olunmaz. Orman yangını sahnesi de üstüne tuz biber ekmiş gibiydi. Bölümün diyalogları güzeldi, replikler güçlü ve anlamlıydı sevdim. Müzikleri harikaydı ve sanki bir film sahnesini izliyormuş hissi veriyordu. İlk bölüm yavaş ve durgundu bundan dolayı yer yer sıkıldım. İlk bölüm değil de onuncu bölümü izliyormuş hissi vardı. En önemlisi hikayenin bir ruhu yoktu ve oradan oraya atladı. Teknik kısımda çok fazla süre aynı kıyafeti oyunculara giydirilmesini sevmedim ama kombinler güzeldi. Birde çekimde sarı filtre vardı bu filtreye birde güzelleştirme eklenmiş galiba. Bu durumda maalesef oyuncuların yüzüne un çalınmış gibi durmalarına sebep olmuştu. Dizinin çekildiği yer neresi bilmiyorum ama harikaydı. Kış günü Ege havası aldırdı. Çekilen yere bayıldım. Ben diziye bir iki bölüm daha şans vermek istiyorum. Sonuçta ilk bölümün günahı olmaz ve hikayenin tam açılmadığını düşünüyorum. Eğer perşembe akşamlarına diziniz yoksa bir şans verin derim. Belki siz seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
AŞKA DÜŞMAN
Tür: Entrika, Dram, Romantik, Aile
Yönetmen: Mesude Erarslan
Senaryo: Eylem Canpolat, Ozan Aksongur
Yapımcı: Acun Ilıcalı
Yapım: Acun Medya
Yapım Yılı: 2024
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Kanalı: tv8
Başlangıç Tarihi: 4 Ocak 2024
Konu:
Dizi, Aşka küskün, sevgi konusunda oldukça katılaşmış bir anne tarafından yetiştirilen İnci ile Uygar’ın hikayesini anlatıyor.
Oyuncular:
Buse Meral
Cem Yiğit Üzümoğlu
Nazan Kesal
Merve Nur
Esra Ruşan
Bedia Ener
Ebru Aykaç
Barış Aytaç
Bihter Dinçel
Sermet Yeşil

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Sâyenizde dizilerden haberdâr oluyoruz. Hiç denk gelmedim bu diziye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogun en üst sağ kısmında gördüğüm dizilerden İnci Taneleri başladı sanırım ama daha diğerleri daha başlamadı değil mi? O başlayacak olanların hepsi de Fox'tan. Adamlar sürekli yeni dizi sürüyor piyasaya...

      Sil
    2. Yok daha başlamadı İnci Taneleri yakında. FOX konusunda haklısın çok fazla dizi tüketiyor. :)

      Sil
    3. Yeni yazılarınızı bekliyoruz...

      Sil
  2. Tv8 dizi işlerinde acemi olduğundan ilk bölümün günahı olmaz diyorum. Cem Yiğit'i ekranda görmeyi özlemişiz. Buse Meral'i severim ama sürekli görmekten de bir tık gına geldi. Cem ile yakışmışlar o sebeple sesimi çıkarmıyorum. Ben de birkaç bölüm daha şans veririm bakalım ne olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim ikinci bölümde de düşüncelerim değişmedi son olarak üçüncü bölümüne de şans vereceğim belki açılır konusu. İki kızkardeşin aynı adamı sevme konusundan hoşlanmıyorum. :)

      Sil
  3. İzlemedim ama fragmanlarına denk gelmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ikinci bölümü izledim hala aynı düşüncedeyim :)

      Sil
  4. Birkaç dakika izledim ama ben de sevemedim. Buse Meral için söylediklerini ben de düşünmüştüm, sanki sadece yerler değişiyor. Kızın karakteri hep aynı gibi geliyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci bölümü izledim benimde düşüncelerim değişmedi. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)