Sandık Kokusu (Dizi)

Beni ters köşe yapan izlerken yıpratan o dizi hakkında da bir şeyler yazmasam olmazdı. Neyden bahsediyorum, tabii ki Sandık Kokusu'ndan. Melis Civelek ve Zeynep Gür aşklarımın yazdığı bir senaryo ile yayın hayatına adım attı. Hatta ilk bölümün reytingleri fenada gelmedi.

Özge Özpirinçci muazzam oyuncu. O kadar yetenekli ki direk olarak hikayenin içine çekiyor izleyiciyi. Doğum arasının bittiğine çok sevinmekle birlikte çok zayıfladığını gördüm. Doğumdan öncekinden daha zayıf gözükmesini biraz kıskandım.Karsu'yu, Karsu'nun yalnızlığını sevdim. Bölüm boyunca kocaman sarılıp teselli etmek istedim. Demet akbağ ile iyi ikili olmuşlardı.

Demet Akbağ'ı sadece dramda değil komedide de seviyorum ama dramda çok yakışıyor. Dizde hem dram yönünü hem komedi yönünü çok iyi tasarlamışlardı. İki türüde aynı anda oynadığından dolayı ilk bölümün kahramanı Filiz'di. Zaman zaman gıcık bir anne diye düşünsemde hepsinin sebebini ilerleyen dakikalarda gösterdiler. Zaten işlenen olaylar sünmediği için Filiz bana antipatik gelmedi. Bir hikayesi var belli bu hikayeyi de inşallah ilerleyen bölümlerde izleyeceğiz. Usta oyuncu ışıl ışıldı tek sorun taktığı peruktu. Sevmedim peruğunu.

Necip Memili'nin oynadığı karakteri görünce bu ülke bir Fatih'i daha çekebilir mi bilemiyorum dedim. Ne Volki Tolki, ne Fatih üstadları kesinlikle Reha. Ay evlerden uzak mağrasından çıkmış gibiydi, sevgisiz adam. Her sahnesinde hem sinirlendim hem içim ürperdi. Sevimsiz bir türdü. İnşallah gelecek bölümlerde Karsu boşanır da kurtuluruz bu adamdan. Necip Memili hayranlık derecesinde en sevdiğim oyunculardan ama karakteri fena. Kesinlikle beddua ve hakaret işler benden bu karaktere iyisi imkansız.

Metin Akdülger ilk bölümde yoktu maalesef. Çok bekledim ama çıkmadı. İkinci bölümde diziye dahil oluyor.

Ben izlerken duygudan duyguya geçtim yazsam yalan olmaz. Biraz ara kapatmayı düşünüp -''Dur Zuzu, sakin ol...Ssenaristler bir konuyu asla uzatmaz, bir bilemedin iki bölüme hallerder.'' dedim.Tabii ki dizinin finalinde bu düşüncem doğru çıktı. Senaristlerin yazdığı dizileri takip ediyorsanız bilirsiniz ki replikleri her zaman gündem olur, dillere pelesenk olur, dramın içinde komediyi çok iyi harmanlamayı bildikleri için asla sıkıcı olmaz ve herhangi bir olayı sakız gibi uzatmaz. Tadında ama etkili bir yazım dilleri vardır. Zaten şu an reytinglerin çok yüksek olduğu üç dizisinden birini yazıyorlar inşallah dördüncü dizide bu olur iki dizileri de en çok izlenen dizilerden olurlar. Dizinin başlarında bu konu tutmaz dedim ortalarına doğru bu konu olmaz uzarsa iş yaş dedim ve sonlara doğru işte bu ters köşe oldum dedim. Bu yüzden de duygudan duyguya soktu beni. Yani bir an konunun kaybolan çocuk olduğunu düşündüm ve neden bizim ülkemizde asla tutmayan bu konu seçildi diye düşündüm. Neyse ki konu çocuk kaybolması, kaçırılması filan değilmiş. Dizinin konusu net olarak anne ve iki kızının ilişkisini anlatıyor. Bir kadının iki kızı var ve bu iki kızın annesi ile günlük ilişkileri anlatılıyor. Dizinin senaristlerinin işlerini çok yakından takip ettiğim için ikinci bölümde daha da açılacağını çok iyi biliyorum. İnşallah diğer dizilerde olduğu gibi ikonik replikleri bu dizide de görebiliriz. dizinin çekimi güzeldi, kullanılan mekanlar, kıyafetler, müzikleri, oyuncuların oyunları çok güzeldi. Hüzünlenip ağladığım ama bir yan dan Filiz'e çok güldüğüm yerler oldu. İlk bölümde mantık hataları çok var gibi görünüyor ama dizinin sonlarına doğru ve fragmanına göre ikinci bölümde mantık hataları gideriliyor. O yüzden mantık hataları var şu kısımda şu olmuştu mantık hatasıydı diye yazmayacağım. Bölüm ilk bölüm olmasına rağmen orta halli devam etti ne çok yükseldi ne çok düştü orta şekerliydi ama ilk bölüm olduğu belliydi. Dizi dram türünden çok melodram gibiydi ilk bölümde. Sanki daha çok komedi ya da komediye yakın bir şekilde devam edecek sinyali verdi. Nezaket Coşkun ve ekibinin ellerine sağlık çok iyi iş çıkarmışlardı. Ben diziyi sevdim takip etmeyi düşünüyorum. İlk bölümü sabırlı izlerseniz izlediğiniz şeyi anlayarak izlerseniz sizde bence seversiniz bir şansı hak ediyor bence. Yolu açık olsun. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
SANDIK KOKUSU
Tür: Dram, Aile
Yönetmen: Nezaket Coşkun
Senaryo: Melis Civelek, Zeynep Gür
Yapımcı: Saner Ayar
Yapım: O3 Medya
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Kanalı: SHOW TV
Başlangıç Tarihi: 6 Aralık 2023
Konu:
Karsu üçüncü çocuğunu yeni doğurmuş, annesi Filiz ona yardıma gelmiştir. Filiz, kızı biraz rahat
etsin diye Karsu’nun oğlu Kuzey’i İstanbul’a götürürken talihsiz bir olay olur ve Kuzey kaybolur.
Kuzey’in kaybolması Karsu’nun hayatını mahvederken, Karsu ve Filiz bir daha görüşmemek üzere ayrılırlar.
Oyuncular:
Özge Özpirinçci
Demet Akbağ 
Metin Akdülger
Necip Memili
Levent Can
Mina Akdin
Ergun Kuyucu
Kayhan Açıkgöz
Nalan Okçuoğlu
Seda Türkmen
İnci Şen
Emre Şen
Sedef Pehlivanoğlu

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. İlk iki bölümü izledim ve dizi kesinlikle bıktırmıyor. Filizin hikayesi, diğer kızı nerde ne oldu bunlar oldukça merak uyandırıyor. Bir de tabii Metin Akdülger o karakterin gördüğümüz yanından daha fazla görmediğimiz yanı var meraktayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk bölüme göre ikinci bölüm daha güzeldi hikaye gitgide açılacak gibi duruyor. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)