Ne Gemiler Yaktım (Dizi)

Enfes bir dizi ekranlara merhaba dedi. Bence ilk bölüm işlenişi çok etkileyiciydi. Tek bir tane bile boş sahnesi yoktu. Tüm duyguları karışık olarak izlettiler resmen. Bir ara öyle kaptırmışım ki ne oldu ne bitti nasıl oldu anlamadım. Rutkay karakteri rüyama girmese iyidir beni çok tedirgin etti.

Deniz Baysal usta oyuncu olma yolunda son hız ilerliyor. Doğru projeler seçerek adından söz ettirmeyi çok iyi biliyor. Diziye ve karakterini çok yakıştırdım. Farklı bir oyunu var hemen ilzeyici ile karakteri arasında köprü oluyor ve izleyici ile karakterin arasında bir bağ oluşturuyor. Yani izlerken izleyicinin oynadığı karakter ile empati kurmasını sağlıyor. Bu da izleyici tarafından iyi şekilde dönüş almasını sağlıyor. Ben Yasemin'i çok sevdim değişik bir hikaye izleyeceğimizi düşünüyorum. Macit Koper Yasemin'in babasını oynuyor. Usta oyuncuyu izlemeyi seviyorum. Diziye de çok yakışmış. Yasemin ile babasının ilişkisinde kopukluk var bu ilişkiyi izlemek için sabırsızlanıyorum.

Devrim Özkan bölümün kahramanıydı. O eziklik, o sinmişlik hissini çok iyi verdi. Bölüm boyunca hüzünlenmemi sağladı. Kimsesiz, kimsesi olmayan zor hayat yaşamış tam nefes alacağım derken su dolu bir fanusa düşmüş bir karaktere hayat veriyor. Narsist bir adam tarafından kandırılıp hem psikolojik hem fiziksel şiddet görmüş ve sonunda bu başkaldırmış bir kadın Fidan. Yasemin Fidan'ın tek umudu olacak gibi duruyor. Deniz Baysal ile Devrim Özkan'ı çok yakıştırdım.

Berk Hakman yine d bedduaların adamı olmak için ekranlara dönmüş gibiydi. Rutkay korkunç bir insandı. Rabbim narsist insanlardan hepimizi korusun. Ay! Evlerden ırak bu ne böyle annesine bağımlı sapkın bir tip. Bölüm boyu performansı çok iyiydi ilk bölümden nefret ettirdi kendinden. Hemen diziden çıksın istedim. Rutkay'ın annesini Çiğdem Selışık Onat oynuyor. Bakışları, imaları, oğlunun psikolojisini bozuşu beni korkuttu biraz. Korku filmi gibiydi anne oğul vallahi, düşman başına bile değil. Usta oyuncu bölüm boyunca döktürdü.

Erkan Kolçak Köstendil'in çok sahnesi yoktu. Hikayeye ikinci bölümde dahil olmasıyla daha çok sahnesi olacaktır. Toprak bir polis ve kuzenini arayan bir polis. Yolu bir şekilde Fidan ve Yasemin'e çıkacakç Fakat bu çıkış Yasemin ve Fidan'ın yolunu mu açacak yoksa yolunu mu kapatacak izleyip göreceğiz. Yasemin ve Fidan'ı uçuruma sürüklemesi bari. En çok Toprak karakterini merak ediyorum dizide nasıl şekillenecek karakter gelişimi nasıl olacak merak ediyorum. Umarım iyi yönde şekillenir.

Öncelikle dizi ağır dram içeriyor bunu bilerek izlemeniz lazım. İki kadının mücadelesi anlatılıyor ama işin içinde psikoloji ve suç türü de var. Bu yüzden işlenişi aynı zamanda merakta uyandırıyor. Bazı sahneleri açıkçası nefesimi tutmama sebep oldu beklemediğim sahnelerdi. Ben diziyi işte iki kadın var bu iki kadın zorda kalacak birbirlerine yoldaş olacaklar sonra aşk falan filan olacak diye bekliyordum. Birde ben dizinin konusunu bile okumadım. Bu yüzden dizi hem psikolojik, hem polisiye, hem suç, hem gizem çıkınca ne oluyoruz oldum. Çok büyük sürpriz oldu bana. Gerçi dizide Berk Hakman'ın olmasından biraz kuşkulanabilirdim ama hiç aklıma gelmedi. Tam internet dizisi işi olmuş dediğimiz bir dizi çıkarmışlar televizyona. Spoiler vermemek için kendimi zor tutuyorum özellikle Fidan'ın evden çıkmadan önce yaşadıklarını gösterdikleri sahnelerde kanım çekildi. Ayrıca daha Yasemin'in hikayesine girilmedi bile onunda böyle ağır bir hikayesi çıkmasa bari. Dizinin teknik kısmında kullanılan klasik müzikler beni gerdi, hatta baş ağrıtıcı geldi. Nasıl betimleyeceğimi bilemiyorum ama stres yaptı bende. Biraz daha kısa tutulsa klasik müzikler daha iyi olur sanki. Rutkay'ın sahnelerinde kullanılan müziklerden bahsediyorum. Bunun haricinde her şeyi ile on numara iş çıkarmışlar. Çekim, kullanılan mekanlar, kıyafetler, oyuncuların oyunları, replikleri, işleniş, senayo, hikaye hepsi bir bütün olarak güzeldi. Nasıl başladı nasıl bitti anlamadım çok akıcıydı. Üstelik ikinci bölüm fragmanını da izledim dizi temposunu daha da yükseltecek. Kısacası kaliteli bir dizi bize merhaba dedi. Bu yüzden diziyi kesinlikle öneriyorum başka diziniz varsa bile bir şekilde tekrarına bakıp şans vermelisiniz. Bu diziyi kaçırmamalısınız.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

NE GEMİLER YAKTIM

Tür: Dram, Suç, Aksiyon, Gizem, Polisiye
Yönetmen: Altan Dönmez
Senaryo: Banu Kiremitçi Bozkurt
Yapımcı: Kerem Çatay
Yapım: Ay Yapım
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Pazar
Yayın Kanalı: SHOW TV
Başlangıç Tarihi: 4 Aralık 2023
Konu:
Annelikten başka hiçbir ortak noktaları olmayan Yasemin (Deniz Baysal) ve Fidan’ın (Devrim Özkan) yollarının kesişmesiyle başlayan ‘Ne Gemiler Yaktım’, iki kadının birbirinden destek alarak hayatta kalma mücadelelerine seyirciyi ortak edecek. Fidan’ın geride bıraktığı karanlık bir adam olan kocası Rutkay (Berk Hakman) ile Rutkay’ın pis işlerini açığa çıkartmak için uğraşan baş komiser Toprak (Erkan Kolçak Köstendil) ise Yasemin ve Fidan’ın hayatlarını tamamen değiştirecek noktada yer alacaklar.
Oyuncular:
Deniz Baysal
Devrim Özkan
Berk Hakman
Erkan Kolçak Köstendil
Mert Denizmen
Onuryay Evrentan
Nazmi Kırık
Ata Çağlan Timur
Süreyya Kilimci
Çiğdem Selışık Onat
Macit Koper

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Merak ettim , tekrarını izleyeyim.

    YanıtlaSil
  2. Çok merak ettiğim bir diziydi. Ama henüz izlemedim, reytinglerine baktım da ilk bölüm baya düşük gelmiş. Umuyorum giderek yükseltirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet 2 bandında geldi ama ilk bölümün günahı olmaz, kaliteli iş bu diziye bakmalısın. :)

      Sil
    2. Dün baktım, gerçekten çok iyi olmuş. Devrim ve Deniz mükemmel bir ikili olmuşlar. Dizi de ilginç bir şekilde ilerliyor. Bir sonraki bölüm daha da heyecanlı olacak gibi. :)

      Sil
    3. Evet, bölümler ilerledikçe hikayeye daha çok girildikçe güzelleşiyor. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)