Altın Kafes (Dizi)

Bu diziye karşı duygularım karıştı yazsam yalan olmaz. Orijinali ile karşılaştırmak istemiyorum ama orijinali daha enerjik daha canlıydı bu çok böyle dram dram olmuş. Klişe dizilerimizin tekrarı gibi ama işleyişinde farklılıklar vardı. Eğer o farklılıklar devam ederse total ya da abc1'de güzel sonuçlar alır diye düşünüyorum. Dizi çok güç bir günde yayına başladı. Üç adet güçlü rakibine kafa tutarcasına başladı. Bence ikinci bölümüyle net izleyiciyi yakalar diye düşünüyorum. çünkü bu akşam ödül töreni vardı.

Aytaç Şaşmaz'a karakter yakışmıştı ama karakter ile tam olarak bütünleşmemişti. Özellikle deniz sahnesinde yapay bir görüntüsü vardı. Bölümler ilerledikçe daha iyi olacağını düşünüyorum. Sinirli halleri filan bana pek geçmedi açıkçası... Fakat genel olarak baktığımda başarılı bir seçim olmuş, performansı güzeldi.

Şifanur Gül çok enerjisi alınmış gibi oynuyor fazla nahif fazla kırılgan fazla sakin.. Gülper Özdemir'in oyunculuğunu biliyorsanız onun oyunculuğuna benzettim. Aslında bu kadar durgun içine dönük değildi önceki projelerinde ama bu karakterde fazla sönük. Ben pek yakıştıramadım yalnız Aytaç ile kimyaları uymuştu ikisi de ince yapılı filan fiziken de sevdim.

Ebru Cündübeyoğlu dizinin fettanlarından. Bu karakterler bu kadına yakışıyor melek yüzlü görünüşünün altındaki o kötülüğü iyi oynuyor. Karakter seçimi için doğru olduğunu düşündüm. Hayal Köseoğlu ile sahneleri hoşuma gitti. Umarım ikisinin sahneleri çoğalır.

Hayal Köseoğlu yine kötüyü oynuyor ve hemen hemen eski karakterlerine çok yakın bir karakter o yüzden biraz sıkıldım. Açelya'yı ya da Sasha'yı izliyor gibiydim. Artık farklı karakterleri oynasa güzel olur. Hemen hemen sonraki sahnesinde ne olacağını biliyorsun bu da pek keyif vermiyor. Performans olarak güzeldi çok yetenekli bir oyuncu zaten ama karakteri beni açmadı.

Hilmi Cem İntepe'nin karakterini pek çözemedim nasıl bir karakter gelişimi olacak merak ediyorum. Hatta dizideki tek merak ettiğim karakter Hilmicem'in oynadığı karakter oldu. Bir hikayesi var ve bu hikaye nasıl ilerleyecek merak ediyor insan. Ayrıca Şifanur ile daha çok yakıştırdım. Hatta bir kaç sahnede keşke Aytaç'in karakteri Hilmicem mi olsaydı diye düşündüm. Çok yakışıklı bir adam.

Dizinin teknik kısmı hoştu, gerek çekimler, gerek müzik, gerek seçilen renkler yerindeydi. Tek hoşuma gitmeyen kıyafetler oldu. Kombinleri genel olarak beğenmedim. Dizinin senaryosu zaten güzeldi bize de güzel uyarlandığını düşündüm bunun yanında replikleri de güzeldi. Dizi işleniş olarak aynı düzeydi bir enerjide ve tempoda gitti. Ne çok yükseldi ne çok alçaldı tek düzeydi bölümü bitirdi. Bana göre ilk bölüm gibi değildi orijinaline göre bakarsak bazı ayrıntılarda atlanmıştı zaten. Birde bizimki daha dramdı böyle acıların kızını dibine kadar yaşatmışlardı. Orijinali daha komikti. Niye bizimki entrika ve dram üzerine kuruldu onu da anlamadım. İnşallah reytingleri yüksek olurda şapşik haller izleriz. Sonuç olarak dizi türünü sevene göre güzel bir başlangıç yaptı. Yolu açık olsun, vaktiniz varsa ve bu güne dizininz yoksa şans verin bence.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dipnot:
Dizi Kore dizisi The Last Empress'ten uyarlamadır.
 
ALTIN KAFES
Tür: Entrika,Dram, Aile, Romantik
Yönetmen: Cem Akyoldaş
Senaryo: Kim Soon-ok (The Last Empress)
Senayo uyarlama: Rahşan Çiğdem İnan
Yapımcı: Fatih Enes Ömeroğlu
Yapım: Arc Film
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Pazar
Yayın Kanalı: atv
Başlangıç Tarihi: 3 Aralık 2023
Konu:
Ülkenin sayılı zenginlerinden olan Beyoğlu ailesinin veliahtı 'Onur' ile ailenin okulunda öğretmenlik yapan idealist 'Zeynep'in zorlu sınavlar ile karşılaşacağı, sırlarla örtülü aşk hikayesini anlatıyor.

Oyuncular:
Aytaç Şaşmaz
Şifanur Gül
Ebru Cündübeyoğlu
Hayal Köseoğlu
Hilmi Cem İntepe
Murat Kılıç
Kaan Turgut
Sümeyra Koç
Eda Nur Gülbudak
Tarık Uğur Özenbaş
Buse Orcan
Gurur Çiçekoğlu
Cansu Mumcu
Ali Kayra Kul
Aksel Yılmaz
Sacide Taşaner

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Ay henüz izlemedim önce dedim bir senin yorumunu okuyayım. Orjinalini de izlememiştim. Bu beni açmazsa gider orjinalini izlerim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel planlama, dram türünü seviyorsan seversin. Tekrar yazayım Kore versiyonu daha enerjikti. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)