Kara (Dizi)

Dizinin adı Kara ama ben arafta kaldım. Düşüncelerim bir yandan sev diyor bir yandan sevme diyor. Dizi maalesef beni kendine çekmedi. Belki ilerleyen bölümlerde dizi açılır ve severim kimbilir... Kısacası iki tarafa da yatkınım şu an ilk bölümün günahı olmaz artık gelecek üç bölüme bakacağız.

İlker Kaleli Poyraz'dı. Ne bir eksik ne bir fazla. Aynı karakteri tekrar oynamasından pek hoşlanmadım. Birde bir yükseldiği sahne var babannesi ile ilgili o sahnede çok abartmıştı. Herkesin ayıla bayıla övdüğü sahnede şoka girmesinde biraz abartı hissettim. Yani oyun olduğu çok belliydi. Babasını kaybettiği zaman şoka girmiş bana asla geçmedi hatta güldüm. Gözlerini yuvalarından çıkarması ve şoktan çıkıp hemen bir şeyler yapması saçma geldi bana. Şoka girdiyse bir kaç saat gözünü kırpmadan o şekilde kalması lazım hatta gözleri açık uyuması filan lazım. Robot gibi oluyorsun ve o anı hatırlamıyorsun ben yıllar oldu hala şok içerisinde ne olduğunu hatırlamıyorum. O zaman dilimi yok bende ya da var beynimin bir yerlerinde. Ayrıca şok sonrasında iki gün beynin uyuşuk gezdigin içinde hiç bir şey düşünemiyorsun. Çok fazla uyumuş ve yeni uyanmış biri ilk dakikalarda nasıl olursa öyle oluyor o iki günde. Bırak bir işlere karışmayı hareket etmek bile zor oluyor. Bu sahne haricinde genel olarak iyiydi ben aksiyon sahnelerini çok sevdim.

Öykü Karayel ve İlker Kaleli inanılmaz güzel olmuşlardı. Bence gecikmiş bir partnercilik. Kimyaları aşırı uymuştu sahnelerinde birbirlerini tamamlıyorlardı. Öykü'nün oyunculuğunu çok beğeniyorum. Bence karakter için nokta atışı olmuştu. Bana göre karakterini bir kaftan gibi üstüne giymişti. Yalnız stilisti kimse vucuduna uygun kıyafet seçmemişti ilk bölümde. Hele bu şalvar mı tam olarak bilmiyorum renkli pantlonu aşırı kötüydü. Kızın bacaklarını olduğundan daha ince göstermiş üst kısmını kalın göstermişti. Boyunu da karmaşık desenli olduğu için olduğundan kısa göstermişti. Her şeyi dört dörtlüktü bu yüzden kıyafetlerine takıldım.

Kerem Arslanoğlu değeri bilinmeyen oyuncularımızdan. Şans verilse jön olacak potansiyeli var. Sanırım şimdiye kadar oynadığı tüm işleri izledim ve her karakterinin üstesinden çok iyi geldi. Keşke daha fazla işlerde görebilsek. Umarım bu dizi ile birlikte şansı açılır başrolde de görürüz. Bu kadar yetenekli olup hala başrol olmaması da garip geliyor ayrıca. (Esas erkek olmaktan bahsediyorum.) İlk bölümde kısa bir sahnede görme şansımız oldu. Buna rağmen bölüm içinde çok etkili bir performans sergiledi. Tüm bölümü düşününce Kerem, Öykü'nün sahnesi aklımda kalan sahnelerden oldu. Özellikle o Dubai'den alınan saatin acısını ekrandan hissettirdi. Umarım sahneleri artar ve daha fazla görürüz.

Poyraz Karayel'in aynısı olduğu için beklentimin altında kaldı. Ben daha çok farklı bir karakter bekliyordum. Poyraz'ın Ayşegül'den sonraki hayatı gibi bir şey olmuş. Fakat oyuncuların performansına ve işleyişe bakacak olursak beğendim gibi de. Bir kaç bölüm sonra net fikrim belli olacak gibi geliyor. Senaryo ortalama olsa da replikler çok güzeldi. Bir tane bile boş cümle yoktu. Tam altı çizilecek repliklerdi. Sevdim mi diziyi sevmedim mi emin olamadım. Fakat sosyal medya yıkıldı. Gerçekten yorumları okurken bende mi problem var diye düşündüm. Benim çok normal gördüğüm sahneleri böyle abarta abarta büyük büyük yazınca herkes sorun bende dedim. Ya da yıllardır her diziyi detayına kadar inceleyerek izlediğim için daha deneyimliyimdir bilmiyorum. Fakat bence abartıldığı kadar iyi değildi. Mesela bir sonraki sahneyi biliyordun ya da sonucun neye bağlanacağını biliyordun. Olta balık sahnesinden bölüm sonunu çok rahat bildim mesela... Sadece bağlarının nasıl olduğunu çözememiştim. Kıyafetleri sevmedim, müzikleri çok güzeldi, sahne geçişleri harikaydı, Flashback sahnelerine bayıldım hatta günümüzü anlatan hikayeyi güçlendirdiğini düşündüm. Seçilen mekanlar hem hikayeye hem dizinin atmosferine çok uygundu. Bennu Yıldırımlar'a yapılan makyaj ve kadın oyuncuların makyajı hayranlık vericiydi. Öykü'nün tenine uygun bir makyajı ilk defa bu dizide gördük. Kısacası teknik açıdan çok özenilmişti ve bu çok belliydi. Yolu açık olsun Kara'yı Poyraz gibi yazmazlarsa albenisi yüksek gibi görünüyor. Yine de siz benim düşüncelerime göre hareket etmeyin bir şans verin.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
KARA
Tür: Suç, Gizem, Romantik
Yönetmen: Ender Mıhlar
Senaryo: Ayberk Çınar, Murat Can Oğuz ve Aslı Gönülay
Yapımcı: Murat Can Oğuz
Yapım: Most Production
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Kanalı: Show TV
Başlangıç Tarihi: 21 Aralık 2023
Konu:
1998 yılında ülkenin önde gelen ekonomi profesörlerinden biri Rauf Çınar’ın eşi Elif Çınar; evlerine giren Necip Talan adlı hırsız tarafından bıçaklanır. Bambaşka dünyalara ait bu iki ailenin de hayatı o geceden sonra değişir. Rauf Çınar’ın kızı Zeynep Çınar o gece biricik annesini; Akay Talan ise tek kahramanı olan babasını kaybeder. Bir gecede kimliksiz, isimsiz, evsiz kalan Akay Talan, günümüzde Kara ismiyle, bizden çalanlardan çalarak hiçbir çocuğun kendisiyle aynı kaderi yaşamaması için ant içmiştir. Zeynep Çınar ise yurt dışında eğitim aldıktan sonra İstanbul’a döner. Annesinden miras bitki sevgisini çektiği belgesellerle devam ettirmektedir. Bu iki ayrı dünya insanının tek ortak noktası o gecedir. İsteseler de istemeseler de hayat onları bir kez daha karşı karşıya getirecek, önlerindeki engeller bile aşık olmalarına engel olmayacaktır. Ama ya gerçekler ortaya çıkınca? Kara, o gecenin gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için hayatının soygununa başlarken, Zeynep bu gerçekle yüzleşebilecek midir? İkili birbirlerine çekildikçe, o gece aydınlanacaktır ama kazanan kim olacaktır? Aşk mı? Gerçekler mi?
Oyuncular: 
İlker Kaleli
Öykü Karayel
Tülin Özen
Mehmet Özgür
Yıldıray Şahinler
İlker Kızmaz
Kerem Arslanoğlu
Bedir Bedir
Furkan Kalabalık
Demircan Kaçel
Cem Zeynel Kılıç
Görkem Kasal
Beril Kolcu
Ilgaz Kaya
Bennu Yıldırımlar

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Mükemmel bir partnerlik ama hikaye bana gram geçmedi. Keşke başka bir dizide partner olup üç sezon ortalığı inletselerdi ama sanırım beşinci bölümü görmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşünüyoruz. Bana da geçmedi yinede üçüncü bölümüne de şans vereceğim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)