Hudutsuz Sevda (Dizi)

Bu yazıyı yazmak için sinirimin geçmesini bekledim. Bu dizi Karadeniz'de çekileceği için çok mutluydum haftalardır bekliyordum ve ilk okuma provasını görünce heyecanlanmıştım. Gün sayarken dizinin ilk bölümü yayınlandı. Açıkçası keşke yayınlamasalardı ya da biz ne çektik deselerdi düzenleyip öyle yayına verselerdi.

Bu dizide oyuncular hakkında yazmayacağım. Çünkü ilk bölümü okuyup biz ne çekiyoruz dememişler ki senaryoya karşı çıkıp revize ettiren oyuncuları biliyoruz. Yani isteseler böyle bir şey yapabilirler. Şimdi onların performanslarını neden yazayım ki, gerçekten içimden gelmiyor.

Yazabileceğim tek bir şey var Karadeniz ile alakası yok yayınlanan dizinin bizim bölgemizin kültürünü yansıtmıyor. Ayrıca anaerkil bir yapımız vardır, kadın gider tarlada çalışır, kadın emek verir, kadın parayı elinde tutar, kadın güçlüdür, kadın evin reisidir. Bizde kadınla erkek eşittir, kadınına kötü davranan erkeği de çok hoş tutmazlar. Artvin halkı bu akşam ömürlerinde yaşadıkları şehirde görmedikleri şeyi televizyonda izlediler, üzüldüm. Her neyse  kaç yıllık blogumda ilk defa neden böyle bir dizi yazısı yazdığımı anlamamış olabilirsiniz. Dizinin ilk bölümünü izleyince anlayacaksınız. Karadenizli olarak  kırgınım. İlk bölümün maalesef  günahı oldu inşallah gelecek bölümlerde toparlarlar.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

HUDUTSUZ SEVDA
Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Bahadır Özdener
Senaryo: Murat Öztürk
Yapımcı: Fatih Aksoy
Yapım: MEDYAPIM
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Kanalı: FOX
Başlangıç Tarihi: 21 Eylül 2023
Konu:
Küçük bir çocukken kan davası nedeniyle babasını kaybedip İstanbul’a sürülen Halil İbrahim, (Deniz Can Aktaş), 20 yıl sonra memleketi Karadeniz’e yakışıklı, güçlü bir delikanlı olarak geri döner. Burada sevdiği kız Yasemin (Biran Damla Yılmaz) ile evlenecek ve yeni hayatını kuracaktır. Fakat yaşananlar buna izin vermez. Bir intikam yolculuğuna çıkan Halil İbrahim’in hayatı Leto’lardan Zeynep’in (Miray Daner) çıkması ile tamamen değişecektir.
Oyuncular:
Deniz Can Aktaş
Miray Daner
Biran Damla Yılmaz
Esra Dermancıoğlu
Burak Sergen
Burak Sevinç
Asuman Dabak
Erdem Kaynarca
Çağla Irmak
Hülya Gülşen
Hülya Şen
Özgür Emre Yıldırım
Alp Akar
Emre Bulut
Haydar Şişman

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Bende çok saçma sapan buldum. Sanki doğu bölgesinde yaşananları alıp Karadeniz lehçesi ile yazmışlar senaryoyu gibi. Hele kadın cinayetleri diye isyan etmekten dilinde tüy bitmiş bir ülkede o son sahne nasıl bir sahneydi aklım almadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde aklım almadı çok kırıcı bir dizi. :(

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)