Kirli Sepeti (Dizi)

Bu dizinin başladığı ilk andan yarım saat sonra Seda Sayan'ın program açma sitiline döndüm. Vallahi zil bulsam takıp oynayacaktım. Oh be sonunda birinin aklına böyle bir dizi yapmak geldi. Nedir arkadaş dram dram içimiz şişti.

Ayça Bingöl Ustalığını yine konuşturmuştu. Ayça'ya böyle bizim kesmin yani fakir karakteri çok yakışıyor. Bir önceki dizisinde oynadığı karakterde çok yakışıyordu. Çünkü o gecekondu ağzını çok iyi yapıyor. Hani bazı oyuncular ne kadar uğraşırsa uğraşsın yapamaz ya böyle pot yapay durur işte o durum Ayça'da olmuyor. Sanki gerçekten bir yardımcılık işi yapıyormuş da hadi sen geç kamera karşısına hayatını oyna demişler gibi bir his veriyor.

Ceren Moray bu karakteriile bana ilk oynadığı diziyi hatırlattı. Efsun'un yardımcı versiyonu enerjisi verdi. Ay vallahi karakteri geliştirse Efsun gibi bir karakter çıkarsa ne sevinirdim. Biraz saf olsa da zeki bir karakteri olduğunu düşündüm. Her zamanki gibi başarılı bir performans sergiledi.

Cansu Tosun'u ekranda görmeyi özlemişim. Oyunculuğu iyi olup bu kadar geri planda kalabilen nadir oyunculardan. Her gelen proje içine sinmiyor herhalde yani seçici biri galiba. Dizideki en nahif karakter Cansu'nun karakteriydi. İzlerken içim ezildi. Ayrıca ben Halil İbrahim Ceyhan ile yakıştırdım.

Halil İbrahim Ceyhan günlük diziden kurtulduğu için onu tebrik ederim. Bu kadar yetenekli olup o dizide devam etmesi kariyerine haksızlıktı. Murat karakteri tatlı bir karaktere benziyor, ilgili baba olması, kibar olması, sınıf ayırmadan insanlara yaklaşımı hoşuma gitti.

Melisa Döngel'in kendine yaptığı en iyi şey dolgularını eritmek oldu. Bebek gibi haline dönmesi hoşuma gitti, daha doğrusu yanlış yaptığını fark etmesi güzel oldu. Keşke herkes bunu fark etse. Bence çok fazla yüzü ile oynamasın su gibi kız zaten. Karakteri sinsi bir yılan ben sevdim. Zaten Melisa'yı oldum olası severim ondan karakteri bana itici gelmedi. İlk bölüm çok başarılıydı.

Herkesi keşke tek tek yazabilsem ama çok uzun yazı olacak kısaca yazmak gerekirse oyuncu kadrosu çocuk oyuncular dahil şampiyon ligi gibiydi. Tüm sevdiğim oyuncuları bir arada görmekten mutlu oldum. Dizi bana Umutsuz Ev Kadınları ve Ufak Tefek Cinayetler enerjisi verdi. Ve ekranların böyle bir diziye ihtiyacı olduğunu düşündüm. İlk bölümün işleyişi kurgusu teması bayağı bayağı güzeldi. Dizide kullanılan site çok güzel. Evlerin ihtişamı, zengin duruşu hikayenin enerjisine çok uygun. Kıyafetlerde karakterler için gayet yerindeydi. Jenerik kısmını sevdim, müzikleri de yerindeydi. Çok fazla yazmaya gerek yok aslında cimcime bir dizi ekranlara merhaba dedi. Umarım reytingleri yüksek gelir ve uzun zaman izleme şansımız olur. Ben pazar akşamı için dizimi buldum. Bence sizde kaçırmayın derim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
KİRLİ SEPETİ
Tür: Dram, Romantik, Polisiye, Entrika
Yönetmen: Ece Erdek Koçoğlu
Senaryo: Merve Girgin Aytekin
Yapımcı: Fatih Aksoy
Yapım: MEDYAPIM
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Pazar
Yayın Kanalı: FOX
Başlangıç Tarihi: 24 Eylül 2023
Konu:
İstanbul'un zengin muhitlerinden birinde, butik bir sitede çalışan hizmetliler ve onların iş verenlerinin iç içe geçmiş hayatlarını konu edinen dizide; yukarıdakiler ve aşağıdakiler arasındaki büyük uçuruma da tanıklık ediyoruz. Aşkın, sırların, yalanların ve bütün bunlara inat sırt sırta vermiş üç kadının; bazen ağlatan, bazen de güldüren hikayesini izleyeceğiz Kirli Sepeti'nde...
Oyuncular:
Ayça Bingöl
Ceren Moray
Cansu Tosun
Halil İbrahim Ceyhan
Melisa Döngel
Serkay Tütüncü
Bestemsu Özdemir
Serhat Kılıç
Devrim Yakut
Gözde Seda Altuner
Aleyna Özgeçen
Deniz Sarıkaş
Nihan Doğa
Fehmi Karaarslan

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Diziyi şimdi netten izledim. Bitirince koştum geldim ne yazmışsın diye bakmaya. Ay resmen bir nefeste bitti ya. Nasıl hasret kalmışız kaliteli işlere gerçekten. Umarım Arka Sokaklar kadar ömrü uzun olur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle, gitgide komik bir dizi olmaya başladı. Amin. :)

      Sil
  2. Yargı ile aynı güne koymaları ,yazık olmuş. Oyuncular iyi gerçekten. İzlemedim, tekrar olursa bakıcam. Yayınlandığı kanal çok kolay dizi harcıyor, bu da öyle olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yargı ile aynı gün olmasında sıkıntı yok reyting açısından Yargı günün birincisi olsa bile oranları ortalama dizinin tek sıkıntısı Teşkilat ile aynı gün olması bu dizinin reytingleri de güzel geliyor iki bölümdür bakalım Teşkilat başlayınca ne olacak. :)

      Sil
  3. Bu dizi benimde ilgimi çekmişti. Güncel izlemedim ama tekrarına falan denk gelirsem bakacağım. Yorumunu okuduktan sonra izlemek şart oldu çünkü abla :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakın kaçırma, çok güzel bir iş ortaya çıkmış. :)

      Sil
  4. Kadro çok iyiymiş.Emeğine sağlık canım çok güzel anlatmışsın☺

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)