Yabani (Dizi)

Konusu yabancı olmayan güzel işlenmiş ama replikleri olmamış bir dizi ile buluştuk bu akşam. Replikleri biraz daha güçlü yazılsaydı on numara bir dizi çıkarmış ortaya. Fakat ilk bölümün günahı olmaz sonraki bölümlerde repliklerin de anlamlı olacağını düşünüyorum. Elbet bir iki tane hoş cümleler vardı ama çok yetersizdi. Genel olarak günlük konuşma tarzında geçmesini hiç beklemiyordum.
Halit Özgür Sarı her zaman olduğu gibi güzel bir karakter ortaya çıkarmıştı. Duyguyu izleyiciye net geçirebilen ve ne oynadığını iyi bilen bir oyuncu Halit Özgür. Oyunu asla yormuyor ve kasmıyor izleyicisini. Fakat dizi çok sesli bir diziydi, ilk bölüme özel mi bilmiyorum. Fazla bağırdı ve fazla panikti. Kardeş olarak seçtiği çocuklara baba olması hoştu.

Simay Barlas bölüm boyunca Rüya karakteri ile beni sinir etti. Biraz avel bir karakter olduğunu düşündüm. Bencil, ruhsuz bir karakter gibiydi. Galiba Yaman'ın hayatına girmesi ile değişecek gibi duruyordu. Aslında dizilerden bildiğimiz klişe zengin kızı tipi. Simay her karakteri rahatlıkla gögüsleyebiliyor. Bu yüzden gayet iyiydi.

Bertan Asllani'den nefret ettim ilk defa. Daha öncede kötü adamı oynamıştı ama bu bambaşka bir şey olmuş, resmen Alaz karakterinden tiksindim, midem bulandı. Bu da Bertan'ın iyi oyunundan kaynaklı bir durum. Gerçekten iyi oyuncu ama sanki hak ettiği yerde değil gibi. Bence karakter - oyuncu eşleşmesinde nokta atışı bir seçim olmuş.

Rojbin Erden'in yüzü çok değişik geldi. Bir şey yaptırmış olabilir mi diye düşünmeden kendimi alamadım. Gerçi doğal kız tutup botoks yaptıracak değil, öyle olsa makyajsız oyun oynamaz belli ki doğalı seviyor belki kilo almıştır emin değilim. Yüzünü garipsesem de geleceğin iyi oyunculardan olduğunu düşündüğüm biri. Umarım yolu açık olur. Rojbin karaktere yakışmıştı, sanki Yaman'a karşı hisleri var gibi, inşallah bu tarz bir şey yazmamışlardır. Sonuçta kader ortağı olmuşlar kardeş demişler birbirlerine. Böyle bir aşk hoşuma gitmez.

Sezer Arıçay'ı uzun süredir ekranda görmüyorduk, tekrar ekranda gördüğüme sevindim. Oynadığı o lise dizisinden sonra başka projede yer almamıştı ta ki bu dizi ve başka bir dijital diziye kadar. O dizideki diğer oyunculara göre geri de kalması beni hep üzüyordu. Umarım bu diziyle birlikte yeniden parlar. Ben karakterinin aşırılığını sevdim.

Ramiz Mullamusa için bir şey yazacağım ama gülmeyin. Ramiz'in tipi oyuncağa benzemiyor mu? Yanlış anlaşılmak istemem ama ''PEPEE' çizgi filmindeki Pepee'ye de benziyor. Pepee canlı çekime aktarılsa Barbie gibi bence oynayacak oyuncu hazır bile. Garip bir sıcaklık ve acıma hissediyorum izlerken her karakterinde. Sanki çok mahsun, sinmiş, mağdur ve masum bir tipi var. Karakterleri de genel olarak bu şekilde oluyor. Ağlamanın yakıştığı nadir erkek oyunculardan.

Yurdaer Okur, Dolunay Soysert, Osman Alkaş, Ayşegül Ünsal ve Birgül Ulusoy gibi usta oyuncuları kadroda gördüğüme sevindim. Bence genç kadro için öğretici bir set ortamı olacak.

Dizinin çekim rengi çok parlak ve çok açıktı. Bu durum beni izlerken rahatsız etti. Parlaklığın biraz düşürülmesi lazım. Dizide kullanılan müzik var mıydı şu an yazarken bile emin değilim. Müzikler çok altta kalmıştı hiç müzik duydum mu hatırlamıyorum, etkili müzikleri olduğunu düşünmüyorum. Sahnelerde müzikler biraz daha ön plana çıkmalı. Ne kadar müzikler sahneyi desteklemese de çok fazla etkileyici sahne vardı. Son sahne özellikle beni aldı götürdü. Beni Alaz karakteri çok rahatsız etti ve boğdu o karakterin biraz daha yumuşatılması lazım. Kötü ama sevilen kötülerden olabilir diye düşünüyorum. Kötü- komik ikilemesi her zaman hoş olur belki karakteri biraz düzeltebilirler. Çünkü eğer Alaz bu kadar sert olursa izleyici bunalır ve kaçar. Ben ikinci bölüm fragmanını izlemeseydim Alaz nedeniyle diziyi izlemeyi düşünmüyordum mesela. Kurgu da ters köşeler vardı bu hoşuma gitti. Simay'ın kıyafetleri haricinde diğer oyuncular güzel giyiniyordu, kıyafetleri sevdim. Rüya karakterinin de kıyafetleri güzeldi ama proporsiyonuna uygun değildi. Bu yüzden bir kaç sahnesinde kilolu gözüküyordu. Özellikle okulda giydiği o kıyafetleri hiç olmuş muydu... Replikler günlüktü çok bir albenisi yoktu ama gelecek bölümlerde daha duygulu olabilir. Sonuçta ilk bölüm ve ilk bölümün günahı olmaz. Birde çok bağırma var o bağırmalar da biter inşallah, o kısım beni biraz yordu. Ne çok ajitasyon vardı ne de çok dram bence tam yerinde bir işleyişi vardı. Bu konu gibi bir dizi daha var her bölüm ajitasyon zehirlenmesi yaşatıyor dizi, bu dizide olmaması hoşuma gitti. Daha çok entrika ağırlıklı gideceğini düşünüyorum dizinin. Reytingleri nasıl gelir yarın göreceğiz. Fakat bence güzel bir iş ortaya çıkmıştı. Emeklerine sağlık ekibin, benim bu güne dizim yok izlerim yüksek ihtimal. Sizde bir deneyin pişman olmazsınız.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

YABANİ

Tür: Dram, Aile, Romantik
Yönetmen: Mehmet Çağatay Tosun
Senaryo: Hilal Yıldız
Yapımcı: Fatih Aksoy, Mehmet Yiğit Alp
Yapım: NTC Medya
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Salı
Yayın Kanalı: FOX
Başlangıç Tarihi: 12 Eylül 2023
Konu:
Köklü bir aileden kaçırılıp sokaklara düşen bir çocuğun, yıllar sonra evine dönmesi ile kendini yeniden var etme mücadelesini anlatıyor.
Oyuncular:
Halit Özgür Sarı
Simay Barlas
Yurdaer Okur
Dolunay Soysert
Osman Alkaş
Bertan Asllani
Rojbin Erden
Sezer Arıçay
Ramiz Mullamusa
Güray Görkem
Şebnem Hassanisoughi Bilgiç
Aşkın Şenol
Bartu Dilmen
Ayşegül Ünsal
Selim Can Yalçın
Birgül Ulusoy
Aleyna Al
Seray Özkan

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Sevdim ama umarım kısa sürede kilitlenip kalmaz. Bir de babanın Ali'yi aramaması beni rahatsız etti. 2. bölüm fragmanını gördükten sonra bayağı bir düşündüm. Ali'nin kaçırılması düz bir kaçırılma yada kayıp çocuk vakası değil bence. O noktada Ateş Kuşları kadar yaratıcı çıkacaklar gibime geliyor.
    Simay'ı Aziz'deki gibi karakterlere daha çok yakıştırıyorum. Sığ bir zengin kız karakterini oynamasını istemezdim. Bertan'ın kötülüğüne bir sebep vermeleri lazım ve ihmal edilmiş çocukluğunu işleyerek bunu yapabilirler gibi geliyor. Ayrıca Bertan'ın kızkardeşini daha aklı başında bir karakter olarak çizmelerini beklerdim. Çünkü yeni nesil gördüğü herşeyden etkileniyor.

    YanıtlaSil
  2. Kadrosu iyiymiş.Sanırım denk gelmedi bana.Güzel bir anlatım olmuş, kalemine sağlık:)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)