Üvey Anne (Dizi)

Dizi beklediğim gibi çıkmadı. Ben daha farklı bekliyordum ama çok sıkıcı çıktı. Oyuncular ile senaryo hiç uyumlu olmamış. Yani böyle bir kadronun böyle bir işleyişle harcanmasına üzüldüm. Diziyi beğenen elbette oldu ama ben beğenmeyen taraftayım maalesef. İki üç yaz sezondur atv yaz ayında dram dizi çıkarıyor. Bu yüzden dram dizi çıkarmasını yadırgamadım. Fakat yazdığım gibi akıcı bir dizi olmamış. Belki ilerleyen bölümlerde hareketlenir.

Hazal Filiz Küçükköse, rolünün hakkını vermiş gerçekten gıcık kaptım. Acı içinde göz döndürmeleri, ağız bükmeleri ile güzelce nefretimi kazandı karakteri. Gerçek hayatta da böyle tehlikeli kadınlar var maalesef. Rabbim uzak tutsun hepimizden. İlk bölümde üstün bir performans gösterdi. Kutsi ile yaş farkı belli oluyordu ondan yakıştıramadım.

Kutsi, bölümün kahramanı oldu. Ölüm acısını dibine kadar yaşadı ve yaşattı. Gerçek acıyı gösterebilen tek oyuncuydu. Bölüm boyunca güzel acı çekti. Kutsi artık yılların oyuncusu haliyle ustalık kıvamına geldi. Bu yüzden aksini düşünmek olmazdı ama artık şu zengin adamı oynamayı bırakması lazım. Bir süredir hep zengin adamı oynuyor. Eskisi gibi farklı karakterlere de açık olmasını isterdim. İki projedir üst üste böyle karakter olunca biraz boğdu. Tamam öbür karakterinde psikopattı düz zengin değildi ama sıkıcı geldi.

Aslı Tandoğan, iki sahne göründü ortalıktan kayboldu. İlk bölümde pek yoktu ama varlığını hissettirdi. Oyunculuğunu sevdiğim oyunculardan zaten.

Ezgi Şenler, ilk bölümde beni çok şaşırttı. Oyunculuk performansı diğer karakterlerine göre sönüktü. Ölüm acısını yani o duyguyu ekrana yansıtamadı. Fazla donuktu bu yüzden ilk bölümde performansı çok iyi değildi.

Nehir Gökdemir, içinde aynı şeyi düşünüyorum. Ağladı filan ama ölüm acısını yansıtamadı. Gerçek hayatı düşününce ve bunu baba acısı olarak yaşadığım için iki oyuncunun da ölüm acısını yansıtamadığını düşündüm. Kamera arkasından kaynaklı da olabilir ama bir yönetmen olsaydım yırtının derdim. En azından bir bayılıp ayılma bekledim açıkçası. Kendimden biliyorum devamlı bayıldım, sakinleştirici yaptılar ve yarım günden fazla da şoka girdim. Bunun güçlü olup olmamakla alakası yok ikindi namazına babamı gömüp ertesi gün sabah 6'da sınava gittim. Zaten güçlüydüm ama bu ölüm acısı kaldı ki bu anne hem de arkadaş gibi olduğu gösterilen annenin acısı. Bu yüzden yapay geldi Ezgi Şenler ve Nehir Gökdemir'in sahneleri.

Emir Kaan Özkan, ponçik surat Halitcan. Bu bebek Halitcan olarak akıllarda kalacak gibi geliyor. O kadar tatlı ki ısırmak istiyorum o yanaklarını.

Dizi Bodrum'da başlayıp İstanbul'da devam etti. Dizinin çekimlerinde bir problem yoktu her şey yerindeydi. Geçişler, açılar, seçilen mekanlar, kullanılan renk güzeldi. Dizide kullanılan kıyafetler de güzeldi. Özellikle Hazal Filiz'in kıyafetlerine bayıldım. Dizinin replikleri dümdüzdü edebi yönü zayıftı. İşleyişte sahneler çok fazla uzatılmıştı bu da diziyi sıkıcı hale getirmişti. Bu kadroya bu işleyiş hiç olmamıştı. Beklediğim gibi çıkmadığı için üzgünüm. Yolu açık olsun ikinci bölümüne de şans vereceğim umarım açılır. Bu arada dizinin seveni çoktu. Bu yüzden bir şans verin isterseniz belki siz seversiniz.
 -reklam değildir.-
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
ÜVEY ANNE
Tür: Dram, Entrika, Aile
Yönetmen: Yasemin Türkmenli
Senaryo: Yasemin Kırbaş
Yapımcı: H. Hakan Eren
Yapım: ONN Medya
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Pazartesi
Yayın Kanalı: atv
Başlangıç Tarihi: 19 Haziran 2023
Konu:
Bir babanın çocuklarına olan bağlılığının duygu dolu hikayesi anlatılıyor.
Oyuncular:
Hazal Filiz Küçükköse
Kutsi
Aslı Tandoğan
Ezgi Şenler
Ayşegül Günay
Hakan Eratik
Emin Günenç
Ayşen İnci
Mihriban Er
İbrahim Şahin
Bengü Ergin
Nehir Gökdemir
Doruk Öztürk
Ali Yerlikaya
Ecenaz Üçer
Yasemin Nil Yılmaz
Ecenaz Üçer
Duygu Erokan
Göker Ersivri
Deniz Hiracan
Selinda Nur Keküllüoğlu
Emir Kaan Özkan

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Dizi için verdiğin bilgilerden dolayı teşekkürler. Kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Drama şaşırmadım da kadro ziyan olmuş gibi geldi. Konu çok bildik. İkinci bölüm sonrası açılıp başka yönlere dikkat çekmezse uzun ömürlü olmaz gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun ömürlü olacağını bende düşünmüyorum. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)