Yeşil Deniz: Milenyum (Dizi)

Yeşil Deniz hayranları toplanın tabii'de yayına giren Yeşil Deniz: Milenyum dizisini birinci bölümünü TRT1'in yayınlaması ile izledim. Tabii ki devamını da internet üzerinden ücretsiz bir şekilde izleyeceğim. Aslında ben tabii yayına girmeden önce indirenlerden biriydim ama bir takım sağlık sorunlarım nedeniyle bundan sonra izleyebileceğim. Açıkçası ben izlemeden TRT1'in yayınlamasıyla da kaçırmak istemedim.

Diziyi izlerken karakterleri ne kadar çok özlediğimi fark ettim. Her hafta yayını hiç kaçırmadan izlerdim. İlk bölümden son bölüme izlediğim dizilerden biri olduğu için de özlem duyduğumu fark ettim. Diziyi ilk bölümüne göre yorumlayacağım.

Burak Serdar Şanal'a uzun saç hiç yakışmıyor. Nedendir bilinmez bir türlü sevemiyorum. Başka bir projesinde de sevememiştim. İsmail karakteri ilk bölüm sonlarına doğru diziye dahil oldu. Burak performans açısından bildiğimiz gibiydi. İsmail biraz dolaşık bir karakter olsa da ben seviyorum. Milenyumda da karakterin akıllanacağını düşünmüyorum. Duygusal bir başlangıçtı ve Burak'ın da duyguyu iyi verdiğini hissettim.

Mert Turak, Maggayvır Süleyman için ilk bölümden bu yana biçilmiş karakterdi ve sadıçların en oturaklı olanıydı. Milenyumda da bu karakteri böyle devam ettirmişler. Fakat sağlık sorunlarından sonra sinirli bir karaktere dönüşmüş. Annesinin vefatı kalbinde büyük yara açmış. Acılarıyla, sıkıntılarıyla ama ailesinin sevgisiyle hayatı kabullenmiş gibiydi. İlk bölümde tevekkülü fazla bir karakter hissi verdi. Mert Turak çok iyi bir oyuncu Süleyman'da tamamen onunla bütünleşmiş.

Ali Barkın çok komik bir insan. Bence gerçek hayatında da insanı güldürebilen biri. Bu durumda Emin'e yansıyor. Emin'in konuşma tarzı yani Ali Barkın'ın ağzı çok iyi yapması karakteri doğal hale getiriyor. Bu durumda bende sanki Emin gerçekte varmış hissi yaratıyor. Sadıçların içinde en sevdiğim karakter Eskici Emin karakteri gülüm. Bu arada kızı Fatma Girik'i oynayan oyuncu da çok tatlı.

Burak Alkaş Müzzin Cemil'i oynamıyor yaşıyor. Yürüyüşü, mimikleri, ses tonu, konuşma tarzı her şeyi ile Cemil oluyor. İlk bölümde beni bayağı güldürdü özellikle sela sahnesi çok komikti. Saftan bir karakter ya insanı kendine çekiyor. Sanki bu karaktere yeniden kavuşmuş gibi bir sevinç vardı gözlerinin içinde. Bence Burak Alkaş'ta Cemil'i seviyor ve iddia ediyorum Cemil karakterini Burak'tan başkası oynayamazdı oynasa bile bu enerjiyi veremezdi.

Erencan Vurucu dizinin olmazsa olmazı Bahri karakterini ne kadar iyi oynadığını bu bölümle daha iyi anladım. Şu an güncel bir dizide başrol kadın karakterin erkek kardeşini oynuyor biliyorsunuz. İki karakteri karşılaştırdığımda ikisi de bambaşka his veriyor. Fakat Bahri bir başka, o mimiklerini her cümlesinde sıralanmış gibi nasıl yapıyor acaba... İlk bölümde yine dört dörtlük bir performans sergiledi.

Berke Acar ne kadar büyümüş nasıl şaşırdım en son 2018'de bir dizide izlemiştim. Çok yakışıklı bir oyuncu olmuş. Sadece bir sahnesi biraz mantıklı değildi o da Anadolu'da aşk teması verilmek istenmiş olabileceğini düşündüm. Sahnede Yıldız karakterine açılıyor ve ret ediliyor. Şimdi çocuk yakışıklı ama fakir. Kız tipinden dolayı mı ret etti yoksa fakir olduğu için mi çözemedim. Tip içinse çok mantık dışı olur. İlk bölümde performansı çok çok iyiydi.

Dizinin kadrosu Milenyum için de değişmemişti hepsi çok kıymetli ve güzel oyun çıkarmışlardı.

Dizi Jale Aylanç'ı anarak başladı. Bu vefakarlık beni hem mutlu etti hem de hüzünlenirdi. Mekanı cennet olsun sevdiğim oyunculardandı. Dizinin başlangıç tarihi 5 mart 1999'du. İlk aklıma gelen 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi ve 12 Kasım 1999 Düzce depremi aklıma geldi. Vallahi bilinçaltım hep deprem ile ilgili tarihleri döndürüyor haliyle ilk aklıma gelmesi normal gibi geldi. Dizinin sezonları olursa ve bu iki deprem konu olarak geçerse ne güzel olurdu.

Her neyse ilk bölümü çok duygusaldı. Kah güldürdü kah hüzünlendirdi hatta ben iki defa ağladım. Bunlardan ilki Süleyman'ın annesine radyoda çıkan radyo tiyatrosunu dinletip konuşmasıydı, ikinci ise yine Süleyman ve İsmail'in Süleyman'ın annesinin başındaki sahneleriydi. Hafize karakterini seviyordum rahmetli Jale Aylanç'ta karakteri çok güzel oynamıştı. Hem Jale Aylanç'ı düşündüm hem de kendi babamı düşündüm bu da beni ağlattı. Çünkü bende babama gittiğim zaman sohbet ederim. dizinin senaryosu, replikleri, işlenişi çok güzeldi. Çekimlerde bildiğimiz Yeşil Deniz tarzıydı. Yeşiova'yı çok özlemişim iyi ki dizinin devamı çekildi. Yazının kısası ben her şeyi ile bu diziyi seviyorum. Muhakkak izlemelisiniz hatta televizyonda yayınlandığı bölümlerini izlemediyseniz onları da izlemelisiniz Şiddetle tavsiye ederim.Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
YEŞİL DENİZ: MİLENYUM
Tür: Dram, Aile, Komedi
Yönetmen:
 
Serkan Özarslan
Senaryo: 
Ali Kara, Teoman Gök, Mustafa Becit
Yapımcı: Rahmi Kukul, Ayfer Özgürel
Yapım:  
RK Yapım, TFT Yapım
Yapım Yılı: 2023
Bölüm sayısı: 10
Yayın Günü: Pazartesi
Yayın Kanalı: TRT1 / tabii.com
Başlangıç Tarihi: 19 Haziran 2023
Konu:
Yaşadığı kötü olaylardan sonra eşi Yakut ile birlikte kasabayı terk eden İsmail'in yıllar sonra kasabaya dönüşü ve yaşayacağı olaylar konu edilmektedir. Gittiği yerde de aradığı huzuru bulamayan, eşinden ayrılan ve "garibanlığın ağzını gıramayan" İsmail yeni bir fikirle kasabaya dönmüştür. Ancak kasabada hiçbir şey bıraktığı gibi değildir. İsmail bir yandan gurbette yaşadığı travmaları atlatmaya çalışırken bir yandan kasabada kırdığı, üzdüğü insanlar ile arasını düzeltmeye çalışmaktadır. Elbette sadıçları ile birlikte "garibanlığın ağzını gırmak" ve milenyum çağına uygun yeni iş fikrini kasabalıya kabul ettirmek en büyük amaçları arasındadır. Tabii bu o kadar kolay olmayacaktır.
Oyuncular:
Burak Serdar Şanal
Mert Turak
Ali Barkın
Burak Alkaş
Emin Gürsoy
Nuri Gökaşan
Nalan Yavuz
Güneş Sayın
Elvan Dişli
Şive Şenözen
Erencan Vurucu
Berke Acar
Yağız Çam
İbrahim Raci Öksüz
Musa Zindan
Alaaddin Sakar
Nursel Demirkaya
Cemre Yeşil
Doğan Yağcı
Sabriye Günüç

Yorum Gönder

0 Yorumlar