Yüz Yıllık Mucize(Dizi)

İlk bölüm sonunda son zamanlarda izlediğim en iyi dizi olabilir diye düşündüm. Geçmiş yıllarda fantastik türde çok dizi izledik ama genç kesim odaklı dizilerdi. Tüm kitleler için yapılmış ilk fantastik dizi oldu. Sadece bu bilgi bile diziye karşı ilgi oluşturuyor. Dizi nasıl başladı nasıl bitti anlayamadım, su gibi aktı. Hatta bölümü izlerken not bile almayı unutmuşum. Şimdi aklımda kalanları yazmaya çalışıyorum.

Birkan Sokullu sonunda kendine göre bir karakter bulabildi 30 yaşında şehit olmuş 100 yıldır aynı yaşta adamı oynaması çokta zor olmamıştır. Gerçekten bu adam neden yaşlanmıyor merak ediyorum. 2008'de ilk çıktığında da aynıydı hala aynı. 40 yaşına geldin neredeyse adam bir yaşlan, bir kırış ne bileyim yüzünde bozulma olsun kilo al kilo ver bir şey olsun yok Yunan heykeli gibi ekranda öylece duruyor... Bazı genler çok şanslı. Bölüm boyunca bayılarak izledim kusursuzdu, karakterine inanmış ve onu bir kaftan gibi üzerine giymişti. Bölümün yüzde yüz kahramanı Ali Tahir, Eşref ve Kemal'di.

Ebru Şahin'i çok seviyorum. Magazinsel olarak da seviyorum ekranda görmeyi de seviyorum. Çok popüler olduğu dizide ki partneri yüzünden hala linç yiyor. Keşke Demet Özdemir gibi bir mucize yaşasa da şu ön yargıyı tamamen kırsa. Ön yargılı izlemezseniz gerçekten iyi bir oyuncu ve her karakterin üzerinden kolaylıkla kalkabiliyor. Hani magazinsel olarak sevmeseniz bile oyunu açısından sevebileceğinizi düşünüyorum. Bana göre yapılan linç haksız bir linç. Oynadığı karakter biraz daha oturaklı bir karakter olarak yazılabilirdi, çok çocuksu bir karakterdi. Ebru enerjisi ile kolayca üstesinden gelmişti bu karakteri projeden çekilmeyip Hilal oynasaydı nasıl bir his verirdi merak ettim açıkçası. Hilal Altınbilek çok donuk oynuyor mimikleri çok net değil böyle düşününce karaktere pek olmazdı diye düşündüm. Bence Ebru nokta atışı olmuş karakter için. Ayrıca Birkan ile aşırı yakışmışlardı Ebru'nun ikinci defa bir partneri ile yakışmasına sevindim, ilki Edip'ti.

Zerrin Tekindor Benjamin Button gibi bir insan. Aşk-ı Memnu'da daha yaşlı değil miydi bana mı öyle geliyor. Zerrin'in her sahnesini izlerken algılarım karıştı ben 33 yaşındayım yanında ninesi gibi dururum bence. Ne yaptı bilmiyorum ama ne yaptıysa çok iyi yapmış Birkan Sokullu ile partnerliğini sevdim. Şimdi Süreyya, Kemal ve Harika arasında aşk üçgeni mi olacak anlamadım. Çok ilginç bir karakter.

Hümeyra'yı çok özlemişim. Ebru'nun babaannesi, Zerrin'in annesi karakterinde gördüğüme çok sevindim. Karakteri tam bir cumhuriyet kadını. Cıvıl cıvıl tonton bir nine karakteri çok yakışmış. Ayrıca saç rengi enfesti.

Necip Memili'nin karakteri daha geniş işlenir inşallah. Birkan'ın manevi oğlu olmasının yanı sıra Birkan'ın sırrını bilen tek adam. Birkan Necip'e oğlum deyince tuhaf dursa da baba oğul olarak ikisini sevdim. Umarım İstanbul'da birlikte yaşarlar ve bizde bol bol izleriz.

Dizinin cast kısmını çok sevdim. Çünkü genç oyuncular dahil tüm kadro sevdiğim oyunculardan oluşuyor. Prodüksiyon bayağı iyiydi. Sinema filmi izler gibi izledim ilk bölümü. OGM işini biliyor diye boşuna demiyorum, hiç bir işten kaçınmamışlar tüm sahneler göz doldurucuydu. Hikaye ile birleşince kullanılan mekanlar ve kıyafetler bir bütün olarak masalsı bir hal almıştı. Birkan'ın sesinden hikayeyi dinlemek hoşuma gitti. Şu an yayınlanan dizilerin içinde tüm oyuncuların kıyafetlerinin zevkli olduğu tek dizi olabilir. Styling bireysel mi yoksa tüm oyuncular için tek kişi mi bilmiyorum ama kim ya da kimler çalışıyorsa aşırı başarılı bir iş çıkarmış. Hepsi benim olsun dedim. Dizinin konusu, işleyişi ve replikleri öyle güzeldi ki kitap okuyor hissi yarattı bende. Bu hissi şu an bir diziden daha alıyorum bu dizi ile birlikte ikinci dizi olmuş oldu. O dizi 3. sezonda umarım bu dizide 3. sezonu görür. Ben diziyi her şeyi ile çok beğendim yalnız flashback sahnelerini bırakmamaları gerektiğini düşündüm. Hikayeyi tam anlayabilmemiz için flashback sahnelerinin de eşit gitmesi gerektiğini düşündüm. Son olarak müzikleri enfesti. Umarım dizi uzun soluklu bir iş olur. Bence kaçırmayın.
 -reklam değildir.-

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

YÜZ YILLIK MUCİZE

Tür: Fantastik, Dram, Romantik, Bilim Kurgu
Yönetmen: Hilal Saral
Senaryo: Nuran Evren Şit
Yapımcı: Onur Güvenatam
Yapım: OGM Pictures
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Kanalı: STAR TV
Başlangıç Tarihi: 23 Mart 2023
Konu:
Günümüzde 130 yaşında olan Ali Tahir (Birkan Sokullu); hayatıyla ilgili önemli bir karar verdiğinde Harika (Ebru Şahin) ile karşılaşır. Bu karşılaşma ve tanışma sonrası hem Harika hem de Kemal için yeni bir sayfa açılacaktır.
Oyuncular:
Birkan Sokullu
Ebru Şahin
Zerrin Tekindor
Hümeyra
Necip Memili
Gözde Seda Altuner
Ayşegül Cengiz
Yalçın Hafızoğlu
Laçin Ceylan
Ecem Çalhan
Merve Nur Bengi
Zehra Kelleci

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Tvde denk gelince baktım biraz, konu çok güzel. Birkan gerçekten hiç değişmiyor, neden bilmem oyunculuğunu ve onu ekranda görmeyi seviyorum. Nostaljik bir görünümü olduğundan da karakter ona tam uymuş.
    Zerrin gerçekten daha da gençleşmiş gibi, hatta Ebru Şahin'den daha güzel göründü gözüme. :)

    YanıtlaSil
  2. Maybe someday they'll show it on TV.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)