Kraliçe(Dizi)

Bu dizinin orijinalini bilmiyorum yani izlemedim. Bu yüzden diziyi orijinalmiş gibi izledim. Fakat pek sevemedim. Yani anlayamadım bir olmamışlık vardı. Sosyal medyada ''Vov! çok heyecanlı, efsane olmuş...'' yorumlarını okurken bendeki sorun ne diye sorgulamayı ihmal etmedim ama sorunu bulamadım. Belki daha önce buna benzer bir çok dizi yapıldığı için böyle hissetmişimdir, bilemiyorum.

Burcu Özberk gerçekten çok iyi oyuncu ama dram değil romantik komedi oyuncusu. Dram sahneleri bana hiç geçmedi. Aldatıldığını anlayıp eve geldiği sahnelerinde kullandığı mimikler abartılı ve yapay geldi. Fakat duş sahnesi gerçekten güzeldi. Genel olarak baktığımda dram olmayan sahnelerde çok çok iyiydi. Zaten çok severim kendisini bilirsiniz. İlk bölümün kahramanı değildi ama ilk bölümde genel olarak güzeldi.

Gökhan Alkan'ı şerefsizler listeme ekledim hemen. Türkiye dizi tarihinin en büyük şerefsizi Volki Tolki kadar olmasa da Ateş karakteri de az şerefsiz değildi. Hem yalancı hem şerefsiz olmayı becerebilen omurgasız bir karakter olarak diziyi izletir. Gökhan Alkan'ı çok sevdiğim için pek yakıştıramasam da bu karaktere güzel performans sergilemişti. Burcu ile de kimyalarını sevdim bence yakışmışlardı.

Selin Şekerci kesinlikle bölümün kahramanıydı. O mimikleri, o verdiği duygu, karşılıklı diyaloglarında hakimiyeti kendine bir kez daha hayran bıraktırdı. Karakterini çok sevemedim. Yazılarımı az çok okuyorsanız bilirsiniz ki metres hikayelerini hiç sevmem. Bundan dolayı da karakterini sevemedim.

Özgün Karaman'ın karakterinin hikayesini biraz daha açmaları gerekiyor. Derin ve yoğun bir hikayesi olduğunu düşündüm. Üç kardeş arasında sadece Ali karakterini sevdiğimi düşündüm. Bölümler ilerledikçe karakteri değişir mi bilemiyorum ama ilk bölümde kardeşler arasında en iyisiydi. Özgün de her zamanki gibi güzel performans sergilemişti.

Diziden beklentim çok yüksekti yeşilçam dizisi gibi hissettirdi.
Geçişler çok hızlıydı, müzikler güzeldi, konu idare ederdi işleyiş yazdığım gibi yeşilçam tadındaydı, ve bir sonraki sahneyi tahmin ettiriyordu, replikleri yerindeydi. Oyuncular iyiydi ama tek oyuncuların iyi olması yetmiyordu. Seçilen kıyafetler güzeldi, styling kısmını sevdim. Kısacası ben haricinde herkes sevmişti ve bende neden sevmediğimi kendimce açıklamaya çalıştım. Diziyi izler miyim bilmiyorum, ilk üç bölümüne şans vereceğim elbette. Yolu açık olsun umarım bol reytingi olur.
 Dipnot:
ABD yapımı Queen Sugar dizisinden uyarlanmıştır.

 -reklam değildir.- 

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

KRALİÇE
Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Cevdet Mercan
Senaryo: Natalie Baszile (Queen Sugar)
Senaryo Uyarlama: Serdar Soydan, Kerem Bozok, Ekin Akçay, Nil Güleç Ünsal, Özlem İnci Hekimoğlu
Yapım: Mednova
Yapımcı: Selen Sevigen
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Kanalı: Kanal D
Başlangıç Tarihi: 22 Mart 2023
Konu:
Kraliçe, hayatları bir günde alt üst olmuş bir ailenin “köklerine tutunarak yeniden var olma” hikayesidir…
Ülkenin en ünlü basketbolcularından biri olan Ateş’in adının büyük bir skandala karışması ile eşi Deniz ile kurdukları hayat bir anda alt üst olur. Tüm ülkenin konuştuğu bu skandalın baş kahramanı olan Ateş ve Deniz henüz bu olayın etkisini atlatamamışken, Deniz İstanbul’a çok yakın bir sahil kasabası olan Kefken’deki yaşayan babasını da ani bir şekilde kaybeder.
Aynı anda hem büyük bir aşkla bağlı olduğu kocasını, hem de büyük bir sevgi ile bağlı olduğu babasını yitiren Deniz, aralarında her daim çatışma yaşanan kız kardeşi Zeynep ve erkek kardeşi Ali ile babadan kalma aile yadigarı çiftlikte bir araya gelmek zorunda kalır. Babalarının cenazesinde bir araya gelen üç kardeş çiftlikte de işlerin pek yolunda olmadığını ve babasının ölmeden önce büyük problemler yaşadığını fark ederler.
Bir yandan kocası Ateş ve kızı Rüya ile olan, “mükemmel” olarak addedilen yaşamını ve kocasına duyduğu büyük “aşk”ı kaybederken bir yandan da baba evinde yaşanan başka sorunlar ile yüz yüzedir Deniz…
Ateş ise “Deplasmanda escorta tecavüz skandalı!” ile çalkalanan bir takımın efsane kaptanı olarak, bir yandan masumiyetini diğer yandan da Deniz’in aşkını yeniden kazanma mücadelesine girer.
Kızları Rüya ile kurdukları hayattan ve tutku ile aşık olduğu eşi Deniz’den vazgeçmeyecek olan Ateş, ailesini geri kazanmak ve Deniz’in hayatından çıkmamak için her şeyi yapmayı göze almıştır.
Ne Deniz ve Ateş’in büyük aşkları, ne de aynı babadan kardeş olan Deniz, Zeynep ve Ali’nin geçmiş çatışmaları bitmeyecek, hayata sıfırdan başlama noktasına gelen bu ailenin her bir üyesi, kökleri ve kaderleri ile yüzleşerek kendilerini yeniden var etmeye çalışacaklar…
Oyuncular:
Burcu Özberk
Gökhan Alkan
Selin Şekerci
Özgün Karaman
Ayşe Akın
Serhat Parıl
Afra Karagöz
Enez Koçak
Ecenaz Üçer
Ege Semih Erken
Melis Özçimen
Caner Nalbantoğlu
Merve Honca
Ferhat Yılmaz
Gülşehri Mina Kekeç
Umut Kaplıca
Cihat Tamer

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Dizi benim pek ilgimi çekmedi. Şuanlık izlemeyi düşünmüyorum ama ilerleyen bölümlerde belki bakarım belli olmaz. :))
    İncelemen için teşekkürler <3

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)