Aile (Dizi)

Sonunda beklenilen dizimiz şükür ki başladı. Beni sosyal medyadan takip ediyorsanız bu serinin hayranı olduğumu biliyorsunuzdur. Yani İçerde, Çukur, Üç Kuruş ve inşallah şimdi Aile... Biraz daha geriye gidersek Ezel'de bu seriye dahil olabilir. Açıkçası ben dörtleme yapacaklarını hiç düşünmemiştim hatta son anda açıklandı gibi bir şey oldu. O kadar çok sevindim ki dünyalar benim oldu. Son başlayan diziler gibi başlama zamanı doğru olmadı. Maalesef heyecanlı kendimi vererek izleyemedim. Bir önceki yazımda yazdığım gibi ben duygularımı uçlarda yaşayan bir insanım bir ay olmuş olsa da kalbim hala on şehirde atıyor ve normalleşemiyorum.

Kıvanç Tatlıtuğ Türkiye'nin başına gelmiş en güzel şey. Adam ekranda öylece dursa ben yine izlemekten zevk alıyorum. Abartılması gereken bir oyuncu olduğunu da düşünüyorum. Ustaca çıkardığı oyunu, her karakterinde verdiği farklı duygu ve enerji ile kendi kulvarında olan oyuncular arasında sıyrılıp bambaşka bir yere geliyor. Bölüm boyunca gözlerimi alamadım. Şu an bu yazıyı yazarken dizinin ilk bölümü bittiği halde hala oyununun etkisindeyim. Verdiği duygu gerçekti.

Serenay Sarıkaya nasıl olacak Kıvanç ile enerjisi tutacak mı diye çok düşündüm. Ben kafamda bir türlü olduramamıştım. Başka bir yapımın dizisi için çok istenmişti izleyici gündem filan yapmışlardı ama iyi ki o diziyi kabul etmediler ve iyi ki bu dizide bir araya geldiler. Bende karakterleri nokta atışı olmuş. Yani senaryo ikisi için yazılmış. Serenay'ın maskülen halleri hoşuma gitti. Kırılgan nahif bir karakter değil. Karşısındaki partnerinin dişine göre güçlü bir kadın karakter yazılmış. İlk bölümde karakterini çok beğendim, Serenay'da hakkını verdi.

Nejat İşler'in ilk bölümde çok az görülmesinden hoşlanmadım. Çağatay Erdenet gibi bir karakter değilse işin hiç bir esprisi kalmıyor. Cihan karakterinin güçlü ve dizide baskın bir karakter olmasını bekliyorum. Ben açıkçası bu diziyi izleyeceksem Nejat İşlerin fazla sahnesinin olmasını beklerim. Ben böyle düşünüyorsam izleyici de böyle düşünüyordur.


Canan Ergüder'in artık saçlarını uzatması lazım. Çok fazla kısa saç kullandı. Tabii ki kullanmak zorunda kaldı biliyorum ama artık imaj değişikliği lazım. İlk bölümde Nejat İşler gibi Canan Ergüder'de çok arka plandaydı bunu cidden sevmedim. Bu kadar iyi kadroya eşit uzunlukta sahneler yazılmalıydı.

Nur Sürer yine psikopat bir karakterle karşımıza çıktı ve yine çocuğuna takıntılı bir anne. Tövbe estağfurullah kadına bu karakter yapıştı kaldı. O kadar ara vermedi ki Feride'yi izliyormuş gibi izledim her sahnesini. Aslan'a korse giydirmese bari... Şaka bir yana gerçekten usta bir oyuncu saygıyla izledim.

Levent Ülgen neden karşı tarafta yazıldı ki... Kaç dizidir hep karşı tarafta, kötü olan, düşman olan karakterde artık sıkıldım. Ben şöyle ittifaklı bir amca olmasını bekliyordum. Karakteri biraz hayal kırıklığı oldu finale kadar kalacak mı göreceğiz. İnşallah Çukur Vartolu karakteri gibi olur. Yani ilerleyen bölümlerde aile olurlar ve finale kadar kalır.

Ben serinin hayranı olduğum için iyi de olsa kötü de olsa sıkıntılı da olsa sıkıntısız da olsa finaline kadar izleyecektim. Yani ne çıkarsa çıksın şartsız bakacaktım. Fakat beklediğimin üstünde çıktı. Hatta acaba dizi romantik komedi şeklinde mi gidecek diye bile düşündüm. Çünkü bölüm boyunca gerçekten birbirine aşık iki kişiyi izledik. Dizinin mafya kısmı yok denecek kadar azdı bir iki sahnede ancak gördük. Bu durumda aklıma hep Çukur'u getirdi. Çünkü Çukur'da ilk bölümde böyle oldu. İster istemez karşılaştırma yaptım. Yani dizi romantik komedi gibi giderken birden kan, gözyaşı, dram, aksiyon, polisiyeye dönebilir gibi geldi.

Dizinin geçişleri inanılmazdı. Bir süredir bu kadar güzel bu kadar birbirine uygun geçişleri görmüyordum. Umarım ilk bölüm diye özenilmemiştir hep böyle devam eder.

Müzikleri Toygar Işıklı'ya emanet bu yüzden bu konu tartışmaya kapalı. Bu arada Toygar Işıklı denilince bir şey yazmam gerek bence megastar Toygar Işıklı. Şöyle ki bizim dizilerimiz bir iki ülke haricinde tüm dünyada yayında ve ay yapım çok güzel dizi satıyor. Toygar Işıklı'nın müzikleri de dikkat çektiği için neredeyse tüm dünyada tanınıyor. Bence gizli megastar Toygar Işıklı.

Her neyse konumuza dönelim Hakan Bonomo ilk bölümü internet dizisi gibi yazmıştı. Bu durum hoşuma gitti. Güçlü bir işleyişin olması, yapılan mizahın yerinde olması, repliklerin dozunda yazılması ve kurgu harikaydı. Uzun zamandır bu kadar eğlenceli sahneler izlememiştim. Özellikle düğün sahnesi yazılması diziye farklı bir renk katmıştı. Ve ben o sahnede oyuncuların kendi gibi davrandıklarını düşündüm. Gerçekten bir düğüne gitmişler ve eğlenmişler hissi verdi. Bence düğün kısmı doğaçlama bir oyundu. Kimse bana Kıvanç'ın o sahnelerde Aslan olarak oynadığına ikna edemez. O sahnelerde Kıvanç'tı, Aslan değildi.

Kıyafetler göz doyurucuydu. Jeneriksiz giriş yapılınca styling kim diye bakmayı unuttum ama aşırı zevkli biri, tebrik ederim. Dizinin çekim rengini çok beğendim. Yağmur sahnesi, düğün sahnesi, Soykan malikanesinin rengi hoşuma gitti. Özellikle Soykan'ların evi çok güzel döşenmişti. Çekim açıları muhteşemdi. Kısacası dizi dört dörtlüktü, seyir zevki iyiydi. Sadece oyuncu sahne süreleri biraz moralimi bozdu o kadar. İzlemek istediğim oyuncuları izleyemedim olanların sahneleri azdı bu hoşuma gitmedi. Mesela İpek Tenolcay ve Ushan Çakır ilk bölümde yoktu görmek isterdim. Bu durum haricinde de eleştirecek bir şey bulamadım. Uzun lafın kısası bayıldım. Reytingleri nasıl gelir bilmiyorum ama ben on numara beş yıldız verdim sizde kaçırmayın bence.
Dipnot:
Aile, ABD yapımı The Sopranos dizisinden uyarlanmıştır.

 -reklam değildir.- 

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

AİLE

Tür: Suç, Aksiyon, Dram, Entrika, Romantik
Yönetmen: Ahmet Katıksız
Senaryo: David Chase (The Sopranos)
Senaryo Uyarlama: Hakan Bonomo
Yapım: Ay Yapım
Yapımcı: Kerem Çatay
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Salı
Yayın Kanalı: Show TV
Başlangıç Tarihi: 7 Mart 2023
Konu:
Soykanlara 'aile' olduklarını hatırlatan tek yerdir sofra. O gün yine tüm ailenin toplanacağı bir sofra kurulurken, Aslan, amcasıyla ilgili 'karanlık' işlerinden birini daha çözmek için İzmir uçağındadır.
Psikolog Devin ve Aslan’ın yolları işte bu yolculukta kesişir. Devin de kız kardeşinin başını soktuğu yeni bir belayı halletmek üzere İzmir'e gitmektedir. Farklı dünyaların insanları oldukları çok açıktır. Ancak ortak yaralarını keşfetmeleri uzun sürmez; Aileleri.
Oyuncular:
Kıvanç Tatlıtuğ
Serenay Sarıkaya
Nejat İşler
Canan Ergüder
Nur Sürer
Levent Ülgen
İpek Tenolcay
Ushan Çakır
Emel Göksu
Esma Yeşim Gül
Mert Denizmen
Umutcan Ütebay
Yüsra Geyik
Ozan Gözel
Ecem Simge Yurdatapan

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Kıvanç ve Serenay olunca neredeyse herkes bu diziyi izliyor/konuşuyor ama ben şuanlık izlemiyorum. Nedense içimden izlemek gelmiyor. Belki ilerleyen süreçte izlerim. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyumları güzel ama tür olarak sever misin bilemiyorum. :)

      Sil
  2. I love series, and since we have a lot of Turkish series, I hope that we will be able to watch this one too.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you for liking Turkish serials.
      I hope you get a chance to watch. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)