Dokuz Oğuz (Dizi)

Gününü hiç sevmediğim ama merakla beklediğim bir diziydi Dokuz Oğuz. Neden cumartesi gününe koydular anlamadım. Bari pazar gününe olsaydı çok güzel olurdu. Ben dizinin reytinglerinin güzel olacağını düşünüyorum. Bence güzel bir başlangıç yaptı.

Kubilay Aka'yı magazinsel olarak sevmesem de ilk bölümde güzel bir performans sergilemişti. Oyunculuğunu biraz daha geliştirmiş olmasının yanı sıra sahne hakimiyeti de güzeldi. Dizinin başrol oyuncusu olarak karakterin altından güzel kalkmıştı.

Deniz Işın kötü tarafta olan bir karaktere hayat veriyor. Bu sezon başrol karakterler hep kötü kadın karakter oluyor. Diğer asker dizisinde de başrol kadın karakter kötü biliyorsunuz. Bunda da öyle olunca biraz üzüldüm. Ben Deniz Işın'ın asker olmasını bekliyordum. Belki ilerleyen bölümlerde bir değişim olur. İyi tarafa geçmesini bekleyeceğim. Güzel iş çıkarmış, beğendim.

Yasemin Allen'e kadın asker karakteri çok yakışmış. Zor sahneleri yapay olmadan oynamaması hoşuma gitti. Yalnız daha baskın ve sert şekilde yazılan replikleri söylemesini isterdim. Bazı sahnelerde kısık ve ince sesi vardı. Bu da karakterinin ciddiyetini yitiriyordu. Biraz daha gözü kara sert bir asker kadın imajı olmasını isterdim. Anlatmak istediğimi inşallah anlamışsınızdır. Ses tonu haricinde beni rahatsız eden bir şey olmadı.

Mehmet Çevik, Tuncer Salman ve Hakan Boyav dizide en sevdiğim oyuncular Üçü de ustalığını konuşturmuşlar. Bence diziye oyunculukları ile renk katmışlar.

Çok fazla izlemeyi sevdiğim oyuncular vardı. Hepsini yazmayı çok isterdim ama yazım çok uzun olur. Bu yüzden tüm oyuncular kendi karakterinde harikalar yarattı. En çok Kayhan Açıkgöz'ün performansını sevdim. Daha önce izlemedim ama gerçekten yetenekli bir oyuncu. Umarım yolu açık olur.

İlk bölüm su gibi aktı geçti nasıl başladı nasıl bitti anlamadım. Önce ağlattı, sonra güldürdü, sonra heyecanlandırdı ve sonra yine ağlattı. Dizinin teknik kısmı kusursuzdu. Ses, ışık, geçişler, çekim açıları, mekanlar hikayenin dokusuna uygundu. Kıyafetler genel olarak üniforma şeklinde gittiği için kıyafet konusunda nasıl olacak pek emin değilim ama sivil kıyafetler yerindeydi. Dizinin hikayesi hoşuma gitti, ilk bölüm senaryosu ve kurgusu iyi yapılmış, replikleri güzeldi. Bazı vurucu sahneleri vardı, o sahneler bölümü yükseltiyordu ama genel olarak aynı düzeyde işlendi. Oyuncuların oyunları ve teknik kısımda eklenince dizi güçlü bir başlangıç yaptı. Cumartesi günü izleyicisi sadık ve reytingleri güçlü iki dizi var ona rağmen iyi bir reyting alacağını düşünüyorum. Hatta belki günün birincisi bile olabilir. Sonuçta imkansız diye bir şey yok. Eğer asker dizileri seviyor ve bu güne bir dizi arıyorsanız sevebileceğiniz tam size göre bir dizi başladı. Şans vermek için ertelemeyin.
 -reklam değildir.-

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

DOKUZ OĞUZ
Tür: Askeri, Aksiyon, Dram
Yönetmen: Cem Akyoldaş
Senaryo: Süleyman Çobanoğlu
Yapım: Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Cumartesi
Yayın Kanalı: FOX
Başlangıç Tarihi: 28 Ocak 2023
Konu:
Albay Tomris Toprak; “Türk Dünyası Acil Müdahale Timi”ni kurmak için titizlikle sürdürdüğü çalışmaların sonuna gelmiştir. Time seçtiği askerlerin en kısa sürede bir araya gelip, göreve başlamasını amaçlamaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin göz bebeği olan bu birlik, dünyanın her noktasında kıyıma, zulme uğrayan Türkler için mücadele edecektir. Tim komutanı olarak belirlediği isim, tanıdığı en yetenekli ve en cesur subaylarından biri olan Yüzbaşı Batur Karanlık’tır. Halen bir sınır karakolunda görev yapan Karanlık Yüzbaşı, Oğuz Timi’nin başına geçmeden önce, aylardır peşinde olduğu kırmızı listedeki bir terörist için planladığı operasyona çıkar. Aynı süreçte Tomris Albay da Nahçıvan’da askeri temaslarda bulunmak üzere yoldadır. Ancak Türk Dünyası Acil Müdahale Timi’ni daha kurulma aşamasında boğmaya kararlı şer odakları, bu iki Türk Subayı için çoktan düğmeye basmıştır…
Oğuz Timi’nin askerleri; Karanlık Yüzbaşı ve onun isteğiyle time kabul edilen Sözleşmeli Erler; Okan Demirkır ve Yaşar Kayatürk, Teğmen Yiğit Toygar, Astsubaylar; Ercan Korkut, Umay Çolpan, Timur Gökay ve Boran Delideniz yemin ederek göreve başlarlar. Bu arada Özbekistan-Afganistan sınır bölgesinde yaşayan, Türk konar-göçerlerle ilgili gelen haberler Tomris Albay’ı harekete geçirir. Görünürde, o Türk Obasını terör çetelerinden koruyacak hiçbir güç yoktur. Ama Oğuz Timi için şimdi görev vaktidir: Tim, aldığı emirle, soydaşlarına siper olmak için uzun bir yola çıkar. Operasyon sırasında sürpriz bir şekilde Karanlık Yüzbaşı’nın karşısına çıkan genç kadın ise kafaları karıştırır. Gizemli tavırlarıyla Yüzbaşının ilgisini çekmeyi başaran bu kadın, dost mu düşman mı? Melek mi yoksa şeytan mı?.. Oğuz Timi’nin büyük savaşı, bu operasyonla başlamış olur… Artık dünyanın neresinde olursa olsun, hiçbir Türk kimsesiz değil. Dokuz Oğuz, Mehmetçik’in iki bin yılı aşan efsanesinde, ulaşılan yeni bir zirvenin destansı öyküsü.
Oyuncular:
Kubilay Aka
Deniz Işın
Yasemin Allen
Hakan Boyav
Tuncer Salman
Dağhan Külegeç
Kayhan Açıkgöz
Serhan Onat
Rami Narin
Volkan Keskin
Taylan Meydan
Sahra Şaş
Mehmet Çevik

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Ben bunu bayağı beğendim. Kubilay hakkında aynı şeyleri düşünmüşüz. :) Yasemin Allen'a da katılıyorum, sadece bir albay rolünde kadın görmek güzel oldu. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, asker kadın olunca daha havalı oluyor. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)