Taçsız Prenses (Dizi)

Dizinin hangi diziden uyarlama olduğunu bulana kadar çıldırdım resmen. Üç kişi birlikte diziyi aradık ve sonunda hatta aynı anda diziyi bulduk. Bu dizinin uyarlama olduğunu neden ismiyle baştan açıklamadınız arkadaş... Dizide işleyiş olarak hoşuma gitmeyen yerleri vardı daha doğrusu mantığıma oturtamadığım ama ona rağmen güzel bir başlangıç oldu.

İsmail Hacıoğlu'nun bu kadar erken geri dönüş yapacağını hiç düşünmemiştim. Televizyon yerine film çeker diye düşünmüştüm ama hemen ekranlara geri döndü. İzlemeyi çok seviyorum ama bir önceki karakterini unutmak çok zor olacak. En azından ben hala Barış olarak izledim. Bunun haricinde o kadar kusursuz oynuyor ki hayran olmamak elde değil.

Sümeyye Aydoğan ile İsmail'i sevdim bence kimyaları uymuştu. Yaş farkı biraz var ama İsmail minyon olduğu için hiç belli olmuyordu. Sümeyye bu diziye çok yakışmış ve karakter seçimi de nokta atışı olmuş. Fiziksel görünüşü sebebiyle Sümeyye'nin nahif ve derin olan bu karakteri güzel taşıdığını düşünüyorum. İlk bölümde performansı yerindeydi.

Tolga Tekin neden böyle karakterleri seçiyor hiç bilemiyorum. Ama kötü olmak bir oyuncuya bu kadar mı yakışır, bu kadar mı güzel oynar. Vallahi etimle kemiğimle nefret ettim karakterden. İlk bölüm olmasına rağmen aşırı başarılıydı.

Elif Kurtaran geleceğin iyi oyuncularından biri olacak diye hissediyorum. Umarım sektörde bir şans verilir ve elinden tutulur. Çocuk oyuncuyken bu kadar iyi oynuyorsa gelecekte kendini iyice geliştirdiğinde nasıl olur düşünemiyorum. Umarım geleceği parlak bir oyuncumuz olur. İsmail ile güzel ikili olmuşlardı.

Seda Akman hep aynı kadını oynuyor hissi yaşıyorum son oynadığı projelerde. Karakterler farklı olsa da duruşu ve oyunu hep salon kadını. Salon kadını dışında bir karakter oynamasını çok isterdim.

İlk bölüm yer yer güldürdü, yer yer üzdü bana göre hepsi tadında işlenmişti. Bir kaç tane mantığıma uymayan sahne vardı. Kızın aç gezip enerjik olması, hastane kısımları hoşuma gitmedi. Ayrıca sonlara doğru işlenen şiddet sahnelerinin de uzun tutulması hoşuma gitmedi. Burası Japonya değil bu yüzden orijinal senaryo uyarlanırken ülkemizin sistemine ve izleyicinin tepkisine göre uyarlansaydı güzel olurdu. Bunun haricinde beni rahatsız eden bir sahne olmadı. İlk bölümün işlenişi ve kurgulanışı hoşuma gitti replikleri dolu doluydu. Ben orijinal senaryoyu izlemedim bu yüzden orijinal gibi izlediğimde de kusur bulamadım. Sümeyye'nin kıyafetlerini pek sevemedim bunun haricinde diğer oyuncuların kıyafetleri yerindeydi. Müzikleri sahnelere uygundu ve sahnelerin üzerine çıkmıyordu. Köfte adlı köpeğe bayıldım. O kadar tatlı bir köpek ki inşallah köpeğe nazar değmez. Bence diziyi izleyen herkesin içi gitti. Dizi, ilk bölümden yormaması, sakin işlenmesi ve kadrosunun iyi olmasından dolayı takip ettiğim yeni dizim oldu. Bence sizde bir defa şans verin derim. Yolu açık olsun güzel diziydi.

Dipnot:
Without Family /Homeless Child (1994)(家なき子) adlı Japonya dizisinden uyarlamadır.

 -reklam değildir.-

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

TAÇSIZ PRENSES
Tür: Dram, Okul
Yönetmen: Volkan Keskin
Senaryo: Sohachi Ito, Shinji Nojima (Homeless Child 1994)
Senaryo uyarlama: Pınar Bulut, Onur Koralp
Yapım: MF Yapım
Yapımcı: Asena Bülbüloğlu
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Salı
Yayın Kanalı: FOX
Başlangıç Tarihi: 10 Ocak 2023
Konu:
Masal 9 yaşında, pırlanta gibi ama küçücük yaşında hayat mücadelesine atılmak zorunda kalmış bir kızdır. En büyük hayali kalp hastası annesi Şirin’in iyileşmesi ve bir gün tekrar birlikte yaşamalarıdır. Ama Masal’ın hain üvey babası Fuat bütün planları bozar.
Yeni sınıf öğretmeni Evgin hariç koca dünya ona karşı birlik olmuş gibi dursa da Masal yılmaz. Annesi için mücadeleye devam eder. Sonunda Şirin taburcu olur ve Fuat intikam için geri döner.
Bir küçük kız annesine kavuşabilecek mi? Masallar gerçek olabilecek mi?
Oyuncular:
İsmail Hacıoğlu
Sümeyye Aydoğan
Tolga Tekin
Elif Kurtaran
Seda Akman
Mustafa Kırantepe
Feride Çetin 
Merve Bulut
Merve Şen

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Well, shows are never perfect.

    YanıtlaSil
  2. Şu an tvde tekrarına bakıyorum, izlememiştim. Çocuk oyuncu güzel oynuyor gerçekten ama karakterine pek ısınamadım, biraz yapay geldi. Çocuk çok güzel Maşallah, büyüyünce diğerleri gibi estetiğe, gösterişe kapılıp bozulmaz İnşallah.
    İsmail her zamanki gibi iyi oynuyor.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)