Ateş Kuşları (Dizi)

Ortilerin enayisi geldi yazı yazmaya, peki siz okumaya hazır mısınız?
Her seferinde kendi kendime diyorum ki; -''Bu diziyi Ortiler yazıyormuş sonu hüsran bitecek Zuzum, başlama yavrum. '' Ama yok her seferinde yazı yazacağım diye ilk bölümü izleyip hemen de diziye bağlanıyorum. Fakat yani sorun bende değil sonuçta. Kızların kalemi çok güçlü ve beni içine çekiyor. İnşallah bu sefer kızlar diziyi yarım bırakmaz finaline kadar yazarlarda bizde uzun zaman izleriz.

İlayda Alişan ve Burak Tozkoparan harika olmuşlardı. Ben ve benim gibi düşünen bir kaç kişi haricinde hemen hemen herkes Burak ve İlayda olmayacak demişlerdi. Fakat ilk bölümle birlikte herkes önyargılarının boşa çıktığını yazdılar. İkisini de çok sevdiğim için herkesten tam not almalarına çok sevindim. İlk bölümde çok güzellerdi ve çokta güzel oynadılar. İlk karşılaşma sahnesini çok beğendim. Gülayşe'nin şapşallığına ve doğallığına bayıldım.

Hande Soral ve Görkem Sevindik'i de ben yakıştıramamıştım. Fragmanlarda ikisi de çok soğuk gelmişti. Fakat bende izledikten sonra yanıldığımı fark ettim. Bence ilk bölümde bölümü çocuk oyuncular, Hande ve Görkem götürdü. Bayağı başarılardı.

Erdem Şanlı ve Emir Çubukçu'yu dizide gördüğüme sevindim ikisini de severim. Özellikle Emir'in otizmli birine hayat vermesi çok özeldi. Dizide en çok Emir'in oynadığı karakterin hikayesini merak ettim. Umarım ailesi otizmli diye sokağa atmamıştır ve umarım kendi kaybolmuştur.

Ahmet Saraçoğlu dizide kötü adamı oynuyor. İğrenç ve ötesi bir karakteri var ve karakterin adı Çatal. Sokak çocuklarını anlatıp böyle iğrenç bir karakterin olmaması imkansızdı zaten. Ahmet Saraçoğlu karakteri çok güzel oynamıştı, iliklerime kadar tiksindim.

Gonca Cilasun ve Nizam Namidar iki usta oyuncu... İkisi de diziye çok yakışmışlar. Özellikle beni takip ediyorsanız Nizam Namidar aşığı olduğumu bilirsiniz. Nizam Namidar'ın oyununu izleyip hayran olmamak elde değil. Sadece Nizam Namidar için bile diziyi izleyebilirim.

Dizinin hikayesine, işleyişine, kurgusuna, çekim tekniğine, oyuncularına ve müziklerine aşık oldum. Özellikle müzikleri benim canım dizim Gönül Dağı dizisine çok yakındı. Zaten aynı kişiler yapıyor müziklerini haliyle dizi beni müzikleriyle kendine bağladı. Aslında hikayesi Yeşilçam tarzı bir hikayeye benziyor ama işleyişinde yer yer izleyiciyi ters köşe yapıyor. Yani klişe içinde yenilik yaratmışlar. Bana göre bu durum çok iyi olmuş. Çünkü klişe bir hikayeye klişe bir işleyiş olsaydı izleyici hem sıkardı hem de merak uyandırmazdı. Bence böyle olması yerinde olmuş.

Dizide tek hoşuma giden Hande Soral'ın kıyafetleri oldu. Tam böyle köy kızı olmuş fıstık gibi. Bu yüzden bu dizide kıyafetleri sevemedim. Fakir kısımda zengin kısımda güzel giyinmemişti. Dizinin bir renk paleti yok gibi geldi yani ilk bölümde anlayamadım ortaya karışık gibi geldi. Koyu tonlarda vardı açıklarda vardı arka plan mekan çekimi pek oturmadı kafamda. Ya da ben çok fazla oyuncuları inceledim dikkat etmedim. Gerçekten ilk defa bir dizide çekim rengini anlayamadım. Demek ki tüm oyuncuları sevince böyle oluyormuş. Bu durumu da bu dizi ile öğrenmiş oldum. Kendime özeleştiri olsun izlediğim şeye genel bakamadım galiba tek bir şeye odaklandım.

Dizi tamamen dram değil, gülünecek ve tebessüm edilecek sahneleri çok. Bu yüzden dizi tür olarak melodrama daha yakın. Hem replikleri dolu dolu hem hikayesi güzel hem işleyişi merak uyandırıcı... Eğer melodram türünde bir dizi arıyorsanız ve cuma günleri yayınlanan dizilerden bıktıysanız tam size göre bir dizi geldi. Bence beklemeden hemen kaçırmayın izleyin.
 -reklam değildir.-
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
ATEŞ KUŞLARI
Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Benal Tairi
Senaryo: Ayşe Ferda Eryılmaz, Nehir Erdem
Yapım: Bozdağ Yapım
Yapımcı: Mehmet Bozdağ
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Cuma
Yayın Kanalı: atv
Başlangıç Tarihi: 13 Ocak 2023
Konu:
Sokak çocuklarının çoğu yirmi yaşını görmez. Görenlerin de yaşadığı söylenemez. Uyuşturucu, şiddet, cinsel taciz, açlık… Sokak çocuklarının kaderi, ya mapus ya mezardır. Bu çocuklardan beş tanesi, bu kadere karşı koymayı başarır. Kendilerine "Köksüzler" diyen; en büyüğü 13, en küçüğü 6 yaşında, biri kız, biri otistik, beş sokak çocuğunun, çöplükte kırk günlük bir bebek bulmalarıyla başlayan ve "Köksüzler"den "Ateş Kuşları"na dönüşmelerini anlatan Ateş Kuşları; çocukların zorluklara, acılara ve her şeye rağmen kadere karşı koyma hikayelerini ele alacak.
Oyuncular:
İlayda Alişan 
Hande Soral 
Görkem Sevindik 
Burak Tozkoparan 
Serkan Ercan 
Erdem Şanlı 
Emir Çubukçu 
Ahmet Saraçoğlu 
Gonca Cilasun 
Nizam Namidar 
Onat Bulut 
Lilya İrem Salman 
Sedef Akalın 
Hilal Uysun 
Ozan Ağaç
Boncuk Yılmaz 
Yeşim Dalgıçer 
Kaan Sevi 
Görkem Doğan 
Serkan Acay 
Çınar Yükçeker
Almira Tuana Albay 
Umut İnan 
Ömer Yiğit Özcan 
Berke Obuz 
Fatih Fuat Odabaşı 
Umut Ege Baştemur
.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Biraz baktım beni pek çekmedi. Çocuk oyuncular iyi de büyükleri gösterince o fakirlik hiç gerçekçi gelmedi bana. Sanki tiyatro izliyorum da 2 dk sonra bitecek gibi hissettim, sıkılıp bıraktım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel olarak beğenildi ama tabii zevk meselesi. :)

      Sil
  2. Valla annem haftasonu tekrarına bakarken azıcık izleyebildim ama güzel gibi duruyor boş vaktimde izleyeceğim ilk bölümü.

    YanıtlaSil
  3. Sempatik ama dram kısımları korkutucu şimdiden..

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)