Al Sancak (Dizi)

Uzun zamandır asker dizisi izlemiyordum. Son üç sezon süren asker dizisinin ilk sezonuna bakmıştım. Yani 2017 yılından bahsediyorum. O gün bu gündür asker dizisi izlemedim. Zaten uzun süredir de ekranlarda asker dizisi yoktu. Dizi nasıl ilerler bilemeyiz ama iyi bir açılış yaptığını düşündüm. Çok hoşuma giden sahneler ve detaylar da vardı aynı şekilde ilk bölümün günahı olmaz dediğim sahnelerde vardı. Fakat eminim ki konu ve karakterler oturdukça daha güzel bir hale gelecektir.

Uğur Güneş'in 2017'de oynadığı diziyi hatırlıyorsanız aksiyonda ne kadar iyi olduğunu bilirsiniz. Bu dizide de aksiyon sahnelerinde beni benden aldı. Bu işi gerçekten iyi yapıyor ve yakışıyor. İlk bölümün hakkını vererek bir performans sergilemişti. Hele o oyun havasında bir kez daha hayran bıraktı kendine.

Gülsim Ali ile Uğur Güneş aşırı güzel olmuş. Berk'ten sonra Gülsim'in yanına kimse yakışmaz gibi geliyordu. Fakat Gülsim'in kötü kadın olmasını sevmedim. Ben karşı tarafta değil de bu tarafta olmasını bekliyordum. Galiba sonra bu tarafa geçecek, en azından ben öyle umuyorum. Aksiyon sahnelerinde performansını yapay bulanlar vardı ama ben katılmıyorum. Gülsim bildiğim kadarıyla ilk defa aksiyon dizisinde oynuyor ve bu ilk bölüm. Sanki devamlı aksiyon yapmış gibi izlemek doğru değil. Bölümler ilerledikçe aksiyona alıştıkça daha esnek oynayacaktır. Ayrıca Uğur ile dövüştüğü sahnede çok güzeldi.

İdris Nebi Taşkan, Ahmet Yenilmez, Gözde Türker, Ahmet Olgun Sünear, Emre Dinler ve Eslem Akar'ı dizide gördüğüme sevindim. Hepsi gayet güzel oynamışlardı bence, ilk bölüme göre performansları da yerindeydi. Gözde Türker'in yaşına uygun bir karakteri seçmesi iyi olmuş. İyi bir oyuncu. Eslem Akar'a da türban aşırı yakışmıştı. Ayrıca doğru bağlanması da güzeldi. Maalesef dizi sektöründe başörtüyü doğru stilde bağlayan dizi bulmak çok zor. Türkiye'de yaşayıp Türk kadının bağlama stilini nasıl bilmiyorlar onu da pek anlamıyorum. Sokaktan her hangi birini çevirip gel bağla desen rahatlıkla bağlar ve nasıl bağlanacağını gösterir. Doğru bağlama şeklini görünce bir rahatlama gelmedi desem yalan olur.

Dizide en sevdiğim şey türban takan bir asker kadının görmek oldu. Eğer bu hikaye günümüzde geçiyorsa olması gereken de buydu. Bu yüzden hikayesi daha gerçekçi geldi bana. İkinci en sevdiğim ise ilk bölümü bölüm sonuna kadar yüksek tutmaları ve aralarda dinlenir gibi müzik, oyun sahneleri koymaları. Ne tamamen gerdi ne tamamen üzdü her şey yerindeydi. İlk bölümde bu kadar yoğun işlenmesine rağmen yormadı. Bu durum hoşuma gitti. Yalnız deniz sahnesi bir garipti botlar kurşunlar filan mantığıma pek uymadı. Spoiler vermek istemiyorum ama izleyince anlayacaksınız. Dizinin çekimi harikaydı. Her sahnede açılar ve arka planlar dikkat çekiciydi. Oyuncu, işleyiş ve hikaye ile arka planı bütünleştirmişlerdi. Ben beğendim diziyi ufak tefek eksiklikler ve mantık hataları vardı ama ilk bölümün günahı olmaz diye düşünüyorum. Asker dizisi sevenlerin mutlaka şans vermesi gereken bir dizi, yolu açık olsun. 

 -reklam değildir.-

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

AL SANCAK
Tür: Aksiyon, Askeri, Dram
Yönetmen: M.Can Emre
Senaryo: Atilla Engin, Mehmet Arı, Selman Kılıçaslan
Yapım: Bozdağ Film
Yapımcı: Mehmet Bozdağ
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Kanalı: TRT1
Başlangıç Tarihi: 19 Ocak 2023
Konu:
Pençe Timi komutanı Yüzbaşı Ali Banazlı alınan ani bir istihbaratla timini toplar. ‘’Beyaz Melek’’ kod adını kullanan şüpheli bir kaynaktan gelen istihbarata göre yurt dışında bir adada çok önemli bir buluşma gerçekleşecek, örgütlere silah ve finansman sağlayan büyük bir şebeke, elebaşı teröristlerle bir araya gelecektir. Pençe Timi başarılı olursa hem Türkiye’ye yönelen milli güvenlik tehdidini bertaraf etmiş olacak hem de kısa süre önce şehit düşen arkadaşları Atilla Yüzbaşı’nın katillerine bir adım daha yaklaşacaktır. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı operasyonda Pençe Timi’ni bir sürpriz bekler. Düşman sanılandan çok daha kalabalıktır. Operasyon zorlu şartla altında devam ederken Ali Yüzbaşı, Nadia isminde esrarengiz bir silah taciriyle karşı karşıya kalır. Bu karşılaşma sonrası yaşanacaklar ise Ali Yüzbaşı’yı oldukça zorlu bir yola sokacaktır.
Oyuncular:
Uğur Güneş
Gülsim Ali
İdris Nebi Taşkan
Ahmet Yenilmez
Gözde Türker
Ahmet Olgun Sünear
Emre Dinler
Eslem Akar
Tezhan Tezcan
Çağlar Sayın
Fatih Gühan
Ömer Faruk Aran
Rıdvan Aybars Düzey
Murat İnce
Melih Özdoğan
Sibel Aytan
Tevfik Erman Kutlu
Zeynep Koltuk

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Ayyy izleyeceğim ya merak ettim. Uğur Güneş'i bu tarz rollere bende yakıştırıyorum. Bakalım nasılmış??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsin ilk bölüm reytingi çok yüksekti. :)

      Sil
  2. Gülsim'in kötü tarafta olmasını ben de sevmedim. Role de tam oturmamış gibi geldi izlerken, Gönül Dağı'nda iyi karakterde izleyip alıştığım için sanırım. Umarım bu tarafa geçer :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı işler tercih etmesi benim hoşuma gitti. Bence kötü olması güzel. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)