Sipahi(Dizi)

Bu diziyi o kadar çok bekledim ki beklediğime değmedi. İlk bölümde işleyişte bir problem var gibi hissettim. Yani mantık hataları vardı ve çok hızlı bir işleyişi vardı. Ben karakter tanıtımı olsun isterdim ama direk konuya geçildi ve haliyle anlamadım. Yalnız oyuncuların hepsi çok güzel performans sergilemişlerdi haklarını yiyemem.

Kaan Yıldırım aksiyon sahnelerinde çok iyi bir oyuncumuz. Daha evvelde izlemiştik ama biraz daha geliştiğini görmek hoşuma gitti. Bence ilk bölümde tam yerinde bir performansı vardı.

Özge Gürel'e bu karakter yakışmış. Yalnız biraz kilo mu vermiş ben mi öyle hissettim bilemiyorum çok zayıf geldi. Kaan Yıldırım ile partner olarak beğendim, ikisinin arasında elektrik vardı ve kimyaları uymuştu.

Kerem Alışık'ın çok ara vermeden ekrana dönmesi iyi oldu. Gerçekten çok iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Her oynadığı karakterin hakkını vererek oynuyor. İlk bölümde performansını çok beğendim.

Başak Gümülcinelioğlu inşallah artık arka planda kalan bir karakterde oynamaz. Şimdiye kadar oynadığı tüm dizilerde hep karakteri azdı ve figüran gibiydi. Yani doğru bir hikayesi yoktu varmış gibi yazıldı. Bu dizide nasıl olacak bilemiyorum ama umarım diğer karakterleri gibi varmış bir karakter olmaz.

Çağdaş Onur Öztürk'ün bir önceki dizisi bana kriz geçirtmişti. Böyle iyi bir oyuncu ellerine olup figüran gibi oynatmalarına anlam verememiştim. Bu yüzden yine aynısı olur mu diye düşünmeden edemedim. İlk bölümde sahneleri vardı ama ne kadar sahnesi olacak merak ediyorum.

Teknik kısımda dünya ile yarışır hal geldiğimizi düşünüyorum çekimler muazzamdı hiç bir kusur bulamadım. Geçişleri, aksiyon sahneleri ve jenerik kısmı beni benden aldı. Ayrıca stilistte güzel iş çıkarmıştı. Kıyafetleri çok çok sevdim. Müzikleri de yerindeydi her sahneye uygundu ve destekliyordu. Bana göre tek sorun işleyişi, senaryosu ve replikleriydi. Bir şeylerin eksik olduğunu düşündüm ve beni kendine çekemedi. İlk bölümün günahı olmaz derler belki ikinci bölümde değişir diye düşünüyorum. Bu yüzden ilk bölümü sarmasa da ikinci bölümüne şans vermem gerektiğini düşünüyorum. Ben ilk bölümü sevemedim ama sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla seven kesim çok fazlaydı. Sizde bir şans verin belki seven kesimden olursunuz kim bilir...
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
SİPAHİ
Tür: Dram, Polisiye, Aksiyon
Yönetmen: Hakan İnan
Senaryo: Ali Doğançay
Yapım: CNP Film
Yapımcı: Mehmet Canpolat, Sadi Canpolat
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Pazartesi
Yayın Kanalı: Show TV
Başlangıç Tarihi: 12 Aralık 2022
Konu:
Batı’nın karanlık güçlerinin desteklediği ‘Manager’ yapılanması, Türkiye için açık tehdit haline gelmiştir. Türkiye’de kaos yaratacak, halkı korku ve paniğe sevk edecek kanlı terör eylemleri gerçekleşmektedir. Türk ekonomisi çeşitli sınavlardan geçmekte, Metavarse, dark web, kripto iletişim sistemleri ve internet sistemleri üzerinden ülkenin en hassas noktaları siber saldırılara uğramaktadır. Bu karmaşık ve komplike düşman; ülke içindeki çok çeşitli grupları da aktif olarak kullanmaktadır. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Sipahileri, bu tehlikeyi fark eder ve süratle reaksiyon gösterir.
Oyuncular:
Kaan Yıldırım
Özge Gürel
Kerem Alışık
Sinan Tuzcu
Başak Gümülcinelioğlu
Erkan Bektaş
Nurettin Sönmez
Çağdaş Onur Öztürk
Serhat Nalbantoğlu
Emre Bulut
Gözde Okur
Elit Andaç Çam
Zeynep Oymak
Berrin Arısoy
İsmail Düvenci
Selçuk Borak

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Aslında ben hızlı başlamasını daha çok sevdim. Yola girdik herşeyi yolda öğreniriz tarzı tam benlik. :D Karakterleri zaman içinde tanımayı seviyorum.
    Türk dizilerinde ilk etapta karakter tanıtımı ile başlarlarsa sonradan o karaktere dair herşeyi değiştirdikleri için sinirleniyorum. Ama zamanla tanıtılan karakterler daha gerçekçi oluyor.
    Enerjileri uymuştu ama en çok Kerem Alışık'ı sevdim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Alışık gerçekten çok güzel oynadı. :) Senin bakış açında farklı bir bakış açısı ben hoşlanmıyorum baştan tanıyamazsam. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)