Çöp Adam(Dizi)

OGM yapım gerçekten işini biliyor. Bunu yıllar içinde hepimize çok güzel ispatladı ve Çöp Adam ile bunu bir kez daha bize gösterdi. Hatta öyle ki Engin Altan ile yıldızımız bile barıştı. Bu bir övme yazısı gibi olsun istemiyorum ama hiç bir kusur bulamadım. Bu yüzden de eleştiri kısmında neyi eleştireceğimi bilmiyorum. Sanırım benim için zor ve uzun uzun düşünmem gereken bir yazı olacak.

Engin Altan Düzyatan ile yıldızımızın barışmadığını daha önceki yazılarımdan bilirsiniz. Hep inşallah bu dizi ile yıldızım barışır yazsam da nasip olmadı ta ki bu dizi ile sonunda yıldızımız barıştı. Bence Tamer karakteri için Engin Altan nokta atışı seçilmiş bir oyuncu olmuş. Sakin, durgun ve tok sesi ile karaktere uygun olmuş. Zaten usta oyuncu, birde karakter güzel olunca kusursuz olmuş.

Elçin Sangu'dan yana biraz tereddüt etmiştim. Fakat tüm ön yargılarımı yıktı. Sahnelerinin tadı kaçmasın diye spoiler vermek istemiyorum ama çok ağır sahneleri vardı ve hepsinin üstünden inanarak gelmişti. Özellikle bir sahne vardı ki tam işleyişin zirvede olduğu sahne, oradaki duyguyu izleyiciyi net bir şekilde geçirebildi. Bana göre bölümün kahramanı Peri yani Elçin'di.

Sedef Avcı'nın üzüleceği bir karakteri seçmiş olmasına üzüldüm. Çünkü Tamer'in eşi haliyle başrolde Elçin ve Engin olduğu için üzülen bir karakter olmalıydı. Sedef'in magazinsel yaşamını ve ekran önünde olmasını çok seviyorum. Oyunculuğu bana su gibi geliyor. Yani izlerken yormuyor tam tersi dinlendiriyor. Sakin bir oyunculuğu olduğu için Engin ile Elçin'den daha çok yakıştırdım. Hatta Peri karakterini de çok güzel oynardı diye düşündüm.

Füsun Demirel ve Salih Kalyon dizinin usta oyuncuları olarak karşımıza çıktı. Tamer'in sorunlu anne ve babasını çok güzel oynadılar. Fakat Salih Kanyon'un kültleşmiş bir karakteri var hepimiz biliyoruz. Bu karakteri o karakterini anımsattığı için bölüm boyunca her an ''Benim adım Serdar Tezcan. Dolandırıcılar Kralı...'' diyecek diye bekledim.

Elçin Afacan nasıl zayıfladı çok merak ediyorum. İnşallah bir gün sırlarını bizlerle de paylaşır. İlk oynadığı karakterinden bu yana severek ve ilgi ile izlediğim bir oyuncu. O kadar yetenekli bir oyuncu ki sanki her karakterinde hak ettiği yerde değilmiş gibi geliyordu ta ki bu diziye kadar. Bu dizide hikayesi olan hatta kilit nokta bir karakter. O yüzden bu sefer tam da hak ettiği yere yakın bir yerde olduğunu düşündüm. Bölüm boyunca çok başarılıydı.

Gülseren Budayıcıoğlu'nun hikayelerini seviyorum. Fakat yayınlanan hikayelerin sadece hikayeleri değil, doğru senaristlerin, oyuncuların ve teknik ekibin seçilmesi ile bu kadar başarılı olduğunu düşünüyorum. İzleyici olarak da her hikayesini sevmemizin sebebinin aslında bir bütünü sevmemiz olduğunu düşünüyorum. Gülseren Budayıcıoğlu'nun hikayelerinden oluşan dizilerde her seferinde muhakkak bu da olmamış diyordum ya da benim görüşüme ters gelen sahneler oluyordu özellikle de ilk bölümünde oluyordu ama bu dizide kesinlikle bir tane beni rahatsız eden sahne olmadı. Tek rahatsız eden ''konu'' Tamer karakterinin evli ve kızının olması oldu o da zaten her şeyin iyi olmasıyla pek gözüme batmadı. Kıyafetlerden müziklere, teknik kısımdan, renk seçimine kadar her şeyi mükemmeldi. Oyuncu kadrosu (çocuk oyuncu dahil) zaten kendini kanıtlamış oyunculardan oluşuyordu kadro olmamış yazsam samimi olmam... Yani başta da yazdığım gibi eleştirecek bir şey bulamadığım için övme yazısı oldu. Şiddetle tavsiye ederim bence kesinlikle bir şans verin.
Dipnot:
Dizi, bir kitaba bağlı kalınmadan, Gülseren Budayıcıoğlu'na danışılarak senaryolaştırılmıştır.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

ÇÖP ADAM
Tür: Gizem, Aile, Psikoloji 
Yönetmen: Yağız Alp Akaydın
Senaryo: Gülseren Budayıcıoğlu (Hikaye)
Senaryo Uyarlama: Melek Gençoğlu, Su Ersöz
Yapım: OGM Pictures
Yapımcı: Onur Güvenatam
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Kanalı: STAR TV
Başlangıç Tarihi: 30 Kasım 2022
Konu:
Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan Çöp Adam; sıra dışı bir şekilde karşılaşan, tehlikeli bir oyunun içine hapsolan Tamer ve Peri’nin sırlarla dolu hikayesini konu alıyor.
Oyuncular:
Engin Altan Düzyatan
Elçin Sangu
Sedef Avcı
Füsun Demirel
Salih Kalyon
Elçin Afacan
Ali Yoğurtçuoğlu
Hülya Şen
Cankat Aydos
Büşra Çam
Şeyda Terzioğlu
Gülizar Nisa Uray
Eylül Uğan
Sinan Albayrak

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Fragmanı ilgimi çekmeyince hiç bakmadım. Nedense benim hala Engin ile yıldızım barışmadı. İlk dizilerinde bile pek sevememiştim. Kapak fotoğrafı da çok garip çıkmış, kız baston yutmuş gibi durmuş. 😅

    YanıtlaSil
  2. Ben biraz merak ediyorum gibi ama oturup da izleyemedim henüz. İzlesem severim gibi hissettim yazından sonra. Emeğine sağlık abla :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkür ederim canım, seversin gibi geldi. :)

      Sil
  3. Diziyi izlemedim ama Youtubda muhteşem Murat Soner kanalında bu diziyi ele aldığı bölümü izledim ve Murat Sonere katılıyorum. Korkunç bir senaryo ve sahneler yuh artık ve ben bunu son 20 senedir bir çok amerikan dizisi ile böyümüş bir kişi olarak söylüyorum. Engin Altan hayranı değilim ama sanki Ertuğrul karakterini hafızalardan kazıtma için soyunmuş böyle bir role ve senaryoya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkür ederim, Dizinin gidişatı ilk bölüme göre değiştiği için kısmen haklısınız. Haklı bulmadığım kısım Engin Altan'ın Ertuğrul'da kalması kısmı. Diriliş Ertuğrul dizisinden sonra iki tane yapımda oynadı ve bu üçüncü işi yani etkisi olduğunu düşünmüyorum. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)