Sıfırıncı Gün (Dizi)

2022'nin son başlayan dizisi de bu gün itibarıyla yayın hayatına başladı. Ben dahil büyük bir kitle heyecanla bu diziyi bekledi ve beklediğimize değdi. Dizinin en çok çekimini sevdim. Öyle hoşuma gitti ki sanki Hollywood düzeyinde aksiyon türünde bir film izliyormuşum hissini verdi. Görüntü, yönetmeni, ışık ekibi ve yönetmen resmen şov yapmıştı.

Engin Öztürk, Berk Cankat, Yiğit Özşener, Aybüke Pusat, Damla Colbay, Sarp Akkaya, Naz Çağla Irmak, Adnan Biricik, Demir Karahan, Esra Ruşan, Uğur Uzunel, Savaş Özdemir, Turgay Tanülkü
ve Ahmet Pınar gibi bir kadro oluşturmuşlardı. Hepsini yazmak istesem bu yazıdan üç ayrı post çıkar. Bana göre hepsi çok çok iyiydi ve üstün bir performans sergilemişlerdi hepsinin emeğine, oyununa sağlık.
Engin Öztürk, beklediğim gibi bir performans sergiledi. aksiyon sahnelerinde ne kadar iyi olduğunu bir kez daha izleme şansımız oldu. Gerçekten hak ettiği değeri gören ve tam da hak ettiği yerde olan bir oyuncumuz. İlk bölümde hem karakterini hem kendini çok çok beğendim.

Berk Cankat'ı aşırı özlemişim. Çok uzun süredir ekranda olmaması oyunculuğundan hiç bir şey kaybettirmemiş. Ayrıca yaş aldığı için daha karizmatik olmuş. Oyunculuğunun yanı sıra düşünce yapısını da çok seviyorum. Umarım bir daha bu kadar ara vermez ve ekranlarda bol bol görürüz. İlk bölümde çok çok iyiydi. Engin Öztürk ile ikili olmasını da sevdim.

Sarp Akkaya'ya Türk dizisi izleyicisi olup hayran olmayan var mı? Çok ilginçtir her oynadığı karakterde ayrı bir enerji veriyor izleyiciye. Sanki aynı oyuncu değil de her karakteri farklı bir oyuncu oynuyor gibi hissediyorum. Bu dizide de aynı bu şekilde olmuş. Bu yüzden diğer oyuncuların sahnelerine göre daha bir severek izledim.

Tolga Karel'i ekranda gördüğüme sevindim. Konuk oyuncu olarak diziye renk kattığını düşündüm. Şimdilerde iş insanı olsa da umarım bir gün tekrar ekranlarda görürüz.

Ve son olarak Yiğit Özşener iyi ki varsın, iyi ki bizim oyuncumuzsun.

İki sezondur çarşamba akşamlarına dizi bulamıyorum. Ya beğendiğim yayından kaldırılıyor, ya beğenmiyorum ya da beğendiğim dizi iki üç bölüm sonra saçmalıyor. Benim için aşırı sıkıcı akşamlardan biri çarşamba akşamları ve şimdi bir diziyi çok beğendim. Umarım saçmalamaz ve reytingleri iyi olur da yayından kaldırılmaz. Çünkü artık çarşamba gününe bir dizi izlemek istiyorum. Birde inşallah asker dizileri gibi olmaz da şu çok bilinen ve tutulan polisiye dizileri gibi olur. Çünkü aşk işin içine girince ön plana çıkınca bu tür dizilerin büyüsü bozuluyor. Mesela Arka Sokaklar, Behzat Ç., Teşkilat tarzı bir dizi olmasını umuyorum. Bu dizilerde de elbet aşk ve aile var ama ön planda değil. Bu dizileri efsaneleştiren ve hala ekranda olmasına sebep olanda bu. Yani bilemiyorum herkesin kendi düşüncesi ama polisiye türünde diğer konuların ön planda olması saçma geliyor.

Dizi teknik açıdan çok iyiydi eleştirecek hiç bir şey bulamadım. Oyuncu kadrosu da dört dörtlük zaten. Bu yüzden bu konuda bir şey yazamıyorum. Bu kadar özenli bir iş çıkardıkları için tebrik ederim. Şimdilik senaryo benim hoşuma gitti. Hikayesi de güzel başladı. Repliklerinin dolu dolu olması ve ilk bölümün kurgulanması da güzeldi. İşleyişi ilk dakikalarda hareketli ortalarda durgun ve sonlara doğru gerilimli yazılmıştı. Bu durumda tam istediğim gibiydi.  İlk bölüm o kadar uzun sürdü ki bu kadar uzun süreceğini düşünmemiştim ama bir dakikası olsun sıkmadı. Hatta nasıl başladı nasıl bitti anlamamışım bile. İlk bölümü bu kadar uzun yazıp izleyiciyi sıkmamaları da dizinin başarılı olacağını hissettirdi. Reytingi bol olsun bu sezonun 2022 'de yayınlanan dizileri içinde en çok beğendiğim bu dizi oldu. Şiddetle tavsiye ederim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
SIFIRINCI GÜN
Tür: Polisiye, Aksiyon, Dram
Yönetmen: Süleyman Mert Özdemir
Senaryo: Atasay Koç
Yapım: Acun Medya
Yapımcı: İrem Kanan, Bilgin Arslan
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Kanalı: tv8
Başlangıç Tarihi: 28 Aralık 2022
Konu:
Emniyet Müdürlüğü’nün yedi özel polisi ve bu gözde ekibin baba gibi gördüğü amirleri Kadir... Birlikte geçirdikleri yıllar sonunda gerçek bir aileye dönüşen ekip organize suç lideri Ejder’in peşinde... Uzun bir takibin sonunda Ejder’e ulaşan ekip aslında hayalini kurdukları operasyon “Sıfırıncı Gün” ile hayatlarının baştan sona değişeceğinden habersiz. O güne kadar hayalini kurdukları operasyon planladıkları gibi gitmez. Başarısızlığın sorumluluğunu ekibin iki gözde üyesi Özgür ve Mert üstlenir ve bir plan yaparlar. Amirleri Kadir de dosyanın peşini bırakmaz. Birbirleri için canlarını ortaya koyacak ekip, küllerinden doğmak ve intikamlarını alıp biraz olsun acılarını dindirebilmek için yeniden bir araya gelir.
Oyuncular:
Engin Öztürk
Berk Cankat
Yiğit Özşener
Aybüke Pusat
Damla Colbay
Sarp Akkaya
Naz Çağla Irmak
Adnan Biricik
Demir Karahan
Esra Ruşan
Uğur Uzunel
Savaş Özdemir
Turgay Tanülkü
Ahmet Pınar
Melisa Karagöz

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. İzlemedim ama çok övdüğün için merak ettim, bir bakayım. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım seversin ama ilk bölümü pilot bolüm olarak tutmuşlar, biraz uzun. :)

      Sil
  2. Ay zaten merak ediyordum ama bu kadar övgünün üstüne de meraktan çatladım şimdi. 🙈

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)