Yürek Çıkmazı(Dizi)

Bu dizi ne olur reyting birincisi olsun ve uzun süre ekranda izleme şansımız olsun. Dizinin hikayesi, işleyişi beni o kadar etkiledi ki nasıl başladı nasıl bitti anlayamadım. İlk bölümü sinema filmi tadındaydı, izlemelere doyamadım.

Ayça Bingöl kesinlikle bölümün kahramanıydı. O kadar iyi bir oyuncu ki Cennet'in dramını iliklerime kadar hissettirdi. Ayrıca çok zor sahneleri vardı. Spoiler vermeyeyim ama en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş sahnelerin üstesinden çok iyi gelmişti. Bu yüzden ilk bölümün tüm yükünü sırtlandığını düşünüyorum, kusursuzdu.

Alp Navruz'un karakteri Halil geçmişinden dolayı büyük travmaları olan ve ruh sağlığı hiç iyi olmayan bir karaktere hayat veriyor. İlk sahnesine etkili bir girişi oldu, bana yaşadığı korkuyu hissettirdi. Bunun yanında Alp'in oyunculuğunun biraz daha iyiye gitmesi hoşuma gitti, karakteri ile bütünleşmişti.

İrem Helvacıoğlu'nu güçlü kadın karakterlerde görmeyi seviyorum. Dizide Cennet'in avukatı karakterine can veriyor. Cennet'in son nefesini verdikten sonra hakkını savunması için önemli bir karakter. Bence ilk bölümün işleyişine bakarsak kilit bir karakterde olacak. Bölümde çok sahnesi yoktu ama olduğu sahnelerde gayet güzel bir performansı vardı.

Mesut Akusta'dan yine bir dizide nefret ettik, şükür. Bu durum elbette usta oyuncu olmasından kaynaklı ve kötü adamı iyi oynamasından kaynaklı ama o kadar iyi oynuyor ki direk oyuncudan nefret edesi geliyor insanın. Bu yüzden performansı her zaman ki gibi hayranlık duyulacak şekilde kusursuzdu.

Dilara Aksüyek'e tatlı iyi karakterler yakışıyor, bu kıza neden itici karakterler veriliyor ki... Yılmaz karakterinden sonra en nefret ettiğim karakter Feride karakteri oldu. Bu karakter için ne yazılır bilmiyorum tam bir sevimsizlik abidesiydi. Bölüm boyunca zaten sürekli ''mikrop'' dedim. Teyze anne yarısı derler Feride ne annene evlat olabilmişsin, ne kardeşlerine kardeş, ne yeğenlerine teyze.

Bihter Dinçer'in oyunculuğuna kalbimi bıraktım. Öyle güzel acıyı yaşadı ki beni de ağlattı. Karakteri ile bütünleştiği için gerçekçi bir oyun çıkarmıştı. İlk bölümde tam beklediğim gibi bir performans sergilemişti. Anaçlığı bana benziyordu.

Öncelikle dizinin dram kısmı iyi ayarlanmıştı ne çok boğucuydu ne de çok yüzeyseldi tam kıvamındaydı. İzleyicinin anlaması için hikayeyi baştan almaları hoşuma gitti. Müzikleri bayağı iyi inşallah bu şekilde gider. Son başlayan dizilerin hepsinde müzikler sahnelerin üstünde çıkıyordu çok rahatsız etmişti beni, bu dizide şükür böyle bir teknik sorun gözükmüyor. Dizinin yönetmeni Serdar Gözelekli haliyle kötü bir iş ortaya çıkması beklenmezdi. Teknik kısımda hiç bir sorun bulamadım. En çok çekim rengini beğendim. Kısacası salı akşamına güçlü, totali çekecek bir dizi geldiğini düşündüm. Diziyi şiddetle izlemenizi tavsiye ederim. Bu dizi kesinlikle bir şans verilmeyi hak ediyor.
Dipnot:
Dizi, Atike Hınçlıer'in aynı isimli kitabından uyarlanmıştır.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

YÜREK ÇIKMAZI
Tür: Dram, Aile, Romantik
Yönetmen: Serdar Gözelekli
Senaryo: Atike Hınçlıer -Yürek Çıkmazı (Roman)
Senaryo Uyarlama: Ayla Hacıoğulları, Vilmer Özçınar
Yapım: Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Salı
Yayın Kanalı: TRT1
Başlangıç Tarihi: 1 Kasım 2022
Konu:
Kişilik bozukluğu yaşayan bir adamın ve çocuklarıyla birlikte hayata tutunmaya çalışan bir kadının hikayesini ekranlara taşıyacak.
Oyuncular:
Ayça Bingöl
Alp Navruz
İrem Helvacıoğlu
Mesut Akusta
Dilara Aksüyek
Cemal Toktaş
Bihter Dinçer
Erhan Alpay
İlayda Ildır

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Ben de izledim, çok etkileyiciydi. Oyuncular çok iyi oynamış, torun rolündekiler de. Cennet'in kocası sinir etti gerçekten. Ailede tek bir insanın hayatı herkese zehir etmesine ve kimsenin ses çıkaramamasına tahammül edemiyorum. Kitabı merak ettim. Feride neden bu kadar babacı anlamıyorum, korkuyor da zaten. İnsan annesine üzülmez mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annesine üzülmemesi beni en çileden çıkaran konu oldu. :(

      Sil
  2. Ayyyy bakayım izleyeyim bugün, aslında en merak etmediğim diziydi ama yorumunu okuyunca fikrim değişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlersen yaz bana düşüncelerini merak ediyorum. :)

      Sil
  3. Bu dizi tutar gibi geliyor bana ama çok dram gibi hissediyorum o yüzden izleyemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da tutar gibi geliyor inşallah izleyici de böyle düşünüyordur. :)

      Sil
  4. Amen Tengrim televizyonda ne kadan da çok dizi var🙄Nasıl takip edebiliyosun ki👏👏👏👏

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)