Kızılcık Şerbeti(Dizi)

Fragmanlarını izlediğimde severim bu diziyi dediğim ama başlayınca sevemediğim bir dizi oldu. Oyuncular güzelde işleyişi sıkıcı, replikleri fazla uçlarda gibi geldi. Olmamış bir şeyler vardı ama tam olarak ne olduğunu çözemedim. Bu yüzden de beni çekmedi.

Sıla Türkoğlu'nu televizyonda gördüğüme çok sevindim. Günlük dizisinde performansını seviyordum bu dizide de bence güzel bir performans sergiledi. Sıla'nın ağlamasını çok seviyorum, gerçekçi ve samimi oynuyor.

Doğukan Güngör'ü başka projelerde bir kaç kez izlemiştim oyunculuğu güzel bir oyuncu. Sıla Türkoğlu ile enerjilerini de sevdim. Fakat ilk bölümden çift havası vermediler bana. Bölüm boyunca performansını sevdim.

Evrim Alasya'nın karakterini hiç sevmedim. Gerçekçi ve mantıklı düşünceleri var ama ayrımcı olması ve zorba olmasından hoşlanmadım. Performansı ne kadar güzel olsa da karakterini izlerken aşırı rahatsızlık duydum.

Barış Kılıç sanki hep aynı adamı oynuyor gibi hissediyorum. Hiç farklı bir karakterde görme şansımız olmadı. Hep salon erkeği olarak görmek sıkıyor. İlk oynadığı diziden bu yana aynı adam olduğu için artık yorumlayacak bir şey bulamıyorum.

Aliye Uzunatağan'ın oyunu her zamanki gibi harikaydı. Keza Settar Tanrıöğen'de harikaydı. Gerçek usta oyuncuları bu dizi ile birlikte izleme şansımız oldu. İyi ki karakterleri seçmişler.

Dizinin teknik kısmını çok sevdim. Özellikle kıyafet seçimleri çok zevkliydi. Dizinin stilisti kimse harika bir iş çıkarmış. Güçlü müzikleri olduğunu düşünüyorum. Müzikleri sahneleri destekliyordu ama ara ara sahnelerin üstüne çıktığı olmuştu. Doğa karakterinin evini çok sevdim, yuva olduğu belli olan bir ev olarak döşenmişti. Bazı dizilerde karakterlerin evlerinin dekor amaçlı yapıldığı belli oluyor bu dizide yaşam hissi aldım. Çekim rengini çok sevdim ve seçilen renkler hoşuma gitti. Replikler fazla günlüktü anlamlı replik hiç yoktu, ilk bölümde bu kadar düz olmasından hoşlanmadım.

İşleyişi sanki ilk bölüm değil de bir kaç bölüm sonrasını izletiyormuş hissi verdi. Ben tüm karakterlerin ilk bölümde tanıtılıp ikinci bölümde olayların gelişmesini isterdim. Yavaş bir işleyişi vardı ama konunun sonradan açılacağı belli oluyordu. Tüm oyunculara eşit şekilde sahne yazılmasını isterdim. Sanki bölüm sadece Evrim Alasya için yazılmış gibiydi. Bu kadar Evrim Alasya'yı izlemek yerine tüm kadroyu izlemeyi isterdim. İnşallah ikinci bölümden itibaren yardımcı oyuncuları da izleme şansımız olur. Sadece oyuncuları için dizinin ikinci bölümüne de şans vereceğim umarım düşündüğüm gibi konu sonraki bölümlerde açılır. Yani ben sevemedim ama sosyal medyada seveni çok oldu, ben bir kitle oluşturacağını düşünüyorum.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
''Gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır.''
KIZILCIK ŞERBETİ
Tür: Dram, Aile, Romantik
Yönetmen: Hakan Kırvavaç
Senaryo: Melis Civelek
Yapım: Gold Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Cuma
Yayın Kanalı: Show TV
Başlangıç Tarihi: 28 Ekim 2022
Konu:
İyi eğitimli, realist ve modern bir kadın olan Kıvılcım (Evrim Alasya), eşinden boşandıktan sonra dimdik ayakta kalmış, iki kızını da inandığı değerler doğrultusunda yetiştirmiştir. Küçük kızı Çimen (Selin Türkmen) henüz liseye devam etmekte, büyük kızı Doğa (Sıla Türkoğlu) ise üniversitede diş hekimliği okumaktadır. Kıvılcım’ın tek isteği çocuklarının ileride başarılı ve mutlu olmalarını görmektir. Doğa’nın daha üniversiteye girdiği ilk yıl erkek arkadaşıyla evlenmesiyle büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Kıvılcım, hayatının şokunu kızının kocasının ailesiyle tanışmasında yaşar. Doğa’nın kocası Fatih’in (Doğukan Güngör) ailesi muhafazakâr bir ailedir. Kıvılcım, kızının hayata bu kadar farklı bakan bir aileyle yapamayacağını düşünür. Doğa ise aşklarının her türlü farklılığın üstesinden geleceğine inanmaktadır. “Kızılcık Şerbeti” doğruları aynı, yöntemleri farklı olan iki uç aile arasında kalan bir aşk hikayesidir.(showtv)
Oyuncular:
Sıla Türkoğlu
Doğukan Güngör
Barış Kılıç
Evrim Alasya
Settar Tanrıöğen
Sibel Taşçıoğlu
Müjde Uzman
Aliye Uzunatağan
Feyza Civelek
Ceren Yalazoğlu Karakoç
Emrah Altıntoprak
Feray Darıcı
Selin Türkmen
Özlem Çakar
Oral Özer
Rahimcan Kapkap
Serkan Tınmaz
Tuana Gizem Uzunlar

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. İlk bölümü izleyeceğim ama en başından beri devam etmem diye düşündüğüm bir diziydi, bakacağız bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ikinci bölümüne bakacağım, devam etmem gibi geliyor. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)