Tuzak(Dizi)

Bu sezonun merak etmediğim dizilerden biri yayın hayatına başladı. Tamamen Eylem Canpolat gibi güzel bir senaristi olduğu için şans verdiğim dizi oldu. 

Akın Akınözü için bir şey yazmak istemiyorum. Oynadığı başka diziler için yazdığım yazıları okudum geldim. Acaba fikrim değişmiş mi yoksa hala aynı mı düşünüyorum diye, yok değişmemiş.

Bensu Soral bir önceki projesi değil de ondan önceki projesindeki karakteri yakın bir karakterde oynuyor. Karakterini sevdim yine güçlü bir kadın karakterini seçmiş. Sadece oyunculuğu hala ortalama altında o biraz sıkıntılı. Akın Akınözü ile fiziksel olarak yakışmış.

Talat Bulut efsane bir oyuncu tam bir usta. Sahnelerde oyuncuların açıklarını kapatması, oyunuyla ezmesi, gerçekçi beden dili ve mimikleri ile kusursuzdu. İyi ki böyle bir oyuncumuz var.

İlayda Çevik çok iyi bir oyuncu ama hiç bir zaman başrol olma şansı verilmedi. Bu yüzden kesinlikle olduğu yeri hak etmiyor. Birde neden sürekli kendinden büyük partnerleri var anlayabilmiş değilim. Yaşıtı partnerlerde de görürüz inşallah. Bölüm boyunca performansını çok beğendim. İlk bölüm olmasına rağmen karakteri ile bütünleşmişti.

Eylül Su Sapan'da olduğu yeri hak etmiyor. Oyunu ortalama üstünde olduğu halde asla başrolde göremedik. Rıza Kocaoğlu ile güzel ikili olmuşlardı. Zaten özel yaşamlarında da eskiden duygusal bir bağları olduğu için bu ekrana çok güzel yansımıştı.

Rıza Kocaoğlu'na bayılıyorum. Adeta oyuncu olmak için doğmuş bir adam. Oynarken karakterini yaşatan nadir oyunculardan. Bu dizide de bunu çok güzel yansıtmıştı.

Dizinin çekimine bayıldım. Tam konuya uygun bir çekim kullanılmıştı. Kadın erkek fark etmeksizin tüm kıyafetlerde çok zevkliydi. Kadınların kombinlerine bayıldım. Görüntü yönetmeni ve ışık ekibi aşırı başarılıydı. Arka planlar beni benden aldı. Özellikle Galata kulesi çekimleri enfesti. Geçmiş sahneleri çok çok iyiydi. Müzikleri sahneleri güzel destekliyordu ve ses seviyesi yerindeydi. Bazı dizilerde ses çok ön planda oluyor ve replikleri duymak zorlaşıyor bunu sevmiyorum. Fakat bu dizide çok iyi ayarlanmıştı. Eylem Canpolat tam beklediğim gibi bir iş çıkarmıştı. Gerek repliklerin anlamlı olması, gerek hikayesi, gerek işleyişi, gerek kurgusu kusursuzdu. Dizide boş bir replik yoktu günlük konuşmalarda bile dolu doluydu cümleler. Ben teknik kısmı sevdim ve hiç bir kusur bulamadım. Başroller haricinde tüm oyuncuların performansını da sevdim. Bu yüzden bir şans vermenizin güzel olacağını düşünüyorum. Eğer vaktiniz varsa, güzel konulu bir dizi izlemek istiyorsanız bu dizi aradığınız dizi olabilir.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
TUZAK
Tür: Suç, Dram, Romantik, Polisiye, Hukuk
Yönetmen: Aytaç Çiçek
Senaryo: Eylem Canpolat, Ayşenur Sıkı, Ali Yörükoğlu
Yapım: Fabrika Yapım, Acun Medya
Yapımcı: Öner Arslanel, Acun Ilıcalı
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Kanalı: TV8
Başlangıç Tarihi: 19 Ekim 2022
Konu:
Tuzak, ailesinin kaderini değiştiren zengin ve güçlü bir aileden intikam almaya yemin etmiş bir adamın ve aynı zamanda bütün haksızlığa uğramış olanların intikamını alma hikayesidir. Yıllarca en ince detayına kadar çalışılarak yapılan yıkıcı intikam planının karşısında ise düşmanın zeki ve güçlü kızı olacaktır… Kimin kimi Tuzak’a düşüreceği ise bir bilmeceye dönüşecektir..(kaynak: ranini.tv)
Oyuncular:
Akın Akınözü
Bensu Soral
Talat Bulut
İlayda Çevik
Rıza Kocaoğlu
Onur Durmaz
Yağız Can Konyalı
Emir Benderlioğlu
Naz Göktan Ayşe
Eylül Su Sapan

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. İzlemeden yorumu okuduğum güzel oldu da bu akşama beş dizimiz falan mı oldu ne oldu. :D Hangisini izliycem şaştım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuzak, Hayat Bugün, Kuruluş Osman, O Kız, Gecenin Ucunda, Bir Peri Masalı dizileri var çarşamba akşamları. :)

      Sil
  2. Başrolleri yakıştıramadım ben de, kimyaları tutmamış gibi. Çekimler kaliteli olsa da pek izleyeceğimi sanmıyorum ben :))

    YanıtlaSil
  3. diğer oyuncuları çok tanımıyorum tv dizileriyle hiç aram yok diyebilirim ama Talat Bulut çok severim görünce izleyeyim dedim ama ne kadar sürer bilmiyorum :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)