Hayat Bugün(Dizi)

Öncelikle bu dizinin afişini sevemedim. Çünkü tüm doktorlar ya ayakta ya sedyede iken Hande yerde oturuyor. Neden tek başına yerde oturuyor anlamadım. Madem yerde oturmalı bir konsept yapılacaktı niye tek başına oturuyor ya da diğerleri neden sedyede ve ya ayakta... Afişe uzun uzun baktım ve anlam veremedim. Kafamda deli sorularla kaldı gitti afiş. Umarım ikinci ve daha düzgün bir afiş görürüz. Ben en baştan bu yana yani kadro açıklandığı andan itibaren oyuncu uyumu olduğunu düşünmemiştim. Dizi başladıktan sonra da bu düşüncem devam etti. Diziyi orijinal bir dizi olarak izledim. Daha doğrusu orijinalini izlemedim. Buna rağmen sevemedim.

Ulaş Tuna Astepe dizide çiçek gibiydi. Gerek oyunculuğu, gerek duruşu, gerek sempatikliği ile çok güzel bir performans çıkarmıştı. Bölüm boyunca çok beğendim. Yalnız ben Olcay Yusufoğlu ile partner kalmasını istiyorum. Umarım orijinaline sadık kalınmaz.

Tansel Öngel efsane bir oyuncu değil mi? Tam bir karakter oyuncusu. Her karakterini hemen benimseyip sanki bölümlerce izlemişiz hissi yaratıyor. Hiç bir oyuncu da bu enerjiyi yakalayamıyorum. Bambaşka bir şey var Tansel'de, her karakteri gerçek hayatta yaşıyormuş gibi geliyor. İlk bölümde Hande Doğandemir ile çok yakıştırdım. İnşallah ikisinin sahnelerini bol bol izleriz.

Hande Doğandemir'e bayılıyorum ama hiç bir zaman tam olarak olması gereken yerde olmadı. Evet başrol olarak oynuyor ama izleyici tam olarak oyununu keşfedemedi. Yani gerektiği kadar abartılmadığını düşünüyorum. Umarım bu dizide insanlar aslında ne kadar ön yargılı yaklaştıklarını anlarlar.

Utku Ateş'in umarım bu projesi çok sevilir ve uzun süre devam eder. Utku'da dizinin finaline kadar oynar. Utku'nun şansından mıdır bilmem ama projelerinden ya erken ayrıldı ya da kısa sürdü. Tam olarak doya doya izleyemedik. Bu yüzden bu dizinin ona şans getirmesini istiyorum. Ben oyunculuğunu beğeniyorum. Bu dizi içinde nokta atışı bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

Şerif Erol usta bir oyuncu olduğu için yazmak bana düşmez, hayranlıkla izledim kendisini. İyi ki varsın Şerif Erol.

Dizi çok bana hitap etmedi. Ben normalde tüm medikal dizileri izlerim ve severimde ama bu dizide beni iten bir şeyler var. Oyuncu kadrosunun enerjisini pek sevemedim. Bireysel olarak güzel ama bir bütün olarak çekici gelmedi. Ulaş Tuna Astepe ve Olcay Yusufoğlu eş olmaya devam etselerdi bambaşka görüşlerde olabilirdim. Fakat diziyi teknik olarak beğendim. Gerçekten güzel bir iş ortaya çıkmıştı. Müzikleri, kıyafetler, çekimi, kullanılan plato, geçişler, ses, ışık... hepsi çok güzeldi ve bir kusur bulamadım. İşleyişi biraz ilk bölüme göre sıkıcıydı. Bana göre temposu düşüktü, sanki bir kaç bölüm geçmiş hissi yarattı. Hikaye ve senaryo kısmı iyiydi, kurgu kısmı da güzeldi. Bana dokunan replik olmadı ama boş replikte yoktu. Medikal dizi seviyorsanız bir şans verin belki siz seversiniz.
Dipnot: 
Hayat Bugün Amerikan dizisi New Amsterdam'dan uyarlamadır.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

HAYAT BUGÜN 
Tür: Medical, Dram, Romantik
Yönetmen: Çiğdem Bozali
Senaryo: Kitap: Eric Manheimer (Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital)
Dizi: David Schulner (New Amsterdam)
Senaryo uyarlama: Ayça Üzüm, Cansu Çoban
Yapım: O3 Medya
Yapımcı: Saner Ayar
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Kanalı: SHOW TV
Başlangıç Tarihi: 19 Ekim 2022
Konu:
Başhekim Barış Güvener, İstanbul’un en eski ve en köklü hastanelerinden Hisarönü Hastanesi’ne atanır. Ancak zamanının en iyi hastanelerinden biri olan Hisarönü zor bir dönemden geçmektedir. Genç ve idealist bir başhekimin gelmesiyle ise tüm hastanenin hikayesi yeniden yazılmaya başlanır. Barış; hastaneyi ayağa kaldırmaya çalışırken; hem kendi hayatındaki zorluklarla mücadele edecek, hem de tek tek kalplerini kazandığı çalışma arkadaşlarıyla birlikte hastaları için zorlu bir savaşa girecektir.
İmkansız aşklar, kıymetli dostluklar ve dokunaklı hayat hikayelerinin yolu Hisarönü Hastanesi’nden geçerken; Barış, sevginin gücüne, umuda ve adanmışlığa bizi yeniden inandıracak ve hastanenin kapılarını İstanbul’da yaşayan herkese açacak!
Oyuncular:
Ulaş Tuna Astepe
Hazar Ergüçlü
Tansel Öngel
Hande Doğandemir
Şerif Erol
Mert Denizmen
Ayşe Lebriz Berkem
Olcay Yusufoğlu
Utku Ateş
Umay Anadolu Kaboğlu
.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Hande bence de hiç hak ettiği yerde olamadı. Bi de kızın tüm dizileri yayından kalkmasa... Ulaş'ı ve Tansel'i seviyorum ama Hazar bu dizide olmamış sanki, gerçi daha izlemedim ama fragmandan aldığım enerji buydu.
    Birde afişe bende senin gibi taktım. Metroda gittim geldim önünde bekledim gene taktım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiş gerçekten göze batıyor aşırı itici, evet Hande'nin dizileri hep kaldırıyor şansından. İlk bölümde performans olarak en iyi Ulaş'tı. :)

      Sil
  2. Afiş konusunda söylediklerine katılıyorum. Hande fazlalık da sonradan eklenmiş gibi duruyor. Orijinal diziyi ben de izlemedim ama bu dizi ilgimi çekti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci bir afiş gelmeli diye düşünüyorum. Dene bence seversin. :)

      Sil
  3. Fena değil gibi görünüyor bi ara bakınayım ben :) Teşekkür ederim ;)

    YanıtlaSil
  4. Dün eşim zaplarken gördü, durdu biraz baktık ama ben de sevemedim açıkçası.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)