Gecenin Ucunda(Dizi)

Kadir Doğulu ve Neslihan Atagül'ü başka bir dizide partner olarak izlediğim için uyumlarını çok seviyorum. Bu yüzden dizinin uyum konusunda iyi olacağını iyi biliyorum. Haliyle böyle bir uyumu izlemek için sabırsızlanıyordum. Fakat biraz sıkıldım. Yani sanki bir kaç bölüm olmuş da konu oturmuş da gibi bir işleyişi var gibiydi.

Neslihan Atagül Doğulu harika bir kadın değil mi? Hem oyunculuğunu hem güzelliğini çok seviyorum. Ekrana aşırı yakışan kadın oyuncularımızdan biri. Bu dizide psikoloji okumuş şifacılık ile ilgili bir kadına hayat veriyor. Bu tür spiritüel şeyleri sevdiğim için haliyle karakterini de sevdim.

Kadir Doğulu ve Neslihan Atagül Doğulu'yu daha önce izlediğim için nasıl gözükeceklerini biliyordum karakter anlamında da yan yana hoşuma gitti. Kadir Doğulu bana göre iyi oyuncu ve işini çok iyi yapmak için çaba sarf ettiğini duymuştum. Yani işinde titiz davranan biri. Şahsen ben karakterine önem verdiğini ve iyi yansıttığını düşündüm.

Tuba Ünsal'ın karakteri biraz kasvetli ve karanlık bir karakter. Neriman karakteri ile empati kurmaya çalıştım bölüm boyu. Fakat Neriman'ın evin en küçük oğlu tarafından büyük kandırıldığını düşündüm. Sanırım biraz saf bir karakter.

Sarp Levendoğlu dizide tuhaf bir karakteri canlandırıyor. Aşırı takıntılı bir tip ve bu takıntısı yüzünden kötülük yapacak bir tip. Fakat bir gerçek var ki Neslihan ile aşırı yakışmışlardı. Bu yüzden izleyicide ikinci adam sendromu olabilir. Haliyle karakter daha da kötü yapılabilir. Ahmet karakteri dizide en merak ettiğim karakter oldu. Bakalım karakter nasıl işlenecek...

Özge Özder diziye çok yakışmış. Bence ilk defa enerjisine uygun bir karakteri kabul etmiş. Özge'nin enerjisine baktığım zaman hep böyle spiritüel işlerle uğraşan bir insan gibi gelirdi. Dizide de böyle bir karakteri olunca çok yakıştırdım. Bence tarz olmuş.

Bertan Asllani dizinin en fitnecisi olarak gözüktü ilk bölümde. Evin büyükleri tarafından eğlence düşkünü olduğu için ciddiye alınmayan sinmiş bir karakter. Haliyle dikkate alınmamasının üzerine hırslanmış ve intikam için her şeyi yapabilecek bir karakter. Bence Bertan karakteri çok güzel oynamıştı ama şu bıyıkları ne ya?

Zuhal Olcay ve Levent Özdilek çok uyumlu çift olmuşlar. Ayrıca Zuhal Olcay'ın enerjisi ve ışıltıısı harikaydı.

Aslında hikaye güzel ama çekim ya da senaryoda sıkıntı olduğunu düşündüm. İlk bölümde bir konuyu anlayana kadar diğer konuya atlanıyordu. Bu da sahneler arasında kopukluğa sebep oluyordu. İlk bölümde karakterleri detaylı işleyip izleyiciye tanıtmaları gerektiklerini düşündüm. Ayrıca replikler çok günlük ve diyaloglar sıkıcıydı. Sadece dizinin hikayesi ve oyuncuları güzel geldi. Umarım gelecek bölümlerde senaryo, kurgu ve sahne geçişleri düzelir inşallah. Yoksa çok uzun ömürlü olmayabilir. Son olarak kombinleri sevemedim. Yanlış anlaşılmasın ama pasaj işi ya da pazar işi dediğimiz türden kıyafetler gibi geldi. Yani dizide çok zengin bir aile işleniyor ama orta halli aileler gibi giyiniyorlardı. Daha gösterişli, daha pahalı duran kıyafetler görmek isterdim. Kısacası benim gibi ya da bizim kesim gibi giyinmelerini biraz garipsedim. Çekim genel olarak iyiydi ilk sahne bir Amerikan filmi izleyecekmişim hissi verdi. Yalnız dizinin belli bir süresinden sonra sanki renk değişti gibi geldi. Yani iki farklı tarzı olan ekibin çekimiymiş hissine kapıldım. Tekrar izlemedim bölümü belki de bana öyle gelmiştir, emin olamıyorum. Tek tek değil genel olarak bakarsak dizi fena değildi. İlk bölümü karışık olmasaydı direk konuya girmek yerine karakterleri tanısaydık daha iyi olabilirdi. Son olarak şans verilebilir olduğunu düşünüyorum. Ben bir kaç bölüm daha bakacağım konu oturunca daha güzel bir dizi olacak gibi duruyor. Bence sizde bir şans verin.
Dipnot: Peride Celal'in Gecenin Ucunda adlı kitabından uyarlamadır.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
GECENİN UCUNDA
Tür: Dram, Romantik, Aile, Entrika
Yönetmen: Barış Erçetin
Senaryo: Peride Celal - Gecenin Ucunda (roman)
Senaryo Uyarlama: Başar Başaran, Emre Özdür
Yapım: TMC Film, Âlim Yapım
Yapımcı: Erol Avcı, Kadir Doğulu
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Kanalı: STAR TV
Başlangıç Tarihi: 5 Ekim 2022
Konu:
İş hayatında mutlu olamayıp başkalarını iyileştirmenin peşine düşen Macide, kendisini bulmak için çıktığı yolda aşkla sınanıp daha önce hiç tanık olmadığı bir dünyanın içine girecektir...
Oyuncular:
Neslihan Atagül Doğulu
Kadir Doğulu
Tuba Ünsal
Sarp Levendoğlu
Zuhal Olcay
Özge Özder
Bertan Asllani
Kaan Taşaner
Bestemsu Özdemir
Levent Özdilek
Ebru Aykaç
Şencan Güleryüz
Aysun Metiner
Gonca Yakut
Aleyna Özgeçen
Kerim İlhan
Hazal Şenel
Seyda Bayram
Cem Avnayim
Tugay Bahşi
Ufuk Tevge
Kuzey Kaya
Ubeyt Ünal
Oya Ünal
.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. İlginç bir ilk bölümdü bu işin sonu nereye bağlanacak bayağı bir merak ettim açıkçası.

    YanıtlaSil
  2. Fragmanları izledikçe Neslihan ve Kadir Doğulu çiftinin dizide nasıl olacağını merak ediyordum ben de. Denk getirip izleyemedim ama bu sezon ilgimi çekebilen nadir dizilerimizden :))

    YanıtlaSil
  3. Dizinin ilk bölümü baya enteresan gelmişti. Ama sonra saçmaladı :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)