Darmaduman(Dizi)

Bu gün mis gibi bir dizi başladı. Tam beklediğim ve istediğim tarzda yazıldığını düşündüm. Gerçi bölüm finalini anlamadım ama bölüm boyunca nasıl işleyişi oldu nasıl başladı nasıl bitti anlamadım. Damla Serim aşırı akıcı bir işleyiş yazmış. Bu da ilk bölümün dinamik olmasını sağlamış. Ben bölüm boyunca gülümseyerek ve heyecanla izledim. Bu yüzden de ilk bölümü çok beğendim.

Mert Yazıcıoğlu'nun kendine özel bir enerjisi var. İlk oynadığı diziden bu yana takip ederim kiminle partner olursa olsun karşısında ki oyuncuyu yükseltiyor ve kiminle oynarsa oynasın o kişi ile yakışıyor. Bu dizide de Hafsanur'u aşırı yükseltmişti. Hatta Aslıhan ve Aytaç'ı da yükseltmişti. Aytaç ile bile çok yakıştırdım o derece yani. Bence bölümün kahramanı duruşuyla, mimikleriyle, oyunuyla açık ara farkla Mert'ti. Mert kardeşim olsun Kerem'e aşık oldum o derece.

Hafsanur Sancaktutan'ın mıy mıy bir hali var. Böyle içine içine konuşuyor, o konuşmayı başka biri yapsa itici olabilir ama Hafsanur'a çok yakışıyor. Yalnız bu durum hoşuma gitse de oyunculuğunu biraz gölgeliyor. Yani ses tonunu tam ayarlayamıyor. Diksiyonu ne kadar iyi olursa olsun duygu değişimlerine göre sesini kullanamadığı için dikkatimi çekiyor. Bu dizide de yine karakterine sesini uyarlayamadığı için diğer üç oyuncuya göre oyunculuğu havada kalmış gibiydi. Sanki tam olarak bütünleşememiş hissi yarattı.

Aslıhan Malbora'ya bayılıyorum, tam bir karakter oyuncusu. Hangi karakteri oynarsa oynasın o karakteri üzerine resmen giyiyor. Birde cilveli mimikleri var ya o cilveli mimiklerini yaptığı zaman kocaman sarılasım geliyor. Resmen al beni al beni diyor. Bu yüzden Ece karakteri için nokta atışı yapıldığını düşündüm. Mert ile ikiz olarak uyumlulardı, Aytaç ile kimyalarına bayıldım. Mert ile çift yazılsaydı nasıl dururlardı bilmiyorum ama Aytaç ile doğru seçim olduğunu düşündüm. Boyu boyuna, teni tenine uygun bir seçim olmuş.

Aytaç Şaşmaz son projesinden sonra uzunca bir süre ara verecek gibi gelmişti. Bu proje ile karşımıza çıkmasına sevindim. Karakterinin saçlarını hiç sevmedim. Kısa, salon erkeği saç tipini yakıştırıyorum Aytaç'a. Asi havası hoşuma gitti ama saçları fazla bakımsız duruyordu, ilerleyen bölümlerde değiştirirler inşallah. Aslıhan Malbora ile Aytaç çok tatlı olmuşlardı. Dizinin ilk bölümüne göre Aytaç'ın performansı gayet güzeldi. Yalnız sanki biraz sorunlu bir karakter çıkacakmış hissi verdi bana. Özellikle ailesi ile ilgili bir şeyleri olacakmış gibi. Başrol dörtlüye bakınca en sorunlu karakter Aytaç'ın karakteri sanki... Bu yüzden nasıl işlenecek en çok merak ettiğim karakter oldu Evren karakteri.

Nur Fettahoğlu ve Necip Memili, Mert ve Aslı'nın anne ve babası karakterine hayat veriyorlar ve harika çift olmuşlar. Tüm çiftlerin içinde dizide en sevdiğim çift ikisi oldu. Gerek oyunlarındaki uyumları, gerek kimyaları, gerek fiziksel uyumları ile kusursuz çift olmuşlardı.

Dizi anladığım kadarıyla Necip Memili ve Metin Coşkun'un ilişkisi üzerine kurulu. Yani konu ve işleyişin temeli baba oğul ilişkisine dayanıyor. Haliyle Necip Memili ve Necip Memili dizinin kilit karakteri. Bu yüzden genç oyuncuların yanı sıra Nur Fettahoğlu ve Necip Memili'yi de ağırlıklı olarak izleme şansımız olur diye düşünüyorum.

Meral Çetinkaya ve Metin Coşkun dizinin usta oyuncuları... Bu yüzden genç oyuncuların şanslı olduğu bir iş olmuş. Eminim bu iki değerli oyuncumuzdan çok şey öğrenecekler, eğitim alacaklardır. Tabii ki tüm kadro içerisinde bu iki değerli oyuncumuzun sahneleri bambaşkaydı.

Kadroya ekleme olmazsa kadronun oyuncu sayısı tam istediğim gibi olmuş. Çok kalabalık kadro olduğu zaman karakterler derinlemesine işlenmiyor, hep yüzeysel günlük şekilde gidiyor. Fakat az olduğu zaman karakterleri daha iyi anlamamız sağlanıyor. Bu dizinin de bu şekilde olacağını düşünüyorum. Dizide tüm oyuncuların oyununu beğendim bir tane bile olmamış dediğim oyuncu yoktu. Dizinin konusu, işleyişi çok iyiydi, replikleri güzel yazılmıştı ama daha anlamlı, ağır cümleler duymak isterdim.

İlk bölümü Kerem'in gözünden izlemek hoşuma gitti. Hep Kerem mi anlatacak bilmiyorum ama umarım Kerem'in gözünden izleriz diziyi. Ben orijinalini izlemedim zaten yaşımda yetmiyor, dizi yayınlandığı zaman ben bir yaşında çocukmuşum. Bu yüzden orijinal gibi izledim ve hoşuma gitti. Yalnız dizi fazla dijital bir iş. Bu yüzden izleyici çeker mi emin olamadım. Birinci bölümün reyting sonuçları tamamen sürpriz olacak. Dizide Hafsanur'un kıyafetlerini ve makyajını hiç sevmedim. Tek güzel giyinmeyen karakter Hafsanur'du ve fiziği güzel bir kadın. Özellikle doğum günü partisi sahnesinde görünüşünü garipsedim.

Dizinin çekimini, kullanılan mekanları, ışık ve görüntü açılarını çok beğendim. Geçişler güzeldi ama sanki ilk bölüm biraz aceleye gelmiş gibi hissettim. Bölüm finali pat diye bitti ne oldu anlamadım. Birde Toygar Işıklı yine harika müzikler yapmış beni benden aldı ama kim müzikleri yerleştirdiyse bölüm boyu replik duymaya çalıştım. Sahnelere müzik ön planda yerleştirilmiş ve sahnedeki konuşmalar duyulmuyordu. Hatta ben normalde televizyon sesini en yüksek 11'de kullanırım evde sessiz bir yaşam tarzımız var ama diyalogları duymak için 25' çıkardım. Bu duruma ilerleyen bölümlerde çözüm bulunmazsa kötü olur. Seslerin ön planda değil arka planda sahneyi destekleyici olması lazım. Bu kadar güçlü ve iyi müziklerin sahneyi yükseltmesi lazımken rahatsız edici bir durum haline gelmesi üzücü oldu. Dizide tek bulduğum kusurda müzik konusu oldu zaten. İlk bölümün günahı olmaz ufak tefek sorunlar elbet olacaktı. Bu yüzden müzik ve bölüm finali beni çokta rahatsız etmedi. Genel baktığım zaman dizi her şeyi ile hoşuma gitti. Bu yüzden gönül rahatlığı ile size önerebilirim. İnternet üzerinden de olsa diziyi muhakkak izleyin.
Dipnot:
Dizi, Amerikan yapımı Beverly Hills, 90210 dizisinden uyarlanmıştır.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

DARMADUMAN
Tür: Gençlik, Dram, Romantik, Aile
Yönetmen: Deniz Yorulmazer
Senaryo: Darren Star (Beverly Hills, 90210)
Senaryo uyarlama: Damla Serim
Yapım: AY Yapım
Yapımcı: Kerem Çatay
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Kanalı: FOX
Başlangıç Tarihi: 27 Ekim 2022
Konu:
Ailevi sebeplerle Eskişehir’den İstanbul’a taşınan Servet Ailesi bambaşka bir çevreye girerler. Başladıkları özel üniversitedeki ortama uyum sağlamaya çalışan ikizler Kerem ve Ece burada kendilerine hiç benzemeyen insanlarla tanışacak, bir yandan büyüme sancıları içinde yetişkinliğe doğru adım adım yol alırken bir yandan da kendilerini keşfedecekleri arayışlar, hatalar ve ilk aşkın heyecanlarıyla savrulacakları, adına gençlik denen uzun bir yolculuğa çıkacaklardır.
İkizler büyüme sancılarıyla sınanırken babaları Harun 25 yıldır ayak basmadığı baba evine geri dönmek zorunda kalınca baba oğul arasındaki küslük derin hesaplaşmalarla tüm aileyi zorlayacaktır. Anneleri Beliz ise kendini keşfedeceği yeni bir döneme girecektir.
İkizlerin dedesi Asaf ve babaanneleri Ayla, 25 yıl sonra oğulları ve torunlarıyla aynı çatı altında yaşamaya başladıklarında girecekleri çatışmalarla büyümenin ve olgunlaşmanın bir ömre yayıldığını anlayacaklardır.
Oyuncular:
Mert Yazıcıoğlu
Hafsanur Sancaktutan
Aslıhan Malbora
Aytaç Şaşmaz
Nur Fettahoğlu
Necip Memili
Aslı Orcan
Meral Çetinkaya
Metin Coşkun

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Bu diziyi merak ediyordum. Ben fragmanlarda Hafsanur ve Mert'i yakıştırmamıştım. Mert görüşünü itibariyle hep bir çocuğumsu Hafsanur yanında büyük kalmıştı ama bakalım bölümü izlerken ne düşüneceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüncelerini merak ediyorum. :)

      Sil
    2. İzledim geldim. Evet valla Mert ve Hafsanur olmuş. O enerji bana geçti izlerken. Ayrıca Mert o çocuksu tavırdan da sıyrılmış gibiydi. Hafif bıçkın havası bana kendini sevdirdi. :) İzlerim ben, zaten olaylar hiç bitmeyecek gibi.
      Bir de arabaya gidip çarpmasına bayıldım ya aynı ben. :D Bi bedel ödenecekse böyle olmalı. :D

      Sil
    3. Düşüncelerimiz birbirine yakın beğenmene sevindim. :)

      Sil
  2. Az önce okudum da durum kötü gidiyormuş sanırım. Kalemine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, evet reytingleri pek iç açıcı değil. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)