Yalı Çapkını(Dizi)

Bu sezon çok beklediğim dizilerden ikincisi de başladı. Aslında ben bu gün neredeyse yayın günü olduğunu unutuyordum akşam beş gibi aklıma geldi. Beklediğim diziler art arda başlayınca bende de tarihler karıştı. Neyse ki sorunsuz izleme şansım oldu.

Diziyi beğendim ama bilirsiniz ki Gülseren Budayıcıoğlu'nun hikayeleri uyarlanırken rahatsız edici şekilde uyarlanır. Yani nasıl yazsam bilemiyorum yanlış bir şey de yazmak istemiyorum ama izleyicinin tepki vereceği, kadını biraz tuhaf duruma düşüren sahneler oluyor. Bu yüzden ilk bölümde sadece o sahnelerden rahatsız oldum.

Fakat ''gerçek bir hikayeden'' uyarlandığı için muhtemel olarak o sahnelerin çekilmesi gerekliydi. Bu yönden baktığım zaman sahnelere tepki veremiyorum. Birde zaten böyle sahnelerin olacağı belli, ilk defa uyarlama yapılmıyor bunu bile bile izleyip tepki vermek samimiyetsiz geliyor.

Bunun haricinde diziyi çok beğendim ve beklediğime değdi. Dizinin kadrosu şampiyonlar ligi gibi maşallah kendini ispat etmiş popüler tüm oyuncuları ikna etmişler. Vallahi gözlerimiz şenlendi.

Afra Saraçoğlu'na bayılıyorum. Hem çok güzel hem de iyi oyuncu. Açıkçası birazda kıskanıyorum. Çünkü yaşını aldıkça aynı yaşta kalıyor, keşke bende öyle olsam. İlk bölümde karakterinin asi oluşu hoşuma gitti. Bölüm boyunca performansı güzeldi.

Mert Ramazan Demir ve Afra Saraçoğlu'nu başka bir projede izlemiştik. Ben o dizide de ikisini yakıştırmıştım ama bazı şeyler yarım kaldığı için tekrar bir arada görmeyi dilemiştim. Dileğim kabul oldu sanırım tekrar görme şansım oldu. İnşallah dizi uzun soluklu olur da bol bol izleme şansımız olur. Ben ilk bölümde karakterinden rahatsızlık duysam da Mert Ramazan Demir'in performansını beğendim. Farklı bir tip ve farklı bir enerjisi var.

Beril Pozam'ı çok seviyorum ama sektörde kıymeti bilinmiyor. Şimdi belki diyeceksiniz ki çok iyi dizilerde oynadı ama öyle değil. Sadece iyi dizilerde oynaması hakkı olan karakterde oynaması ile aynı değil. Beril Pozam gerçekten başrol olmayı hak eden genç bir oyuncumuz ve asla hak ettiği yerde değil. Bölüm boyunca severek izlesem de ne zaman başrol olacak acaba diye düşünmekten kendimi alamadım.

Diren Polatoğulları her karakterin oyuncusu diyebileceğimiz kıymetli bir oyuncumuz ama ben bu karakterini asla sevemedim. Gerçekte de böyle babaların olması beni çileden çıkarıyor ve izlemeye katlanamıyorum, ruhum kararıyor. Maalesef izleyip ay ben ne şanslıymışım diyemedim. Başka kız çocuklarının benim kadar şanslı olamaması beni üzüyor. Her dizi bir gerçeği anlatır bu dizide de böyle bir baba gerçeği var. Diren Polatoğulları o kadar iyi oynadı ki nefret ettim.

Emre Altuğ beni aşırı şaşırttı. Şöyle ki dizinin kadrosuna baktığımız zaman hepsi oyuncu ve kendini misliyle ispat etmiş oyuncular. Emre Altuğ ise şarkıcı oyuncu. Buna rağmen usta oyuncu Çetin Tekindor'un karşısında bile ezilmeden oynaması beni çok şaşırttı. 93'ten bu yana oyunculuk yapıyor ama bu kadar ağır bir kadroda fire vermemesi harikaydı. Belki çok fazla dram seçmemesinden kaynaklı olarak böyle düşünüyorum biliyorum.

Çetin Tekindor ve Şerif Sezer hakkında yorum yapmam haddim değil. İyi ki böyle kıymetli oyuncularımız var.

Dizinin teknik kısmı efsaneydi hiç bir sıkıntı, sorun göremedim. Müzikleri fazla güçlü geldi, son iki sezonun en güçlü müziklerini duyduğumuzu düşündüm. Çekilen mekanları çok beğendim yalıda konakta çok güzeldi. Seçilen kıyafetler konusunda emin olamıyorum. Hikaye zoraki bir evlilik üzerinden gidecek gibi görünüyor bunu sevdim. Ama işlenişin sahnelerini sevemedim. Spoiler vermek istemiyorum, izleyince ne demek istediğimi anlayacaksınız. İlk bölümün repliklerini sevmedim, sadece Seyran karakterinin gelecek için düşüncelerinin olduğu kısımları sevdim. Sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla dizinin ilk bölümü çok linç yedi ve ilginçtir çok fazla kişi beğendi. Bende beğenenler kısmındayım, çünkü beklediğim şekilde işlendi. Rahatsız edici sahnelerden rahatsız olmazsanız şans vermelisiniz.
Dipnot: Hikayesi Gülseren Budayıcıoğlu’na ait.
 Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
YALI ÇAPKINI
Tür: Dram, Romantik, Aile, Entrika
Yönetmen: Burcu Alptekin
Senaryo: Gülseren Budayıcıoğlu (Hikaye)
Senaryo Uyarlama: Mehmet Barış Günger
Yapım: OGM Pictures
Yapımcı: Onur Güvenatam
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Cuma
Yayın Kanalı: STARTV
Başlangıç Tarihi: 23 Eylül 2022
Konu:
Gaziantepli Korhan Ailesi’nin direği Halis Ağa’nın (Çetin Tekindor) el bebek gül bebek yetiştirilmiş torunu Ferit’in (Mert Ramazan Demir) evlenmesine karar vermesiyle gelişecek olayları konu alıyor.
Oyuncular:
Afra Saraçoğlu
Mert Ramazan Demir
Çetin Tekindor
Şerif Sezer
Gülçin Şantırcıoğlu
Emre Altuğ
Gözde Kansu
Ersin Arıcı
Beril Pozam
Doğukan Polat
İrem Altuğ
Öznur Serçeler
Hülya Duyar
Diren Polatoğulları
Sezin Bozacı
Yiğit Tuncay
Buçe Buse Kahraman
Cansu Fırıncı
Selen Özbayrak
Umut Gezer

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Dizi pek ilgimi çekmemişti ama incelemeni okuyunca biraz merak ettim diyebilirim abla. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şans vermek istersen vermelisin canım. :)

      Sil
  2. Ben bu dizinin konusunu bir türlü çözemedim yarın akşam bakacağım inşallah. :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)