Aldatmak(Dizi)

Günlerdir beklediğim, her fragmanında heyecanlandığım Aldatmak sonunda başladı. Bu sezon beklediğim üç diziden biri olduğu için haliyle pürdikkat izledim. Beklediğime değdi mi diye sorarsanız hem değdi hem değmedi. Çünkü başı hareketli ortaları durgun sonlara doğru yine hareketli oldu. Açıkçası ortalarda biraz sıkıldım ama konuyu anlamamız için böyle yapıldığını da biliyorum. Yine de orta kısımlarını izlerken beşinci bölümü izliyormuş hissi aldığımı itiraf etmeden edemeyeceğim.

Vahide Perçin ne güzel bir kadın değil mi? Kendi has farklı bir güzelliği var ve yıllar geçmesine rağmen güzelliğinden hiç bir şey kaybetmiyor. Resmen şarap gibi bir kadın. Bölüm boyunca etkileyici oyunculuğu ile ezdi geçti. Öyle hisli, öyle inanarak oynamış ki enerjisini kalpten hissederek izledim. Gerçek bir usta sanatçı.

Ercan Kesal'ı dizide görmekten çok mutlu oldum ama ilk bölümde çok az sahnesi vardı. Ben daha fazla olacağını düşünmüştüm. Bu arada Vahide Perçin ile acayip yakıştırdım. İlerleyen bölümlerde çift olsalar çok güzel olur. İlk bölümde çok az gözükmesine rağmen oyunculuğunu hissettirdi.

Mustafa Uğurlu'nun karakterine bölüm boyunca sinir oldum. Meşhur listemize ön sıralardan giriş yapmayı başardı. Tarık gibi adamlar maalesef var. Ya iki kadın bilmiyor ya da metres dediğimiz durum yaşanıyor. Bu erkeklerin demeyeceğim, çünkü günümüzde kadınlarda yapıyor. Bu yüzden böyle insanlar yazmak istiyorum, bu insanlar neden böyle saçmalarlar ki neden yetmez bir aile, bir partner hiç anlamam. Karakteri izlerken de bölüm boyunca bunu düşündüm. Yani sadakatsizlik yapmak istiyorsan boşanabilirsin, partnerine açık olabilirsin. Bu şekilde iki üç kişinin canı yanmaz hem de istediğin hayata kavuşursun. Ay uzun yazdım kusura bakmayın ama çok sinir oldum. İki kadında sadakatli eş sanıyor birbirinden haberi yok, haliyle iki kadında masum daha fazla gıcık oldum. Tarık keşke ölsen.

Yusuf Çim'e dram çok yakışıyor. Yusuf niye gençliğinin en güzel yıllarında romantik komedi dizilerinde kendini harcadı acaba, izleyici iki dizidir fark ediyor nasıl yetenekli oyuncu olduğunu ve üzücü bir durum. Çünkü eğer o günlerde dramı seçseydi bu gün bambaşka bir seviyede olabilirdi. Ben bölüm boyunca Yusuf'un performansını severek izledim. Çok güzel ağlıyor, çok güzel gergin hali yansıtıyor, çaresizliği yüzünde ve beden dilinde hissettiği içinde izleyiciyi performansı ile etkiliyor. İlk bölüme göre çok çok iyiydi.

Feyza Sevil Güngör, izlemediğim dizilerde oynadığı için performansını ilk defa izlediğim bir oyuncu. Oyununu sevdim ama mimiklerini tam kullanmadığını düşündüm. Bu da bir şeyler eksikmiş hissi verdi bana. Belki karakteri ile tam bütünleşememiştir kim bilir.

Aldatmak'ı izlerken hep ''bu ailenin yalan dillerine pelesenk olmuş'' dedim. Güzide'nin tüm ailesi yalancı. Kızı yalancı, oğlu yalancı, kardeşi yalancı, kocası yalancı ve yalan dolu bir hayatta bir orkide güzelliğinde Güzide tek başına kalmış.

Açıkçası benim kafamda dizi için şöyle bir senaryo vardı. ''Tarık eşini aldatıyor ve bir metresi var. Bu metresi de Güzide'yi bile bile çocuk yapmış. Sonra Güzide'nin çocukları bu olayı duyuyor ve yoldan çıkıyor. ''

Fakat izlediğim zaman bambaşka bir olay işlendi. Aldatmak ismi bana eşin aldatması olarak gelmişti. Tüm ailenin Güzide'yi aldatması büyük sürpriz oldu. Bence diziyi klasik hikayeden ayıran kısımda bu. En azından ben kendi adıma böyle işlenmesine sevindim. Çünkü yazılarıma okuyorsanız bilirsiniz ki metres dizilerini izlemem. Haliyle bu diziyi de izlemek istiyordum böyle olması devamlı izlemem için iyi oldu.

Dizide kullanılan kıyafetlere bayıldım. Uzun zamandır güzel giyindirilen karakterleri görmüyordum, tüm karakterlerin zevkli giyindiğini görünce gözüm bayram etti. Ve ayrıca dizinin geçişlerine de bayıldım, yine uzun zamandır geçişleri bu kadar iyi dizi görmüyordum. Seçilen mekanları sevdim, müziklerini sevdim, renk tonlarını sevdim. diyaloglar biraz daha dolu olabilirdi tek o kısmı sevmedim. Kitaptan çıkmış gibi hissettiren anlamlı cümleler bekledim bölüm boyunca. Demek istediğim fazlaca günlük konuşma şeklinde gitti. Birde ortalara doğru aşırı sıkıldım. Ama genel olarak her şeyini sevdim. ben bu diziyi düzenli olarak izlemeyi planlıyorum. Bu yüzden gönül rahatlığı ile öneririm. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

ALDATMAK

Tür: Dram, Romantik, Aile, Entrika
Yönetmen: Murat Saraçoğlu
Senaryo: Yıldız Tunç
Yapım: Tims&B Productions
Yapımcı: Timur Savcı, Burak Sağyaşar
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Kanalı: ATV
Başlangıç Tarihi: 22 Eylül 2022
Konu:
Güzide, saygıdeğer bir aile mahkemesi hakimidir. Pek çok evliliği yıkımdan kurtarmış, birçok çocuğun hak ettikleri şefkat ve sevgiyi görmesini sağlamış, her zaman adaletin yanında olmuş dürüst ve prensipli bir kadındır. Kocası ve iki çocuğuyla örnek bir aile olduklarını, onurlu bir hayat yaşadıklarını, evliliklerinin bundan sonrasının alışılmış bir sevgi, mutluluk ve huzur içinde geçeceğini sanmaktadır. Bir gün Güzide'nin tesadüfen çektiği bir ilmek çorap söküğü gibi ilerler ve mutlu sandığı ailesinin sıcak bir yuva değil, kumdan bir kale olduğunu anlamaya başlar.
Oyuncular:
Vahide Perçin
Ercan Kesal
Mustafa Uğurlu
Yusuf Çim
Cem Bender
Caner Şahin
Feyza Sevil Güngör
Asena Girişken
Cem Sürgit
Meltem Baytok

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Vahide Perçin 'i ben de çok beğeniyorum, gerçekten çok güzel bir kadın. Oyunculuğu da öyle. Sırf onun için izleyebilirim ben de diziyi:)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)