Bir Küçük Gün Işığı(Dizi)

ATV'nin bitmek bilmeyen bir afiş problemi var. Hangi yapım olursa olsun ATV'de dizi yapıyorsa afişleri bir tuhaf oluyor. Bu yüzden de her seferinde dizileri konusunda yanılıyorum. Bu dizinin afişini gördüğüm zaman ''bu dizi buram buram ben tutmam diyor.'' dedim. Arkadaşlar afiş her şey demek şu afişlere biraz daha mı önem versek ne...

Dizinin afişine göre karar verdiğim için açıkçası hiç bir umudum yoktu. 
İlk bölümü izlerim fikir edinirim ve yazı yazar geçerim diye düşünüyordum ama beni yanılttı. Dizinin hikayesi, konusu, işleyişi bir yana kurgusu on numara beş yıldız olmuş. Resmen beni jeneriğinden itibaren kendine çekti. Aşırı enerjisi güzel gelen bir dizi olduğunu düşündüm. Dizinin reytingleri iyi olur ve ya olmaz bilemiyorum ama dizi yüksek reytingleri hak eden bir dizi olmuş.

Seray Kaya diziyi oynamadı yaşadı. Bölümün ilk kahramanı kesinlikle Seray Kaya'ydı. Ölüm acısını, hayal kırıklığını ve çaresizliği o kadar güzel betimledi ki kalbime işledi. Elif'in miadı olan kaza ve sonrasında dibe vurması ve dibe vururken her duyguyu izleyiciye iyi geçirmesi ne kadar yetenekli ve üstün bir oyunculuğu olduğunu bize gösterdi. Kesinlikle Seray Kaya başka ülkede olsaydı şu an bambaşka yerlerde olurdu. Dizilerde başrol olsa da hak ettiği yerde olduğunu düşünmüyorum. İlk bölüm olmasına rağmen çok başarılıydı.

Berk Oktay'ın ilk bölümde çok sahnesi yoktu. Fakat olduğu sahnelerde de etkili olduğunu düşünüyorum. Seray Kaya ile yakışıp yakışmadığını tam olarak anlayamadım. Bir iki tane sahneleri olduğu için fiziksel olarak nasıl durduklarını bilemedim. Kimyaları uymuş gibi gözüküyordu. Bölümler ilerledikçe daha net anlarız diye düşünüyorum.

Azra Aksu bölümün ikinci kahramanıydı. Geçen yaz, yaz dizisinde severek izlemiştim. Orada biraz daha minikti, şimdi biraz daha büyümüş. Yaşına rağmen şaşırtıcı bir yeteneği var. Sanki küçük bir kız çocuğu değil de büyük bir insan karakteri oynuyormuş gibi performans sergiledi. Spoiler vermek istemiyorum bu yüzden detaylı yazmayacağım ama Seray Kaya ile olan bir iki sahnesinde gözlerim doldu. Biraz daha dizi devam etseydi muhtemelen ağlardım. Güneş karakteri için Azra nokta atışı olmuş.

Esra Dermancıoğlu'nu ne zaman tatlı, iyi bir kadın karakteri ile göreceğiz acaba... Ah be Esra! Her dizide mi entrikacı, kötü kadın olursun... Esra bu dizide de çok fena ama bu sefer yenge değil, evin gaddar annesi karakterinde. İlk bölüme rağmen on numara beş yıldız performans çıkardı.

Tuğçe Açıkgöz'ü daha evvel üç dizide izledim bu dizi ile dördüncü kez izliyorum ama oyununu bir türlü sevemiyorum. Ağzının hafif açarak dudaklarını şöyle öne doğru yaptığı bir mimiği var, o mimik yüzünden oyunculuğu beni itiyor. Aslında ortalama bir oyunculuğu var ve çoğu kadın oyuncudan iyi oyun sergiliyor ama mimikleri her şeyi bitiriyor. Yine de güzelliğini ekranda görmekten memnunum. Dila/Petek karakteri şimdilik kötü bir karakter gibi gözüküyor ama bir o kadar da gizemli bir karakter. Nasıl bu hale geldiğini merak ettiğim tek karakter.

Şeyma Korkmaz'ı günlük dizisinden bu yana takip ederim. Gerek magazinsel yaşamıyla, gerek rol aldığı projelerle sessiz ilerleyen bir oyuncu. Bu şekilde tanıdığım için oynadığı karakter biraz garip geldi. Karakteri sinsi ilerleyen ve hedefinin patron olduğunu düşündürttü. Karakter nasıl şekillenir bilemiyorum ama büyük bir ihtimal kötü olacak ya da kötülerin tarafında olacak bir karakter. İlk bölüme göre performansı güzeldi.

Dizinin yönetmeni Emre Kabakuşak, haliyle ben teknik kısmını ayıla bayıla beğendim. Dört dörtlük bir iş çıkarmışlardı emeklerine sağlık. Fakat kadınların kıyafetlerini hiç beğenmedim. Özellikle Şeyma Korkmaz, Tuğçe Açıkgöz ve Esra Dermancıoğlu'nun kombinleri hoşuma gitmedi. Hele Esra Dermancıoğlu sanki 90'lı yıllarda kraliyet ailesinden çıkmış gibiydi. Belki yaşlı dursun diye öyle seçilmiştir emin değilim ama yaşına uygun değildi. Müziklerine bayıldım, jenerik kısmı beni benden aldı. Sözlü jenerik kimin aklına geldiyse çok başarılı olmuştu. NGM yapımın geçen sezonda yaptığı dizide de jenerik yine sözlüydü yanlış hatırlamıyorsam tekrar sözlü jenerik yapması hoşuma gitti. Replikleri vurucu ve güzeldi günlük diyalogların yanı sıra anlamlı sözlerde vardı. Konusu bildiğimiz ama işleyişi farklı olan bir iş olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak geneline baktığım zaman ben her şeyi ile beğendim. İzlenebilir, güzel bir dizi olduğunu düşünüyorum. Ekibin emeklerine sağlık. Eğer vaktiniz varsa ve dizi arıyorsanız kaçırmamanızı tavsiye ederim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
BİR KÜÇÜK GÜN IŞIĞI
Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Emre Kabakuşak
Senaryo: Özgür Evren Heptürk
Yapım: NGM yapım
Yapımcı: Nazlı Heptürk, Uğur Türkmen
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Pazartesi
Yayın Kanalı: ATV
Başlangıç Tarihi: 5 Eylül 2022
Konu:
Tüm ezberleri bozarak her şeye yeniden başlamak zorunda kalan Elif'in karanlıktan gün ışığına çıkma hikayesini konu alıyor. 10 yıldır bir yalanın içinde yaşayan Elif'in hayatı bir haberle alt üst olur. Çaresiz genç kadının yolu zengin iş adamı Fırat ile beklenmedik bir şekilde kesiştiğinde ise her şey daha da karışır.
Oyuncular:
Seray Kaya
Berk Oktay
Azra Aksu
Esra Dermancıoğlu
Şeyma Korkmaz
Tuğçe Açıkgöz
Güneş Hayat
Yılmaz Adam Bayraktar
Beran Kotan
Gizem Ünsal
Yiğit Yapıcı

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Bende bu sabah izledim ilk bölümü ve merakımı celbetti, ikinci bölüme de bir bakarım. :)

    YanıtlaSil
  2. Her yer dram oldu, komedi yapsınlar artık içimiz şişti -_-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komedi ve sitcom tutmuyor ülkemizde maalesef. Bu yıl ki romantik komedi dizilerinin reytinglerinden bu durum çok net anlaşılıyor. :)

      Sil
  3. Yeni gördüm ben fragmanlarına bile denk gelmedim :) Bakınırım bi ara :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)