2021- 2022 Sezonu Türk Dizilerinde Oyunculuğu Hoşuma Giden 5 Erkek Oyuncu

Bu yazıyı geçen sezon yazdım mı hatırlamıyorum. Sanki yazmadım ya da yazmayı unuttum gibi hatırlıyorum. Açıkçası önceki yazılarıma da bakmak istemedim. Çünkü okuyunca bir önceki yazımdan etkileniyorum ve sanki aynı yazıyı sizlere okutmuşum gibi hissediyorum. Bu da haliyle saygısızca bir hareket gibi geliyor. Ben bu yıl tüm dizileri değil de yani 2021 eylül ayından 2022 ağustos ayına kadar olan dönemden değil de 2022'nin son dizilerinden sizin daha net hatırlayabileceğiniz oyunculardan bir liste yapmak istedim. Sezona baktığım zaman bu sezon erkek oyunculardan çokta beğendiğim olmadı.

Bu sezon bence kadın oyuncuların sezonu oldu. Kadın oyuncuların daha popüler olduğu, oyunları ile izleyicinin daha çok sevdiği bir sezon olduğunu düşünüyorum. Şimdi belki yazacaksınız şu yakışıklı oyuncu vardı bak şu oyuncu öne çıkmıştı diye ama benim bahsettiğim tamamen oyun ile ilgili bir durum. Küçük yaşta olan izleyicileri değil genel izleyiciyi baz alarak böyle olduğunu düşünüyorum. Kısacası genç erkeklerden pekte oyunculuğu iyi olan çıkmadı. Bu da beni çok zorladı. Kadın oyuncuların listesini yapmak saniyelerimi almazken erkek oyuncular için tek tek dizilere bakmam gerekti.
Peki hangi oyuncuları seçtim bir bakalım;

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.


Fatih Berk Şahin dizilere bakıp seçmediğim tek erkek oyuncu oldu. Çünkü bu yazıyı hazırlamadan önce Hakim dizisinden bu yana aklımdaydı. Fatih Berk Şahin'i önce Seyyar adlı puhutv dizisinde gördüm. Sonra Geçen Yaz adlı Netflix filminde karşıma çıktı. Bu yapımlarda zaten gözüme girmişti ama bu sezon iki dizide oynayarak daha iyi oyununu görme fırsatım oldu. Yalancı dizisinde zaten çok iyiydi ama bence Hakim'de kendi kulvarının zirvesini buldu. Ve tüm dizilerdeki genç yeni erkek oyunculara baktığım zaman Fatih Berk Şahin bambaşka bir yerde. O kadar gerçekçi, o kadar uyumlu ve sanki usta bir oyuncu gibi karşısındaki genç oyuncuların oyunlarına hakim olması beni çok etkiledi. Ve izleyici olarak eğer şans verilirse bu gün popüler olan televizyonda izlemeye can attığımız oyuncuların kulvarında olabilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Katılırsınız katılmazsınız tartışılır ama ben Fatih Berk Şahin'i değeri bilinirse geleceğin jön'ü olarak görüyorum. Kısacası oyunu abartılması gerekiyor ve hak ediyor.

Demirhan Demircioğlu, iyi oyuncuların olduğu ama talihsiz bir yapım ile karşımıza çıktı. Bana göre dizide çiçek gibi açtı ve benim dikkatimi çekti. Hatta sadece benim değil diziye şans verenlerin de dikkatini çeken bir yeni oyuncumuz oldu. Yeteneğinin yanı sıra doğal ve gerçekçi oynaması hoşuma gitti. Şans ve kader işi ama İçimizdeki Ateş yerine yaz dizilerinden bir okul dizisinde oynasaydı bambaşka bir şekilde kariyerine başlamış olurdu. Umarım bundan sonra senaryosu güzel bir dizide görürüz. Bu listede olması gerektiğini düşündüm.


Durukan Çelikkaya bu listede neden var diye düşünebilirsiniz. Aslında eski bir oyuncu (2011 yılından bu yana çocuk oyuncu) ama çocuk oyuncu olarak karşımıza çıktı. Şimdi genç bir yetenek olarak değerlendirmek istedim. İzleyicinin de konuştuğu bir oyuncu oldu. Tozluyaka dizisinin Vefa'sı olarak harikalar yarattı. Hatta ilk bölümde diziden çıktığı için konuk oyuncu gibi geçmiş sahnelerde gözüküyor çokta gözükmüyor ama adından söz ettirmeyi başardı. O yüzden listemde olması gerektiğini düşündüm.

Can Bartu Arslan'da Durukan Çelikkaya gibi eski ama çocuk oyuncu olduğu için genç yetenek listeme aldığım bir oyuncu oldu. Annem Uyurken adlı bir dizi vardı ilk orada gördüğümü hatırlıyorum zaten gerisi geldi ve listedeki diğer oyunculara göre eski ama güncel olan tek oyuncu oldu. EDHO dizisinde zirveyi buldu (Diziyi tüm Türkiye izledi herhalde Ömer Çakırbeyli'yi bilmeyen yoktur.) ama genç izleyici tarafından izlenmesinin sebebi de Tozluyaka oldu. Tozluyaka'dan önce ilk bölümün belki 10 dakikası gözükmesine rağmen Hakim dizisinde de ön plana çıkan oyunculardan biri oldu, kendinden söz ettirdi. Yeteneği, oyunu on numara beş yıldız olunca listemde olması gerektiğini düşündüm.


Özgü Delikanlı aniden ekranımıza giren ama kendini hemen gösteren bir oyuncu oldu. 96 doğumlu Özgü internette yazılana göre bu işin kamera arkasından gelen biri. Eğitimini almış ve donanımlı bir yeni oyuncumuz. İyi ki Gani Müjde bir şans tanıdı ve ekranlarımızda izleme şansımız oldu. Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizinin bağımlısı olarak her bölüm kendini biraz daha kameraya alıştırdığını ve kendini geliştirdiğini görmek hoşuma gidiyor. İlk bölümde sudan çıkmış balık gibi duruyor ama iyi oynuyordu. Şimdi alıştığı için daha rahat gözüküyor ve bu kameraya yansıyor. Eğer şans verilirse geleceği olan oyunculardan olduğunu düşünüyorum.

Peki sizin bu sezon hoşunuza giden erkek oyuncular oldu mu?

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Listede ilk sıradakine katılıyorum. Gerçekten çok iyi oynuyor, onun aksine kız arkadaşı rolündeki kıvırcık saçlı kızın oyunculuğunu hiç beğenmemiştim. Makyaj ve saç baş da çok kötüydü.
    Diğer oyuncuları pek bilmediğimden yorum yapamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıvırcık saçlı kız Naz Çağla Irmak mı? Yaniiii ortalama bir oyunu var kısmen katılıyorum. :)

      Sil
    2. Evet o. Diğer dizilerinde en azından sempatik geliyordu. Burada ne görünüşü ne oyunculuğu ile hiç sempatik gelmedi. Erkek karakterin ablası gibi duruyordu.

      Sil
    3. Naz Çağla Irmak, rahmetli Neslican Tay'ın hayatını oynamak için gerçekçi olsun diye estetik makyaj yerine gerçekten saçlarını kazıttı. Daha vizyona girmedi ama filmin adı Demir Kadın: Neslican olması gerekli. (2023 ocakta vizyona girmesi bekleniyor.) Bu yüzden saçları yeni uzuyor. Belki bundan dolayı biraz yaşı büyük gözükmüş olabilir. Kazıtmadan önce çok uzun saçları vardı ondan yadırgamış olabilirsin. :)

      Sil
  2. Ben Özgü'nün oyunculuğunu hemen hemen hiç beğenmedim, özellikle gülümsediğinde ise daha da itici buluyorum.
    Durukan Çelikkaya ve Can Bartu Aslan favorilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok sevdim gülümseyişini sempatik geldi, enerji meselesi demek ki. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)