Gelsin Hayat Bildiği Gibi(Dizi)

Çok güzel ama karakter listesinin zayıf olduğu bir dizimiz başladı. Aslında zayıf değil bir kaç tane (Araz, Vural) karakterin lise öğrencisi olmasının, lise öğrencisi gibi görünmesinin imkansız olduğu için böyle bir şey yazma ihtiyacı duydum. Tek beni rahatsız eden kısımda buydu. Düşünüyorum da hiç mi lise öğrencisini oynayabilecek genç oyuncu yoktu? Çok çok garipsedim.

Ertan Saban bölümün kahramanıydı. Tüm bölüm boyunca performansını ağzı açık izledim. Çok rahat, çok profesyonel duygu aktarımı yaptı. Resmen ben oyunculukta ustayım ve bu karakter bana dikilmiş bir kaftan dedi. Birde öyle bir özlemişim ki bu dizi ile daha iyi anladım. Tavrı, beden dili, mimikleri, duruşu, bakışı, oyunu her şeyi ile dört dörtlüktü.

Özge Özberk'in ilk bölümde çok sahnesi yoktu. Başrol olarak geçiyor ama ilk bölümde çok az gördük. Derin bir hikayesi var belli ama ne kadar izleyicinin ilgini çeker bilemedim. Birde inşallah Ertan Saban ile partner olmaz. Çünkü ben Devrim Özkan ile Ertan Saban'ı yakıştırdım ve favori çiftim yaptım. İlk bölümde olduğu sahnelerde beklediğim gibiydi.

Devrim Özkan şaşırtıcı şekilde zaten iyi olan oyunculuğunun üzerine biraz daha eklemiş ve daha doğal ve gerçekçi oyun çıkardı. Beklediğimin çok çok üstünde bir performans sergiledi. Ertan Saban ile kimyalarını sevdim. Çift enerjisi verdiler bana. İnşallah çift olarak yazılırlar.

Özgü Delikanlı, Sanem Babi, Onur Özer, Rojbin Erden, Ali Berge karakterleri için doğru seçilmiş olduklarını düşündüm. Her bir karakterin derin bir hikayesi var. Ve bu derin hikaye açıldıkça daha fazla seveceğiz gibi geliyor. İlk bölüme göre oyuncuları başarılı buldum zamanla daha iyi olacaklardır. Bölümler ilerledikçe oyunlarını daha iyi analiz yapabilirim diye düşünüyorum. Yeni yüzler olmaları diziye renk katmış.

Dizinin yönetmeni Altan Dönmez olunca haliyle çekim çok iyiydi. Özellikle gençlerin neden ıslahevine düştüğünün anlatıldığı sahneler bayağı iyi çekilmişti. Hikaye, işleyiş ve karakterlerin ilginç işlenmesinin yanı sıra Gani Müjde'nin senarist olması da bana ilginç geldi. Hepimiz biliriz ki Gani Müjde komedi türü senaristidir, izleyici öyle bilir. Fakat bu dizi kendi yazım tarzının çok dışında bir iş olmuş. Haliyle bu durum yazanı da ilginçleştiriyor.

Bana göre bu dizi haziran ayında başlasaydı ve yazın en son dizisi olmasaydı alacağı reytinglerden çok fazlasını alırdı. Fakat bu diziden önce suç türünü de içinde barındıran iki okul dizisi başladı ve izleyici çekerek izleyici kitlesini oluşturdu. Bu durumda diziye dezavantaj getirdi. Birde aynı güne iki tane okul, suç türü dizi olunca işi daha da zorlaştı. Bu yüzden de reytinglerinin beklenilenin altında geleceğini düşünüyorum. Dizi çok fazlasını hak ediyor ama hak ettiğini bu nedenlerden dolayı alamayacak. Hak ettiğini alamayacağını ve ya almadığını düşündüğüm diziler olunca keşke reyting cihazlı ev sistemi olmasa diye düşünüyorum. Dizi güzel izleyici yakaladı ama izleyicinin evinde reyting cihazı yok, gerçekten çok talihsizlik.

Diziyi bu yaz başlayan dizilerden ayıran çok nokta var. birincisi devlet okulu temalı, ikincisi öğrencilerin sicilinde suç olması, üçüncüsü öğretmenlerinin de sicilinde suç olması. Diziyi ilginç yapan ıslahevinden şartlı tahliye ile liseye dönen öğrencilerin yanı sıra tanık koruma programında olan bir mafya liderinin öğretmen olarak kamufle edilmesi. Öğretmen suçlu olunca, öğrencilerde suçlu olunca garip bir ilişki ortaya çıkıyor. Bu ilişkide dizideki albeniyi yükseltiyor. Bu güne gelen dizilerle kıyasladığım zaman açık ara farkla bu dizi daha ilgi çekici geldi. Bir iki küçük mantık hatasına (çok küçük oldukları için beni rahatsız etmedi ondan bahsetme gereği bile duymadım) ve yaşı büyük öğrencilere rağmen ben diziyi çok beğendim ve düzenli olarak izlemeyi düşünüyorum. Eğer dizi arayışındaysanız bu diziyi kaçırmayın derim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
GELSİN HAYAT BİLDİĞİ GİBİ
Tür: Gençlik, Dram, Polisiye, Suç, Okul
Yönetmen: Altan Dönmez
Senaryo: Gani Müjde
Yapım: BKM
Yapımcı: Necati Akpınar
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Kanalı: Show Tv
Başlangıç Tarihi: 21 Temmuz 2022
Konu:
Yer altı dünyasının en korkulan isimlerinden biri olan Yedi Emin, düşmanlarının kendisine düzenlediği bir saldırıda yanlışlıkla bir çocuğun hayatını kaybetmesi üzerine beklenmedik bir karar alıp emniyete teslim olarak mafyanın çökertilmesine yardımcı olur. Yedi Emin kayıtlara ölü olarak geçer ve o günden sonra hayatına Sadi Payaslı olarak devam etmeye başlar. Coğrafya öğretmeni olarak Karabayır Lisesi’nde göreve başlayan Sadi Payaslı, oraya yanında komiser Songül ile birlikte yerleştirilir. Karabayır Lisesi’nin tek misafiri Sadi Payaslı değildir. Islahevinden Adalet Bakanlığı’nın pilot okul uygulamasıyla çıkan Can, Melek, Zülfikar, Mert ve Aylin de bu lisede eğitim görecektir. Hepsinin içeri girme sebebi de hikâyeleri de farklıdır…
Oyuncular:
Ertan Saban
Özge Özberk
Devrim Özkan
Nilsu Berfin Aktaş
Mustafa Açılan
Özgü Delikanlı
Ayşe Kırca
Sanem Babi
Onur Özer
Rojbin Erden
Ali Berge
Furkan Murat Uğur
Murat Göçmez

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Offf varya önce izledim sonra bakayım aynı fikirde miyiz diye sana geldim. :)

    Ertan Saban'a bittim ya o nasıl bir performanstı, adama hem mafya liderliği hemde mafya liderliğinden bozma öğretmenliği öyle yakışmış ki. :D

    Bir de nolur Özge'ye başka partner bulsunlar lütfen ya. Ben Ertan-Devrim çiftine bittim. Devrim'e zaten eskiden beri ilginç bir şekilde engellenemez bir sevgim vardı. Fakat ne couple olmuşlar. Hele o didişmeleri falan. Cast'ı seçenler şu noktada çok doğru seçim yapmış. Bence de şimdiye kadar bu yazın en iyi okul dizisi geldi ama geç geldi. Ya haziranda başlasaydı ya da eylülü bekleseydi demeden geçemeyeceğim. Umuyorum yanılırız da şeytanın bacağını kırarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Özge'ye yeni partner bulunur hiç sevmiyorum bu üçgeni. :)

      Sil
  2. Ay hiç birini izlemiyorum bu konuda kendimi aşırı cahil hissetsem de bir türlü içine çekmyor benii diziler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk dizileri çok güzel oluyor aslında. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)