Kara Tahta (Dizi)

İlk bölümünün yayınında sosyal medyanın çalkalandığı bir dizimiz başladı. Yayın saatinde yazmama sebebim sosyal medyada nasıl bir etki yaratacak onu izlememden kaynaklı oldu. Hikayesi derin olduğu için tam beklediğim gibi oldu ve Türkiye Gündeminde uzun süre organik olarak birinci sırada kaldı. İlgi çekti ama evinde reyting cihazı olanları düşününce ve rakiplerini düşününce ertesi günü gelen reyting sonuçları beni hiç şaşırtmadı. Ortalama bir başlangıç olsa da umut verici oranlarla birlikte sıralamasının da yükseleceğini düşünüyorum.

Furkan Andıç'ın bıyıklarına bayıldım. Bir bıyık bu kadar yakışırdı demeden kendimi alamadım. Karakteri, akran zorbalığı görmüş bir öğretmen karakteri. Okuduğu liseye yıllar sonra atanması ile ana hikaye başlıyor. Hem geçmişi ile yüzleşen, hem bu gününde öğrencileri ile yürümeye çalışan, hem de geleceğini inşa etmeye çalışan pırıl pırıl bir öğretmen. Ben Atlas karakterini çok sevdim. Furkan'da güzel performans sergilemişti.

Miray Daner lisede sevdiği adamı kaybetmiş ve yıllarca onu beklemiş bir karakter. Biraz sinik, içine kapanık ve zayıf bir karakter gibi geldi. Miray'a dik başlı karakterler daha çok yakışıyor. Furkan ile de güzel olmuşlardı.

Cengiz Bozkurt usta oyuncu olduğunu bir kez daha göstermişti. Bölümleri boyunca farkını ve başka oyuncularla karşılıklı sahnesinde ezici üstünlüğünü hissettirdi. Komedi de değil dramda da ne kadar iyi olduğu bir kez daha gösterdi. Furkan ile baba oğul olması ve birbirleri ile savaşmalarına bayıldım. Bence ikisinin rekabeti dizinin rengi olmuş.

Nizam Namidar'da Cengiz Bozkurt gibi usta oyunculuğunu hissettirmişti. Usta oyuncuların oynadığı sahneleri izlemek farklı oluyor o gerçekçilik enerjisini izleyiciye geçirebiliyorlar. Bu yüzden izlemelere doyamıyor izleyici. Nizam Namidar'da tam olarak bu etkiyi vermişti.

Kerem Arslanoğlu sanırım ilk bölümde en sevmediğim karakter oldu. OKB olduğunu düşündüren psikolojik bir karakter. Bekir karakterinin Irmak karakterine aşırı derecede bir takıntısı var. Öyle boğucu bir karakter ki izleyici olarak ben bunaldım. Yaptığı emrivakiler, kendine hakim olamamalar, takıntılı halleri izlerken ruhumu boğdu. Ayrıca burnu filan kanıyor, sinirli, şiddete meyilli biri. Bu yüzden sevemedim.

Onur Durmaz ve Taylan Meydan, Bekir karakterinin arkadaşları olarak karşımıza çıktı. Onur'un karakteri biraz iyi gözüküyor ama yine de zeminin de arkadaşını söyle bana, sana kim olduğunu söyleyeyim fikrini veriyor. Taylan Meydan'ın karakteri daha kötü tam bir yancı. Fakat ikisi de karakterlerinin hakkını vermişlerdi.

Çiçek Dilligil, Selen Uçer ve Mine Tüfekçioğlu'nu dizide gördüğüme sevindim. Üç karakter içerisinde en sevmediğim Selen'in karakteri oldu. Aç gözlü annelerden bir tanesine hayat veriyor.

Dizide ilk bölüm olduğundan mı bilemedim bazı mantık hataları vardı. Bunu da ilerleyen bölümlerde çözüleceğini düşünüyorum. Özellikle şu buz sahnesinde Atlasın düşme anının süresi filan bayağı bir nasıl yani dedirtti. İşleyiş hatası haricinde hiç bir sorun yoktu. Özellikle çekim, ses, ışık, görüntü muazzamdı. ellerine sağlık çok iyi iş çıkarmışlardı. Kıyafetleri pek sevemedim, Atlas haricinde diğer oyuncuların kıyafetleri hoşuma gitmedi. Senaryonun replikleri bayağı iyiydi. Müzikler, jenerik müziği ve jenerik kısmına bayıldım. Ben diziyi çok sevdim ve yeni takip edeceğim dizi olarak karar verdim. Sizde nahif, yormayan, gençlik konulu dizileri seviyorsanız bir şans verin. Eminim sizde çok seveceksinizdir.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
KARA TAHTA
Tür: Dram, Romantik, Okul
Yönetmen: Ender Mıhlar
Senaryo: Erkan Birgören
Yapım: ÜS Yapım
Yapımcı: Süreyya Yaşar Önal
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Kanalı: TRT1
Başlangıç Tarihi: 30 Mart 2022
Konu:
Lise yıllarındayken akran zorbalığına uğrayan Atlas; annesiyle beraber memleketini terk eder. Yıllar sonra matematik öğretmeni olarak üstelik kendi okuduğu okula atanır.

Oyuncular:
Furkan Andıç
Miray Daner
Cengiz Bozkurt
Çiçek Dilligil
Mine Tüfekçioğlu
Onur Durmaz
Selen Uçer
Kerem Arslanoğlu
Taylan Meydan
Nizam Namidar
Yasemin Yazıcı
Veda Terzioğlu
Murat Danacı
Ömer Faruk Uluocak
Eylül Uğan

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Furkan'ın dizilerini izlemezdim. Çünkü hep romantik komedide cıvık rollerde oynuyordu. İlk kez bu dizide oyunculuğunu beğendim. Ağır rolleri kim oynasa yakışıyor ya çoğu oyuncudan soğuyorum romantik konedide yer alınca.
    Miray'ı seviyorum, tatlı kız. Dizinin henüz ilk yarısını izledim. Buz sahnesi bana da garip geldi, sonra nasıl kurtulduğunu da göremedim. İnsan orada ne işiniz vardı zaten demekten kendini alamıyor. :) Bir de gençlik hallerini Miray hariç hiç benzetemedim. Kıza takık adam gerçekten boğucu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşüncede olduğumuza sevindim. Gençlik hallerine hiç değinmemiştim. Evet hiç benzemiyordu ama o oyuncularda başarılıydı. :)

      Sil
  2. İzlemeden önce senin yorumunu okumayı bekledim desem. :D
    Bakalım izleyince neler hissedeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak ederim buraya da yaz. Ay :) Teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Diziyi izleyemedim ama bir ara fırsat bulursam izlemeye çalışacağım... Miray Daner-Furkan Andıç uyumunu merak ediyorum... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüşlerini merak ediyorum, umarım beğenirsin. :)

      Sil
  4. Açıkcası hiç dizi takip etmiyorum, yani amazon dışında, ancak bu diziye kısa süreliğine bir baktım, tanıdığım bir oyuncu kadrosuna sahip değil ama klasik öğretmen dizisi gibi geldi ama olay örgüsü bakımından farklılıklar içeriyor o yüzden hikaye okul dışında şekillenecek gibi duruyor. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasik öğretmen hikayesinden bir tık farklı. Teşekkür ederim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)