Adı Sevgi (Dizi)

Emeğe büyük saygım var ama sevemedim kara gözlüm bir dizi daha ekranlara geldi. Günlük diziden hallice olmasının yanı sıra, işleyişi, karakterler ve replikleri de çok zorlama geldi... Açıkçası bu dizi 2000'lerin başında yayınlansa belki bu konu tutardı ama günümüzde işi çok çok zor.

Yunus Emre Yıldırımer'ın karakteri sakin bir karakter haliyle oyunculuğu da sakin devam etti. Fazlasıyla ağır bir karakterdi.

Gizem Güneş rolüne inanmıştı ama onunda replikleri çok sıkıntılıydı. Gereksiz çıkışları vardı. Yer yer karakteri inandırıcılığı yitiriyordu. Bir kaç bölüme kadar oturur gibi geldi. Yunus Emre Yıldırımer ile uyumunu sevdim.

Mert Doğan karakterini resmen üstüne giymişti. Her bir sahnesini şok içinde izledim. Bu kadar iğrenç bir karakter gelmez dedikçe dizilerde yeni karakterler görüyoruz. Benim şu meşhur liste yeni karakter isimleri ile kabarıyor. Sanırım bölüm boyunca en iyi oynayan Mert Doğan oldu. Maalesef sokakta çok fazla Volkan var. Koca koca adamlar küçük çocukları takıntı haline getiriyorlar. Bakıldığı zaman kanayan yara aslında.

Asya Kasap ilk bölümde hiç bir duyguyu geçiremedi. Çok fazla olmamışlık vardı. Bir önceki karakterinde daha iyiyken bu karakterinde gerçekten oyun yapamadı. Diğer oyuncular karşısında işi çok zor. İnşallah karakterini sahiplenebilir. Çocuk gelin olarak daha iyi performans bekliyordum. En azından fragmanlardan dolayı beklentim yüksekti.

Fatih Al bir önceki karakterinin aynısını oynuyor. Neden aynı karakteri kabul etti bölüm boyunca düşündüm. İlk bölümde çok sahnesi olmamasına rağmen bende böyle bir his yarattı. Usta bir oyuncu olduğu için farkını göstermişti.

Nihan Büyükağaç'ın yüzü değişik geldi. Belki makyajdan belki ufak tefek dokunuşlardan... Tam emin olamasam da ne yaptıysa güzel olmuş çok beğendim. Yine aynı şekilde oyunculuğu da harikaydı. Keşke fettan anne karakteri yerine Elif öğretmenin yanında olan bir kadın karakter olsaydı. Bence daha çok yakışırdı. Çünkü Nihan hanımın yüzünden dolayı kötü kadın karakteri gitmiyor. Yüzünde, bakışında saflık var saklayamıyor iyi insan olduğunu. Ne kadar iyi oyuncu olursa olsun yüzü kötü kadına gitmiyor bebek yüzlü dediğimiz insanlardan olduğundan kaynaklıdır belki.

Teknik olarak iyiydi ama eksik noktalarda vardı. Kamera çok titriyordu, zoom olan sahneler vardı. Mesela öğrencilerin kavga sahnesinde kamera kontrolünü kaybetmiş gibiydi başımı döndürdü. Karakterlerin kıyafetlerini sevmedim. Fakat açılar, seçilen mekanlar ve renk uyumu hoşuma gitti. Müzikleri yerinde ve sahnelere uyumluydu. Replikler günlük dizilerin replikleri gibiydi, keza işleyişi de öyleydi. Konusu güzel olmasına rağmen bu durum tüm senaryoyu alıp götürmüştü. İlerleyen bölümlerde daha güçlü cümleler yazılırsa toparlar gibi geldi. Bazı sahneler mantığıma uymadı. En garip gelen sahne özel mülke girip öğretmen ve öğrencilerin ders işlemesiydi. Belki bir megafon gibi bir şey kullanılıp bahçeye girmeden kapıda yapılsa daha mantıklı olurdu. Çünkü özel mülk, öğretmen bile olsan bunu yapamazsın suç. Böyle bir kaç sahne vardı ama çok spoiler olduğu için yazmıyorum. Dümdüz yormayan dizi severler için güzel bir dizi, özellikle annelerimizin sevebileceği türde bir dizi. Hatta sosyal medyada çok seven, kanayan yaraya parmak basıldığı için tebrik eden çok yorum okudum. Bu yüzden bence bir şans vermelisiniz, belki de sizde seversiniz kim bilir. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

ADI SEVGİ
Tür: Dram, Aile, Okul
Yönetmen: Sadullah Celen
Senaryo: Filiz Alpgezmen, Murat Can Tura
Yapım: Koliba Film
Yapımcı: Ata Türkoğlu
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Pazar
Yayın Kanalı: ATV
Başlangıç Tarihi: 13 Mart 2022
Konu:
Elif öğretmen idealist düşünceler içinde Sarpça'ya gelir. Okulda son derece başarılı bir kız olan Zeynep; kınasından kaçmış en sevdiği yere okuluna gelmiştir. Elif, Zeynep'i umutsuzluğun kıyısından alırken, Zeynep'in bölgenin en güçlü ve varlıklı ailesi olan Baykara ailesinin tek oğlu Volkan'la evlenmek zorunda bırakıldığını öğrenir. Volkan ona takıntılı bir aşkla bağlanmıştır. Elif hemen Zeynep'i himayesine alır ve onu bu durumdan kurtarmak, okula geri döndürmek için harekete geçer. Ancak Volkan da Baykara ailesi de bu evliliğin gerçekleşmesi için inanılmaz büyük ve tehlikeli hamleler yapar.

Elif okuldaki ilk dersinde ise öğrencilerinin neredeyse hepsinin gizli ya da açık onun desteğine ihtiyacı olduğunu sezer. Bu sırada bir yanlış anlaşılma sonucu Baykara soyadını taşıyan Emir'le de tanışır. Daha ilk andan kıvılcımlar yaratan bu tanışma, Elif'i Emir'le birlikte Zeynep'i kurtarmak üzere harekete geçirir. Ancak olaylar hiç beklemedikleri biçimde onları bambaşka yerlere savurur…
Oyuncular:
Yunus Emre Yıldırımer
Gizem Güneş
Mert Doğan
Asya Kasap
Fatih Al
Nihan Büyükağaç

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Bu hikaye nereye kadar gidecek bilemiyorum, çünkü bir süre sonra sıkıntıdan bayıyor insanı.

    YanıtlaSil
  2. Bu dizinin tanıtımlarını görmüştüm. Yorumunuzu dikkate alacağım... Emeklerinize sağlık...

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)