Son Nefesime Kadar(Dizi)

Diziyi izledim geldim ve fenalık geçiriyorum. Şöyle ki sonuna doğru dizi bambaşka bir yere gitti ve çok üzücü olaylar oldu. Dizide olsa gerçekte yaşanan böyle olaylar var. Gerçeği düşününce daha da ağır geldi. Ben izlemedim ama uyarlaması kadar iyi olmuş yazılarını gördüm. Ne kadar izlemesem de bence de dizi güzel bir başlangıç yaptı.

Nurgül Yeşilçay maalesef sette bir kaza geçirmiş. Bu yüzden de ağzı ile ilgili bir problem vardı. Başta geçmiş sahnelerde normalken günümüz sahnelerinde tuhaflık olmasından dolayı karakterinin özelliği sandım ama daha sonrasında kaza geçirdiğini öğrendim. Buna rağmen bölüm boyunca kendine hayran bıraktı. Ve şöyle düşündüm, '' Kim bilir daha nasıl bir sıkıntı olmuştur ki buna rağmen böyle bir performans göstermiş''... Bir kez daha büyük bir saygı duydum. Kaza geçirmesine rağmen performansından ödün vermediği için bölümün kahramanı Mihre yani Nurgül oldu. Büyük geçmiş olsun, umarım kısa zamanda sıkıntıları geçer.

Emre Kınay'ın olduğu bir dizide kesin bedel ödetilir. Bu yüzden bölüm boyunca Ejder'e bedel ödetmesini bekledim. Gerçi karısına ödetmiş gibi duruyordu ama neyse. Açıkçası ben dizide görmekten mutlu oldum. Hem Nurgül ile hem Rojda ile güzel görünüyordu. Usta oyunculuğunu göstermişti.

Emre Bey nasıl bir karakter bu yahu. Ejder karakterine etmediğim hakaret kalmadı. Böyle pisliklerin gerçekte de olduğunu bilmek midemi bulandırıyor. Emre Bey'de öyle doğal oynamıştı ki sinirim iki kat arttı.

İpek Filiz Yazıcı ilk bölümde ortalamanın altında bir performans sergiledi. Sanki ilk işiymiş gibi duruyordu. Kadro çok güçlü olduğu için göze batıyordu maalesef. Keşke eğitim alsa hem oyunculuk, hem diksiyon olarak... Güzel bir kız, enerjisi güzel var ama işi için eğitim alması şart gibi duruyor.

İlk bölüm teknik olarak gayet güzeldi. Nurgül'e hayranlığımın bin kat arttığı bir başlangıç yapıldı. Gerek replikleriyle, gerek oyuncuların oyunculuklarıyla enfes bir iş çıkarılmıştı. Geçişlerini sevdim, oyuncuların kıyafetlerini, açıları, renk paletini, ışık ve sesin doğru kullanılmasını, çekilen mekanları, oyuncuların uyumunu sevdim. Müzikleri biraz ilk bölümde baskın geldi ama müzik seçimi olmuştu. Sanırım çekim yeri Şile. (İstanbul'u bilmiyorum.) Diziyi biraz daha desteklemesi için arka planın biraz öne çıkarılması gerektiğini düşündüm. Yani replik, işleyiş ve oyuncunun oyunu için arka planında belirgin olması gerektiğini düşündüm. Arka plan çok arka planda kalmıştı belirsiz çekim yapılmıştı. Dizinin vurucu iki sahnesi vardı güzelleme yapılıyor diye eleştirildi ama bir kaç bölüme bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Anlatım dilinde farklılık olduğu için ön yargılı olmak istemedim. Dizi genel olarak kalp kırıcı bir diziydi. Uyarlaması nasıl bilmiyorum ama biz yapmışız diye düşünüyorum. Bir şansı hak ediyor.
Dipnot:  
Dizi BBC’nin BAFTA ödüllü  Happy Valley dizisinden uyarlamadır. 

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

SON NEFESİME KADAR 
Tür: Dram, Aile
Yönetmen: Deniz Çelebi Dikilitaş
Senaryo: Sally Wainwright (Happy Valley )
Senaryo uyarlama: Hatice Meryem
Yapım: Pastel Yapım
Yapımcı: Yaşar İrvül, Efe İrvül
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Kanalı: FOX TV
Başlangıç Tarihi: 23 Şubat 2022
Konu:
Dizi, kızının ölümünden sorumlu olduğunu düşündüğü adam hapisten çıkınca tüm dünyası alt üst olan, küçük bir kasabada komiser olarak görev yapan bir kadının hikayesini konu alıyor.
Oyuncular:
Nurgül Yeşilçay
Emre Kınay
Ertan Saban
Rojda Demirer
Begüm Birgören
Emre Bey
İpek Filiz Yazıcı
Baran Bölükbaşı
Bülent Alkış
Ahmet Saraçoğlu
Aysun Metiner
Yeliz Akkaya
Türkü Su Demirel
Elif Ceren Balıkçı

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Ben bu dizinin uyarlama olduğunu bilmiyordum yahu. Bunun da ilk bölümünü merakımdan izleyeceğim ama devam etmem sanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi de pek tutulmadı galiba final haberleri dönüyor şu an :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)