Üç Kız Kardeş (Dizi)

Çok övülen elden ele dolaşan kitabın sonunda uyarlaması başladı. Tüm bölüm boyunca izleyici yorumlarını okudum. Spoiler verenler yüzünden pek çok bilgiyi edinsem de kitabını okumadım. Haliyle diziyi bir uyarlama gibi değil de orijinal bir hikaye gibi izledim. Baştan sona dizi izlenebilir, sıcak bir aile hikayesi olduğunu düşündürttü. Bu üç kız kardeşin hikayesi bizi çok üzecek gibi geldi.

Reha Özcan ilk bölümde döktürdü. O hoş ses tonu ile baba sıcaklığını güzel hissettirdi. İlk bölümde çok pasif kalan bir karakterdi. Ben biraz daha aktif olmasını isterdim. Ayrıca İclal Aydın ile efsane çift olmuşlar.

İclal Aydın kendi yazdığı için mi bilmem dizinin içindeki en gerçekçi karakter kendi karakteriydi. Çok güzel oynamış ve kendine has bir karakter ortaya çıkarmıştı. Şimdilik hırsları olmayan bir anne gibi dursa da yanlış yapan bir anne ve gelecek bölümlerde ne olur bilemeyiz.

Özgü Kaya karakterine yakışmış. Fakat yüzü çok donuk duruyor. Bölüm boyunca bir mimik aradım. Duyguları olmayan porselen bebek gibiydi. Oyunculuğu iyi ama mimikleri yok. Üzülme, sevinme sahnelerini geçtim utangaç olduğu sahnede bile yüzünde mimik yoktu. Bu durum çok dikkatimi çekti.

Almila Ada çok iyi bir performans sergiledi. Zaten oyunculuğunu sevdiğim oyunculardan biriydi bu karakteri ile iyice ısındım. Büyük ihtimal çok derin bir karakter olacak karakteri. Partneri ile de yakıştırdım.

Melisa Berberoğlu'nu çok izlenen bir dizide konuk oyuncu olarak izlemiştim. Sanırım ilk kamera önü oyunculuk deneyimiydi ve sevmiştim. Keza bu dizide de o havayı aldım. İlk bölümde tamda beklediğim gibi bir performans sergiledi. Biraz dobra ve davranışları ile maskülen bir karakter.

Berker Güven ikinci kez şerefsizler listemize girebileceği bir karakterle karşımıza çıkarak yine şerefsizler listesine adını altın harfler ile yazdırmayı başardı, ''S O M E R''. Kesinlikle karakterden ilk bölümde nefret ettim. Keşke ölse diyebileceğimiz bu karakter gelmiş geçmiş en pislik karakterlerden biri olabilir. Somer karakteri Sadakatsiz Volkan'dan daha şerefsiz. Yaşadıkları, sevgisizlik filan diye bu durumu perdeleyemeyiz bile o derece nefretlik bir karakter. Yalnız Berker, Özgü Kaya ile çok güzel görünüyorlardı. Çift olarak doğru seçim olduğunu düşündüm. Türkan ve Somer çiftinin hikayesini merak ediyorum.

Veda Yurtsever 'e kötü karakterler çok yakışıyor. Fakat bu karakter biraz fazla olmuş diye düşündüm. Özellikle ilk bölümün son sahnesi şok ediciydi. Genel olarak iyi performans sergiledi.

Dizi ilk bölüme göre çok klişe ve yavaş başladı. Sona yaklaşırken biraz hareketlenmeler olsa da yormayan bir başlangıç yaptı. Dizi de baba kızın karşılıklı oynaması, Türkan ve Somer'in ilk tanışması içimi ısıtan sahnelerden ikisiydi. Şiddet sahnelerini hiç beğenmedim. Düğün gecesi ve sonrasında hiç hoşlanmadım. Kitabı okuyanlar kitaba göre gitmediğinden bahsetmişlerdi ben okumadığım için bu durum beni hiç etkilemedi. Geçişleri biraz daha iyi olabilirdi. Bir ara dizide mantık hatası var olduğunu sanmıştım. Televizyonda Safiye Ayla'nın ölüm haberi verildi ölüm yılı 14 Ocak 1998 ama Somer ve babasının karşı karşıya olduğu zaman zeytin hasadı yapılıyordu. Hemen araştırdım tabii ki çıkan sonuç şöyleydi. ''Bölgeden bölgeye değişmekle birlikte bu genellikle ekim-kasım ayında başlayıp şubat ayı sonuna kadar devam eder. '' Tek orada bir yanılmam olsa da toparladım. Bölüm bir bütün olarak her şeyi ile iyiydi. Yavaş bir başlangıca rağmen ilgi çekiciydi. Eğer aile dramı içeren dizileri seviyorsanız kaçırmayın derim.
Dipnot:
İclal Aydın'ın Üç Kız Kardeş adlı romanından uyarlanmıştır.

 Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

ÜÇ KIZ KARDEŞ
Tür: Dram, Aile
Yönetmen: Eda Teksöz
Senaryo: İclal Aydın- Üç Kız Kardeş (Roman)
Senaryo uyarlama: Erkan Birgören, Betül Yağsağan
Yapım: Süreç Film
Yapımcı: Ali Gündoğdu, İnci Gündoğdu
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Salı
Yayın Kanalı: Kanal D
Başlangıç Tarihi: 22 Şubat 2022
Konu:
Birbirine çok bağlı Türkan, Dönüş ve Derya isimli kız kardeşlerin hikayesini anlatacak.
Oyuncular:
İclal Aydın
Özgü Kaya
Almila Ada
Melisa Berberoğlu
Reha Özcan
Berker Güven
Veda Yurtsever
Benian Dönmez
Nazlı Senem Ünal
Demircan Kaçel
Vural Şahanoğlu
Hakan Atalay

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Almila'yı seviyorum. Özgü'nünse sesini seviyorum. Merak ediyorum ama daha izleyemedim. Şimdi okudukça daha da merak ettim. Kesin kitabı da alırım bence öyle çok meraktayım. :D

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)