Baba (Dizi)

Ağır ve kasvetli bir ilk bölümü izleyip koşarak buraya geldim. Vallahi diziden öyle umudum vardı ki izlerken yazmak yerine izleyip öyle yazmayı uygun gördüm. ''Ay! Ne diziydi ama'' dedim... Tüm oyuncuları çok seviyorum resmen yıldızlar geçidi gibi bir kadro oluşturulmuş. Hepsini tek tek yazmak isterdim ama yazı çok uzun olacak. Bu yüzden ilk bölümde en çok sahnesi olan oyuncuları yazmam daha iyi olur diye düşünüyorum.

Haluk Bilginer'i izlerken, Haluk Bilginer gibi usta bir oyuncu ile çalışmak için oyuncular ne çabalar veriyorlardır diye düşündüm. Bu kadroda ne kadar şanslı ki kim bilir nasıl gurur duyarak oynuyorlardır. Ben dahil tüm izleyicinin bölüm boyunca nefesini kesti. Etkileyici ses tonu, gerçek üstü oyunculuğu beni benden aldı. Tek kelime ile muhteşemdi. İyi ki Haluk Bilginer bizim oyuncumuz.

Tolga Sarıtaş son yıllarda hak ettiği değeri alan genç oyuncularımızdan bir tanesi. Doğru projeler seçiyor ve doğru hamleler yapıyor. Bu şekilde yerini sağlamlaştırıyor. Haluk Bilginer ile olan sahnelerinde oyunculuğunu ön plana çıkarırken mücadele etmesini izledik resmen. Erkek başrol olarak öyle iyi oynaması lazımdı ki Haluk Bilginer'in karşısında ezilmemesi lazımdı. Tolga'da bence hakkını verdi.

Ayda Aksel ile Haluk Bilginer'i partner yapmak nedir? Kim oluşturdu bu kadroyu çok merak ediyorum. Resmen sinema tadında izlettiler birlikte oldukları sahnelerde. Ayda Aksel döktürdü. O mimikleri, o beden dili, o konuşma tarzı... Nasıl güzel role girmişti böyle.

Beril Pozam'ın ilk bölümde çok sahnesi yoktu. Tolga ile partner ama nasıl işlenecek pek çözemedim. Yan yana güzel görünüyorlardı. Zaten genç ve yetenekli oyunculardan biri Beril Pozam. Bence üstesinden güzel gelecektir.

Özge Yağız ne zaman hak ettiği yere gelecek merak ediyorum. İzleyici oyunculuğu konusunda ikiye ayrılmış durumda olsa da bence hak ettiği yerde değil. Umarım bu dizi ile hak ettiği yere gelir ve izleyiciye kendini ispatlar. Özge ağlarken güzel ağlıyor, bu dizi biraz ağlamalı bir dizi olacak gibi duruyor. O yüzden kendini ispat etmesi için güzel bir şans. Tolga ile kardeşler ve karakterlerin ilişkilerini sevdim. Tek sıkıntı şu ki karakteri gereksiz bir çınlama ile evli. İnşallah bu evliliği çok izlemeyiz. Daha ilk bölümden kabak tadı verdi.

Hakan Kurtaş'ı kadroda görmek güzeldi. Bu kadroya da böyle bir kötü olurdu. Hiç sahneleri olmamasına rağmen Özge Yağız ile olsunlar istedim. Özge Yağız yani Büşra neden evli ya hu. Yapsaydınız bu güzel kızı bu güzel adamla olmaz mıydı... Büşra'nın bir an önce bu adamdan kurtulup kötü çocuk İlhan ile olmasını istiyorum.

Dizi ne kadar durgun başlasa da, kasvetli bir başlangıç yapsa da ben bayıldım. Özellikle sevdiğim kasvet renk tonunda (gri) çekimi bendeki albenisini arttırdı. (Lütfen dram dizilerini bu tonda çekin.)
Yalnız bazı sahnelerde oyuncunun yüzüne kamera girmesi hoşuma gitmedi. Çekimde çok yüzüne girilmesi sahnenin doğallığını ve estetikliğini yok ediyor. Sonraki bölümlerde bu kadar yüzüne girilmezse çekimde hiç bir sorunun kalmayacağını düşünüyorum. Dizinin en güzel tarafı ilk bölümde kimsede makyaj olmaması, olanlarınsa çok hafif olması oldu. Benimle aynı fikirde olur musunuz bilmiyorum ama gerçekten dizilerde makyajsız oyuncuları özler olduk. Tam olarak günlük yaşantıyı yaşattı. Erkekler rujlu, yedi kat fondötenli olunca, kadınlar her an baloya gidecek gibi olunca göz yoruyor. Artık televizyonlar çok fonksiyonlu, çekilen kameralar çok fonksiyonlu haliyle oyuncunun cildindeki her bir şeyi çok net görebiliyoruz. Bu da oyuncunun ne oynadığı yaşamı temsil ediyor ne de sahnenin inandırıcılığı kalıyor. Ne kadar cilt parlamasın diye fondöten kullanılsa da artık günümüz teknolojisi ile olmuyor. Ben diziyi yakın çekimleri haricinde her şeyi ile beğendim. İşleyişinin ikinci bölümde başlayacağını düşünüyorum. Gerçek oyunculuk izlemek istiyorsanız düşünmeden başlayın derim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
BABA
''Bir Anadolu Hikayesi''
Tür: Aile, Dram, Aksiyon
Yönetmen: Çağrı Bayrak
Senaryo: Gökhan Horzum, Ekin Atalar
Yapım: Ay Yapım
Yapımcı: Kerem Çatay
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Salı
Yayın Kanalı: Show TV
Başlangıç Tarihi: 15 Şubat 2022
Konu:
Ailenin reisi Emin Saruhanlı; mütedeyyin, aile değerlerine sıkı sıkıya bağlı ve otoriter bir baba… Emin’in en küçük oğlu Kadir Saruhanlı’nın bayram ziyareti için eve dönüşü baba ile oğul arasında eski defterlerin açılmasına sebep olur. Yaşanan bir uçak kazası Saruhanlı ailesinin kaderini tamamen değiştirir. Saruhanlı ailesinin zorluklarla dolu yeni hayatı başlarken, Emin ailesini korumak için hayatının en büyük sınavı ile karşı karşıya kalır.
Oyuncular:
Haluk Bilginer
Tolga Sarıtaş
Beril Pozam
Ayda Aksel
Özge Yağız
Hakan Kurtaş
Bihter Dinçel
Taner Rumeli
Deniz Hamzaoğlu
Zeynep Tuğçe Bayat
Özge Özacar
Damlasu İkizoğlu
Oktay Çubuk
Begüm Akkaya
Nihan Okutucu
Cem Uslu
Tolga Sala
Ahmet Şenkaya

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Bende beğendim. Bir kaç bölüm daha izlerim diye düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Bir ara kanal geçerken şöyle bir gözüm takıldı ama henüz izlemedim. Bir kaç bölüm oynasın sonra arka arkaya izlerim belki. Teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)