Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram-ı Veli (Dizi)

Aşkın Yolculuğu serisinin ikincisi Hacı Bayram-ı Veli bu akşam itibarıyla başladı. Dizinin ilki Aşkın Yolculuğu: Yunus Emre'ydi ve çok sevilmişti. Yazılan haberlere göre Hacı Bayram-ı Veli'de Yunus Emre gibi 26 bölümden oluşacakmış. Her cuma akşamı 20'de izleyeceğimiz dizinin kısa bölümlü ama uzun soluklu bir dizi olacağını düşünüyorum. Keza ben TRT1 ne zaman Yunus Emre dizisinin yayınlasa severek ve ilk defa izliyormuş gibi izledim.

Burak Sevinç'i farklı bir karakterde görmek hoşuma gitti. Her daim kendini tekrar etmemesi güzel bir şey. Bu seferde Burak karşımıza Molla Numan olarak çıktı. Ben ilk bölüm performansını çok beğendim. Derin bakışları, beden dilini doğru kullanması ile konunun ve karakterinin ağırlığını iyi taşımıştı.

Hüseyin Soysalan, Somuncu Baba karakteri ile karşımıza çıktı. Ekmek yaptığı sahne o kadar güzel çekilmişti ki usta oyunculuğu ile birleşince izlemelere doyamadım. Her sahnesini saygı ile izledim.

Sena Çakır'ın ilk bölümde performansı çok güzeldi ama makyajı o kadar fazlaydı ki görünüş olarak yapay duruyordu. Kıyafetler Anadolu kadını, yüzü baloya gider gibi olmuştu. Sahnelerinde hep dikkatimi yüzündeki makyajı çekti. Burak Sevinç ile nasıl partner olacak bölümler ilerledikçe göreceğiz.

Fırat Topkurur'u dizide gördüğüme sevindim. İyi oyuncu olup hak ettiğini göremeyen oyuncularımızdan biri. Molla Rüstem karakterinin biraz hırslı ve hırslarına yenik düşecek bir karakter olacağını düşündürdü. İlk bölümden tabii ki bilemeyiz ama oyuncunun performansı gayet yerindeydi.

Dizide Sinan Albayrak, Kemal Başar ve Ayhan Önem gibi usta oyuncuları gördüğüme sevindim. Her biri kendi sahnelerinde oyunculuklarını konuşturmuşlardı.

Dizilerde en sevdiğim sarımsı çekimi bu dizide de kullanmışlardı. Bayılıyorum şu renge, böyle sonbahar rengi gibi geliyor. Böyle dönem ve dram dizileri içinde çok hoş oluyor. En azından hikaye ile bütünleştiğini düşünüyorum. Dizide kullanılan ilahilere bayıldım, kıyafetlere ve kurulan platoya bayıldım. Yönetmen ve ekibi çok güzel iş çıkarmıştı. Dizide tek sorun kadınların makyajlarıydı. (Belki sahnelerin geçişlerini de ekleyebiliriz.) Sıfır makyaj ya da hafif bir makyaj ile daha inandırıcı bir ortam yaratmış olurlardı. Kadınların sahnelerinde gerçekten hiç adapte olamadım. Açıkçası başka bir sorun bulamadım. Benim gibi tasavvuf üzerine ya da dini türde hikayeleri anlatan dizileri seviyorsanız kaçırmayın derim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

AŞKIN YOLCULUĞU:
 HACI BAYRAM-I VELİ

Tür: Dönem, Dram
Yönetmen: Kamil Aydın, Yücel Hüdaverdi
Senaryo: İsa Yıldız
Yapım: Tekden Film
Yapımcı: Kemal Tekden
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Cuma
Yayın Kanalı: TRT1
Başlangıç Tarihi: 11 Şubat 2022
Konu:
Dizi, Anadolu’da İslamiyet’in filizlenmesinde büyük emeği olan Hacı Bayram-ı Veli’nin “bildim, buldum, oldum” düsturunu işleyecek ve onun tasavvuf dünyasını ekranlara taşıyacak.
Oyuncular:
Burak Sevinç
Hüseyin Soysalan
Sena Çakır
Atakan Yarımdünya
Sinan Albayrak
Kemal Başar
Ayhan Önem
Fırat Topkurur
Zekai Özdemir
Hüseyin Baylan
Sude Kızık

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. İlk bölümü kaçırdım, internetten izleyim bari varsa. Makyaj olayı hep abartılıyor gerçekten, olmazsa olmaz gibi insanın gözüne sokulması hoş değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hem de hiç hoş değil bu yüzden makyajsız oynayan oyunculara büyük saygı duyuyorum. :)

      Sil
  2. Galiba başından ayrılmadan seyredebilecegim bir dizi daha başlıyor

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)