Yalnız Kurt (Dizi)

Bir önceki yazımda açıkladığım sebepten dolayı diziyi bir akşam geç yazdım. Aslında böyle de iyi oluyormuş. En azından reyting sonuçlarını görme şansım oldu.

Dizi total'de 8.08 , ab'de 6.47, abc1'de 7.83 ile tüm kategorilerde birinci olduYayın zamanında ve ardından yayınlanan tekrarında sosyal medya Türkiye Gündemi'nde birinci sıradaydı. Bildiğim kadarıyla cuma dizilerinde başlangıç olarak böyle bir oran alan ilk dizi oldu. Ben sonuçları gördüğümde tam olarak ''Osman Sınav'ın dizi yapmasını bekliyormuş, seyirci.'' olarak düşündüm. Hatta öyle yorumladım.

Osman Sınav evet, farklı türleri de denedi ama bence Osman Sınav bu. Gerçekten bu türün hakkını veren Osman Sınav ve bir şekilde Osman Sınav ile yolları kesişmiş kişiler oluyor. Bu yüzden bu türün duayeni yazsak abartı olmaz. Bu yazının devamına oyuncular hakkında yazdıktan sonra devam edeceğim.
 
Cihan Ünal bölümün kahramanı. Bence izleyiciyi diziye çeken Cihan Ünal oldu. Her sahnesinde yıktı geçti ortalığı. Gerek anlatımı ile gerek oyunculuğu ile gözlerim ışıl ışıl izledim. İşte buna ustalık diyoruz. İyi ki böyle usta oyuncularımız var.

Hasan Denizyaran'ı sonunda ciddi bir dizide gördüğüme ve keşfedildiğine çok sevindim. İzlediğim kadarıyla karakterini de benimsemiş ve sevmiş. Başrol için fiziksel olarak ve yetenek olarak nokta atışı olduğunu düşünüyorum. İlk bölümde performansı gayet güzeldi.

Damla Colbay ile Hasan Denizyaran uyumuna bayıldım. İkisini çift olarak kim seçtiyse çok iyi düşünmüş. Damla Colbay'ı ilk projesinden bu yana takip ediyorum. Yılların içerisinde öyle güzel kendini geliştirdi ki ilk projesinde aldığım enerjide yanılmadığımı kanıtladı. Spoiler vermeden nasıl anlatayım bilemiyorum karakteri biraz farklı bir karakter ve duygu değişimi o farklılığı izleyiciye geçirebilmesini çok beğendim. Cihan Ünal olmasaydı bölümün kahramanı yazabilirdim.

Murat Han'ı nasıl özlemişim anlatamam. Biraz kötü bir karakterde olmasına rağmen ilk bölümden kendini sevdirdi. Murat Han'ın kariyerine bakınca genelde kötü adamı oynar tipi kötü adama yakışmadığı halde oyunculuğu ile kötü adamı iyi oynuyor. Sokakta görsem fantastik dizide oynadığı karakteri gibi bir adam diye düşünürüm. Fakat büyük oyuncu işte bir şekilde o kötü adamı oynuyor izleyiciye de geçiriyor.

Polat Bilgin'i en son hangi dizide gördüğümü unutmak üzereydim. Böyle iyi bir oyuncunun ekranda az görülmesi hoşuma gitmiyor. Bazı oyuncuların abartılması gerekli bence. Bir uyarlamada doktor karakterinde gördükten sonra bir daha gördüğümü hatırlayamadım. Umarım bu dizi uğurlu gelir ve daha çok ekranda görürüz. P İlk bölümde az sahnesi olduğu halde kusursuzdu.

Almina Günaydın çocuk oyuncu olarak yeni yeni tanıdığımız bir oyuncu. Çok kısa süren ama dikkat çekici bir dizide görmüştüm. Tekrar ekranda gördüğüme sevindim. Maşallah çok tatlı bir çocuk.

Kadro güçlü geldi ilk bölümde tanıdığım oyuncular vardı. Bence zamanla farklı karakterlerde eklenip dizi daha da iyi kadroya sahip olacaktır. Oyuncuların gençliğine hayat veren oyuncuları ayrıca sevdim. Özellikle Cihan Ünal'ın gençliğini oynayan oyuncuyu sevdim (kimin oynadığını bulamadım).

Dizi konu ve anlatım olarak ağır bir dizi. Bu gün hem internetten hem de televizyondan iki defa izleme şansım oldu ve ikisinde de minik ayrıntıları ve mesajları yakaladım. Bir kez daha izlesem farklı bir şeyler yakalarım, eminim. Çünkü dizi içinde dizi, konu içinde konu var. Derin ve anlatmak istediği şeyi net anlattığı içinde ağır geldi. Fakat işleyiş olarak akıcı bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Bazı izleyiciler karışık yazmıştı ama bir geçmiş birde gelecek şeklinde işlendiği için ve çok dizi izleyen için gayet dümdüz geldi. En azından ben direk anladım. Zaten sahnelerde tarih ve yer belirtilmişti anlaşılmaması garip.

Dizide tek durgun bulduğum sahneler aksiyon sahneleriydi. Çekimden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Açıkçası beni aksiyon sahneleri coşturmadı. Biraz daha, belki açıları farklılaştırarak coşkulu hale getirebilirler. Bunun haricinde hiç bir problem yoktu.

Türkiye'nin ve Türk dizileri olarak dünyada sevilen en sevilen dizisi ile karşılaştırma yapıldığını gördüm. Her dizinin farklı bir enerjisi ve konusu olduğunu düşünüyorum. Uyarlamalarda dahi bu böyledir. Bu yüzden bu konuda karşılaştıranlara katılmıyorum. O dizi hepimizin kalbinde farklı bir yerde. Özellikle ilk 97 bölümü izleyip de sevmeyen, her sahnesine anlam yüklemeyen çok az izleyici vardır.

Fakat bu dizi bambaşka bir dizi, bambaşka bir konu, bambaşka bir anlatım. Bu yüzden bu diziyi bu dizi olarak görüp izlemek daha sağlıklı olur. Ben beğendim, bu tür dizileri sevenlerin de kaçırmamasını tavsiye ederim. Daha girizgah bölümünde bile sosyal medyada gündemin birinci sırasına oturup, yayın saatinde yüksek reyting alıyorsa konu açıldıkça neler olur düşünemiyorum. Yolu başarısı daim olsun.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

YALNIZ KURT

Tür: Dram, Polisiye, Suç
Yönetmen: Çağatay Tosun
Senaryo: Murat Koca, Ali Alper Erze
Yapım: Sinegraf
Yapımcı: Osman Sınav
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Cuma
Yayın Kanalı: ATV
Başlangıç Tarihi: 28 Ocak 2022
Konu:
Dizi, Golyat’a karşı verilen mücadelenin destansı hikayesini ekrana taşıyor. Golyat, harita üzerinde ülkelerin sınırlarını değiştiren, ülkeleri küçük parçalara bölen, hükûmetleri darbeyle devirip kendi yandaşı kukla hükûmetler kuran, ekonomik tetikçilik yapan, etnik ayrımcılığı körükleyip iç karışıklıklar çıkaran, Allah adıyla insanları ağına düşürüp aldatan, terör örgütleri ve cemaatler kuran, var olan mevcut terör örgütlerini kendi amaçları doğrultusunda taşeron olarak kullanan küresel emperyal bir güçtür. Ayrıca dizi, Türkiye'nin geçmiş dönem darbeleri, cinayetleri, anarşi ve terör olaylarını ele alıyor. Toplumsal kırılmaların ışığında iyilerle kötüler arasında amansız mücadele ve yakın tarihteki dönüm noktaları da ekrana taşınacak. (Kaynak: vikipedi)

Oyuncular:
Hasan Denizyaran
Cihan Ünal
Damla Colbay
Murat Han
Kürşat Alnıaçık
Polat Bilgin
Hilmi Özçelik
Göktan Oktay Göztepe
Deniz Evin
Halit Özgür Sarı
Saruhan Hünel
Gökhan Soylu
Yaprak Medine
Almina Günaydın

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. osman sınavın dizilerini genelde seyretmekten zevk alırım galiba yalnız kurt yeni başlamış uzun zamandır tv ile küstük biz (iş geregi) birazdan izleyecegim ilk bölümü teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Güzel farklı bir dizi.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)