Annemizi Saklarken(Dizi)

Bu diziyi izleyin... Çünkü ben çok beğendim ve çok sevdim.
Bence bölümün kahramanı Nimet İyigün'dü. O kadar korktum ki gece rüyama gireceğini düşünüyorum. Delice bakışları, beden dili, ses tonu o kadar gerçekçiydi ki -''Neler oluyor!'' dedim. Kesinlikle olağanüstüydü, izlemelere doyamadım. Tüm kadroyu ezdi geçti resmen. Bölümün sonuna kadar performansını şaşkınlıkla izledim. Tabii ki sadece Nimet İyigün değil, diğer oyuncularda çok güzel performans sergilediler.

Ahmet Kutsi Karadoğan oldum olası babacan ve iyi adamı oynar. Doktor olduğunda bile iyi adamdı. Fakat bu sefer (yani inşallah) kötü adamı oynayacak. Gerçi ilk bölümde çözemedim ama bence öyle, bana böyle bir his verdi. Repliği çok az olmasına rağmen şıkır şıkır oyunculuğu ile göz doldurdu. İlk bölümde karakteri çözemediğim için merak ettiğim bir karakter oldu. İnşallah sosyopattır ve şöyle bir Kutsi oyunculuğunun renkli yelpazesini doya doya izleriz.

Hande Doğandemir iyi ki bu karakteri kabul etmiş. Handan karakterinden nefret ettirdi. Fakat karakterin geçmişi ilgi çekici geldi. Çok şey yaşamış belli ama çocuklarına karşı tutumu çok rahatsız etti beni. Hande'nin ağlama problemi var yapay ağlıyor, tek bu kısma takıldım.

Yeşim Ceren Bozoğlu dizinin son sahnelerine doğru ortaya çıktı ama bir çıktı tam çıktı. O kadar güzelleşti ki çok havalı geldi. Bence karakterine de yakışmış, çok sevdiğim bir oyuncu. İnşallah sinsirelladır.

Ece Yaşar ilke Hande Doğandemir gerçekte kardeş olabilirler mi? Resmen Hande'nin güneşli dizisindeki hali gibi duruyordu. anne kız olarak tam isabet seçilmiş oyuncular. Derya karakteri çocuk olamamış annesinin davranışları nedeniyle erken yaşta büyümüş ve kardeşlerine kol kanat geren bir karakter. Annesinin tam tersi olması sebebiyle de annesiyle hiç anlaşamayan bir karakter. Bence bölümün ikinci iyi oynayanı Ece Yaşar'dı.

Erdem Kaynarca ile Ece Yaşar'ın partner olmasını çok istiyorum. Sırma hanım inşallah bu iki karakteri birbirine yazar. Erdem Kaynarca zaten iyi bir oyuncu birde bu dizideki karakteri ile daha da yükselmiş. Komedi oyuncusu olarak görmek istesem de dram dizilerine de çok yakıştığını bir kez daha ispatlamış oldu. Bence ilk bölüme göre üstün bir oyunculuk sergiledi.

Ezgi Gör'ü tekrar ekranda gördüğüme o kadar çok sevindim ki... Resmen kendi minik yeteneği büyük oyunculuğu ile göz doldurdu. Keşke değeri bilinse önü çok aydınlık oyuncularımızdan biri. Ben aslında Ezgi'yi Anne olarak görmeyi hep hayal ediyordum. (Anne with an E) Fakat hayal olarak kalacak. Bu hayalimi yaşarken bu dizide görmek iyi geldi. Bence tam zamanında ekranlara döndü. Birde Kutsi yani Dündar'ın kızı karakterine can veriyor. Bu yüzden karşılıklı sahnelerinin çok olacağını düşünüyorum ve merakla bekliyorum.

Güngör Bayrak gibi usta bir oyuncuyu bu dizide gördüğüme çok sevindim. Fakat ben Dündar karakterinin annesi olmasını isterdim. Aslında dizi de evin kahyası olarak oynuyor ve tabii ki iyi bir şey. Çünkü Kutsi gibi Güngör Bayrak'ta hep dizilerde sosyetenin en gözde insanını oynardı. Demir Lady gibi ortalıkta salınırdı ve haliyle karakteri kısıtlı olurdu. Bu dizide bunun tam tersi olması oyunculuğuna doyacağımız anlamına gelir.

Dizinin başlangıç kısmını sevmedim, bunun dışında her şey dört dörtlüktü. Gerek oyuncular, gerek çekim, gerek kullanılan mekanlar, gerek kıyafetler kusursuzdu. Dizinin işleyişi ve konusuna müzikleri uygundu ve doğru yerlere konulmuştu. Dizide farkındalık olarak otizmin işlenmesini çok sevdim. Umarım bu konuyu derinlemesine işlerler. Bizim dizi film sektörümüzde Sırma Yanık gibi bir gerçek var. Kalemi öyle büyülü ki her dizisinde bir eser çıkarıyor. Günlük konuşma şeklinde yazdığı replikleri bile bir farklılık ortaya çıkarıyor. Bu durumda asla sıkmıyor aksine eğlenceli bir iş ortaya çıkarıyor. Bu dizide de tam olarak böyle, vurucu bir başlangıç yapmış. Çok fazla uzatmaya gerek yok kısacası diziye bayıldım. Bence vaktiniz varsa bu diziyi kaçırmayın benim gibi çok seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
ANNEMİZİ SAKLARKEN
Tür:
Dram, Romantik, Entrika
Yönetmen: Barış Yöş
Senaryo: Sırma Yanık
Yapım: Ojo Pictures
Yapımcı: Kerem Çatay, Ömer Özgüner
Yapım Yılı: 2021
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Kanalı: STAR TV
Başlangıç Tarihi: 8 Aralık 2021
Konu:
Henüz çocuk sayılacak yaşta ilk bebeğini kucağına alıp, arkasından iki tane daha doğurmuş olan; şimdilerde ise Nişantaşı'nda tanınmış bir moda atölyesinde özel müşteri asistanı olarak çalışan Handan (Hande Doğandemir), Zerrin ve Dündar Demir'in evlilik yıldönümleri için evlerine elbise provasına gitmeye başlar. Bu sürede Dündar’ın (Kutsi) ilgisini çeken Handan'ın ve çocuklarının hayatı, Zerrin ve Dündar'ın evlilik yıldönümü partisinden sonra değişecektir.
Oyuncular:
Ahmet Kutsi Karadoğan
Hande Doğandemir
Yeşim Ceren Bozoğlu
Hatice Aslan
Ece Yaşar
Erdem Kaynarca
İncinur Sevimli
Ezgi Gör
Ezgi Tombul
Barış Taşkın
Semih Kızılkaya
Zümre Ertürk
Merve Sevin
Özgür D.Foster
Güngör Bayrak

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Önce gidip Sırma Yanık dizilerine baktığımı itiraf etmek isterim. :) Fakat ben kararsızım. Kutsi, Ece Yaşar ve Hande tam olmuş bende beğendim. Ama konusu nasıl akacak, üç bölüm sonra boğacak mı henüz karar veremedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başrol erkek sosyopat olduğu için hep bir gizem ve entrika olacaktır. Bence akar. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)