Kaderimin Oyunu (Dizi)

Sevemedim kara gözlümlü bir dizim daha oldu. Açıkçası diziyi gram beğenmedim. En başta küçük kıza yeltenen, ağabey dediği adamın olduğu sahneler iğrençti. İlla bir göz dikme, taciz - tecavüz olacak yoksa sanırım olmaz başka türlüsü. Bu gibi sahnelerden artık bıktık, normalleştirmeden öte gitmiyor maalesef. Bu kadar iyi kadroyu bir araya toplayıp böyle bir işleyiş ve senaryo olması üzdü.

İnşallah önümüzdeki bölümlerde toparlar diyeceğim ama devamında da klişeye bağlayacak hissi var içimde. Çünkü ilk bölümde olabilecek tüm klişeler tek tek işlendi. Tabii ki klişeler fazla olduğu içinde mantık hataları çoktu. Tek yanıldığım sahne tüplü televizyon sahnesiydi.

Öykü Karayel ilk bölümde çok iyi bir performans sergilemiş. Anne karakteri çok yakışmış ve dramı çok güzel oynadı. Zaten dizinin yarıdan çoğu Iraz Akçam
Yıldırım Özcan ve Öykü Karayel ile geçti. İlk bölümde en çok bu üç oyuncunun sahnesi vardı. Asiye karakteri eşi tarafından iki çocukla terk edilmiş, açlıktan ve fakirlikten nefesi kokan bir karakter. Yaşadığı hayat yetmiş gibi birde tiksinç bir olay oluyor ve hayatları daha berbat hale geliyor. Fedakar ve vefakar annenin sınavı büyük anlayacağınız... Bana göre bu profile uygun Öykü olurmuş yani oyuncu seçimi nokta atışı olmuş.

Iraz Akçam ve Yıldırım Özcan, çocuk oyuncu olarak Öykü Karayel'in çocuklarını oynuyorlar. Yıldırım Özcan'ı bir kaç bölüm oynamış bir dizide izlemiştim. Iraz Akçam çocuk oyuncu olsa da reşit bir oyuncu diye biliyorum. İlk çok sevdiğim dizide görmüştüm şimdi tekrar izliyorum. Bence ikisi de yetenekli geleceği parlak oyuncular. İlk bölümde performansları güzeldi.

Akın Akınözü'nü hiç izleyemeyeceğiz sandım. Neredeyse son sahnelerde çıktı ve neden böyle yazıldı anlayamadım. Başrol oyuncusunun ilk bölümde bu kadar geç çıkması ve çok az sahnesinin olmasını sevemedim. Az sahnesinin olmasına rağmen mimikleri ve beden dili çok abartılıydı. Hala bir önceki karakterinden kurtulamamış olduğunu düşündüm. Tabii ki ilerleyen bölümlerde oturacaktır, zaman vermek lazım.

Sarp Apak ile Öykü Karayel'i daha çok yakıştırdım. Bence ikisi partner olmalılar. Ustalığıyla, oyunculuğuyla azıcık bir kısımda olmasına rağmen sahne hakimiyetiyle farkını hissettirdi. Değeri tam bilinmeyen, iyi oyuncularımızdan biri Sarp Apak. Bence Mahir karakterini de üzerine bir elbise gibi giymişti. Performansını çok beğendim.

Meriç Aral ilk bölümde minicik bir sahnede vardı. O yüzden performansı için bir şey yazmam ama Akın Akınözü ile harika görünüyordu. İnşallah senarist ikisini yazar.

Senaryoyu ve işleyişini beğenmedim. İlk bölümde çok fazla klişe olay, mantık hatası ve dram vardı. Öykü'nün yolculuğu çok fazla tutulmuştu ve belli dakika sonra aşırı sıkıcı oldu. Dizi ilk bölüm gibi değil de onuncu bölümmüş hissi verdi. Keşke hikaye ortasında değil de en başından başlasaydı. Ya da günümüz- geçmiş arasında geçseydi. Emre Kabakuşak yönetmenler arasında en sevdiğim yönetmenlerden biri. Her yaptığı işi nirvanaya çıkarıyor. Fakat işleyişte olmamışlık olduğu için çekimde çok arka planda kalmıştı. Replikler fazlasıyla günlük konuşma şeklinde geçti. Bir kaç süslü cümle, belki sahne üzerinde kuvvetli cümlelerden oluşan bir seslendirme olabilirdi. Sahnelerde müzikler çok fazlaydı ama nahif müzikler seçildiği için dikkat çekmiyordu. Dizinin jeneriğine bayıldım, oyuncular kendi karakterlerinde güzel iş çıkardılar. Kısıtlı kıyafet seçimi vardı, tek kıyafet şeklinde ilerlediği için kıyafetler hakkında pek bilgi edinemedim. Yani açıkçası ikinci bölüme şans verebileceğimi düşünmüyorum ama beğeneni çok oldu. İsterseniz bir şans verin.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

KADERİMİN OYUNU
 
Tür: Dram, Romantik, Polisiye
Yönetmen: Emre Kabakuşak
Senaryo: Gül Abus Semerci
Yapım: NGM Medya
Yapımcı: Nazli Heptürk
Yapım Yılı: 2021
Yayın Günü: Cuma
Yayın Kanalı: STAR TV
Başlangıç Tarihi: 3 Aralık 2021
Konu:
Genç yaşında iki çocuğuyla mücadele veren, tüm yoksunluğuna rağmen kendini çocuklarının mutluluğuna adayan, onlara hem anne hem de baba olan Asiye’nin hayatı, gözünden sakındığı kızı Nergis’in başına gelen felaketle tepetaklak olur. Bunun üzerine kızını korumak uğruna, çocuklarıyla beraber dönüşü olmayan bir yolculuğa sürüklenen Asiye’nin yolu, kendilerine yardım eden hiç tanımadığı bir yabancı olan Mahir ile kesişir. İnsani duygularla onlara yardımcı olan ve arabasına alan Mahir, verdiği bu kararla hem kendisinin hem de Asiye ve çocuklarının kaderini değiştireceğinden henüz habersizdir. Mahir sayesinde Demirhan Konağına sığınan Asiye için bu bir kurtuluş değil, yepyeni bir savaşın başlangıcıdır.
Oyuncular:
Öykü Karayel
Akın Akınözü
Sarp Apak
Meriç Aral
Esra Dermancıoğlu
Müfit Kayacan
Ülkü Duru
Kaan Çakır
Iraz Akçam
Yıldırım Özcan
Yeşim Gül
Onur Bilge
Ayça Koptur

Yorum Gönder

2 Yorumlar

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)